Connect with us

Sport

100.000 de € pentru organizarea Fed Cluj la Cluj-Napoca. Marea absentă, Simona Halep

Published

on

100.000 de € pentru organizarea Fed Cluj la Cluj-Napoca. Marea absentă, Simona Halep

În justificarea alocării banilor, Primăria arătă că municipiul Cluj-Napoca a fost “Oraş European al Sportului 2018”, iar acest titlu aduce după sine o recunoaştere internaţională a eforturilor în domeniul “dezvoltării unor politici în domeniul sportului, dar şi responsabilizează pentru menţinerea şi îmbunătăţirea acestor tipuri de politici”.

Întâlnirea România-Rusia din cadrul Fed Cup va avea loc în cea mai mare şi modernă sală, Sala Polivalentă.

Chiar dacă în referatul de aprobare municipalitatea consideră că prezenţa la Cluj-Napoca a unei competiţii de asemenea anvergură, precum şi a unor nume mari din tenisul mondial, Simona Halep, Ana Bogdan, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, dar şi a reprezentantelor echipei naţionale a Rusiei, Daria Kasatkina, Ekaterina Alexandrova, Anastasia Pavlyuchenkova şi Svetlana Kuznetsova, reprezintă una dintre cele mai însemnate modalităţi de promovare a oraşului pe plan intern şi internaţional, Simona Halep a anunţat deja că a ales să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo în detrimentul Fed Cup.

Municipiul Cluj-Napoca are o tradiţie în găzduirea şi organizarea unor astfel de competiţii internaţionale, amintind aici Cupa Davis în anii 2013,2016 şi 2018, competiţii internaţionale de handball feminine, Trofeul Carpaţi (anii 2015 şi 2016) şi meciul România –Serbia pentru calificarea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin  2015 sau meciurii ale echipelor naţionale de baschet ale României.

Anul 2017 a adus în Sala Polivalentă organizarea Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică, un eveniment cu o mare vizibilitate internaţională. Pentru extinderea capacităţii Sălii Polivalente, în vederea asigurării a 9.300 de locuri, au fost executate lucrări în interiorul sălii pentru a pune la dispoziţia organizatorilor Campionatului European de Baschet 2017 spaţiile şi facilităţile necesare.

Potrivit Federaţiei Române de Tenis, costurile totale organizării Fed Cup la Cluj-Napoca se ridică la suma de 825.000 lei şi include cazare, masă, transport (echipa României, echipa oaspete, arbitri, bilete de avion), cheltuieli de personal sau amenajarea terenului de joc.

În cazul unei victorii, echipa naţională a României se va califica la turneul final de la Budapeste din luna aprilie.

Echipa Naţională a României plus staff-ul acesteia se va afla în Cluj-Napoca din 2 până în 9 februarie.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Autostrada Transilvania. Lucrări pe ultima sută de metri la secțiunea Câmpia Turzii-Chețani. VIDEO

Published

on

Lucrări în teren la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii 04.12.2023 raulpristopan youtube.com

Actualitate

Se lucrează intens pe A3, pentru încheierea lucrărilor la cei 15 km de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii, cu șanse mari ca circulația să fie inaugurată în următoarele săptămâni.

Lucrări în teren la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii 04.12.2023 raulpristopan youtube.com

  Mobilizare bună pe Autostrada Transilvania. Constructorul Strabag&Geiger trage tare pentru realizarea lucrărilor la segmentul de 15,7 km dintre Chețani și Câmpia Turzii (A3) spre finalul acestei luni, adică cu opt luni înainte de termenul contractual stabilit (august 2024). Ultimele filmări realizate în zona șantierelor prezintă un progres substanțial, astfel încât în această perioadă utilajele sunt prezente chiar în zona Clujului. Deși inițial se preconiza o inaugurare a tronsonului cu prilejul zilei de 1 Decembrie, lucrările au continuat în teren, iar cele mai rezonabile estimări arată că șantierul ar putea fi închis înaintea Sărbătorilor de iarnă.  „Șanse foarte bune sunt și pe A3 Chețani-Câmpia Turzii, un record național: deschidere cu 8 luni și ceva înainte de termen. 15,7 kilometri dar la limită, în perioada 15-20 decembrie”, anunța recent Asociația Pro Infrastructura. În prezent se lucrează la montarea parapeților și a rosturilor de dilatare, precum și la instalațiile de iluminare și de aplicare a marcajelor pe sensul de mers Cluj–Târgu Mureș. 
CITEȘTE ȘI: 
Circulație deschisă pe pasajul de pe Autostrada Transilvania, din zona localității Luna. Continuă lucrările la secțiunea Chețani-Câmpia TurziiÎn noiembrie 2023, odată cu deschiderea circulației pe pasajul din zona localității Luna (DN15), reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere confirmau că lucrările la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii vor fi finalizate până la sfârșitul anului. „Constructorul este bine mobilizat în șantier, iar lucrările sunt în grafic. Redirecționarea traficului pe acest pasaj permite continuarea lucrărilor pe lotul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii (A3), și finalizarea acestora până la sfârșitul anului. Se va putea astfel circula pe autostradă, fără întrerupere, de la Cluj la Târgu Mureș”, potrivit directorului CNAIR Cristian Pistol.  Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din Autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Contractul pentru această investiţie, în valoare de peste 420 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în octombrie 2022.Odată finalizat lotul Chețani – Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Mai mulți turiști în România, în primele 10 luni ale anului 2023. Care au fost cele mai vizitate orașe din țară?

