Connect with us

Sport

Alin Tișe: „Clujul nu mai are eticheta de altădată. Peste tot în țară există respect față de Cluj și de clujeni”

Stefan Petre

Published

on

Clujenii simt mândrie locală, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Social

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre atmosfera de la manifestările de