Published

on

Creștere a numărului de turiști din România, în perioada ianuarie- octombrie 2023. FOTO: Pixabay

Timp Liber

Numărul turiștilor care s-au cazat în hoteluri și apartamente în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023 este cu 11,3% mai mare faţă de perioada similară din 2022.

Creștere a numărului de turiști din România, în perioada ianuarie- octombrie 2023. FOTO: Pixabay

  


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, au însumat 11,794 milioane de persoane, în creştere cu 11,3% faţă de perioada similară din 2022, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate marţi, citate de Agerpres


Din numărul total de sosiri în cele 10 luni din 2023, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,6%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 15,4%.Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) au însumat 25,546 milioane, în creştere cu 10,6% faţă de cele din perioada asemănătoare din 2022.Majoritatea turiștilor cazați la hoteluri sunt româniDin numărul total de înnoptări, în primele 10 luni din acest an, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,9%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 15,1%.Durata medie a şederii în perioada menţionată a fost de 2,2 zile la turiştii români, iar la turiştii străini 2,1 zile.


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică a fost de 31,5% pe total structuri de cazare turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în creştere cu 1,4 puncte procentuale faţă de perioada corespunzătoare din 2022.Cele mai vizitate orașe din România, în 2023Pe judeţe, în primele 10 luni din 2023, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) a înregistrat valori mai mari în: Constanţa (1,528 milioane de persoane), Bucureşti (1,527 milioane de persoane) şi Braşov (1,271 milioane de persoane), iar înnoptările turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) au înregistrat valori mai mari în: Constanţa (5,093 milioane), Bucureşti (3,027 milioane) şi Braşov (2,394 milioane).


Pe ţări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în primele 10 luni din 2023, au provenit din: Germania (192.700 persoane), Italia (151.800 persoane) şi Israel (144.000 persoane).

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Trei adolescenți, arestați preventiv. Au înjunghiat un tânăr pentru că s-au CIOCNIT pe patinoar!

Published

on

Tânăr, înjunghiat din cauza unui conflict pe patinoar / Foto: IPJ Prahova

Național

Trei adolescenți din Prahova acuzați de tentativă de omor au fost arestați preventiv. Băieții au înjunghiat un tânăr la patinoar.

Tânăr, înjunghiat din cauza unui conflict pe patinoar / Foto: IPJ Prahova

 
Cei trei adolescenţi, între care doi de 17 ani şi unul de 19 ani, acuzaţi de tentativă la omor în cazul înjunghierii unui tânăr în zona unui patinoar din municipiul Ploieşti au fost arestaţi preventiv, scrie agerpres.ro.


 Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, marţi, propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.


„Din cercetările efectuate s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 02 decembrie a.c., cei trei inculpaţi, în timp ce se aflau în incinta patinoarului amenajat în parcarea complexului comercial Prahova Value Center din municipiul Ploieşti, Piaţa 1 Decembrie 1918, pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat, în mod conjugat, acte de violenţă asupra unei persoane în vârstă de 20 de ani, lovind-o pe aceasta inclusiv cu obiecte tăietor-înţepătoare la nivelul toracelui şi a membrelor inferioare şi provocându-i leziuni ce au pus în primejdie viaţa victimei”, a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.În acest dosar au fost efectuate mai multe percheziţii, fiind descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă. Potrivit datelor comunicate, marţi, de Poliţia Prahova în cadrul unei conferinţe de presă, agresorii sunt din Ploieşti şi niciunul nu avea un trecut infracţional.


Conflictul ar fi pornit de la o ciocnire care ar fi avut loc pe patinoar, arată sursa citată. Cercetările în dosar vizează infracţiunile de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate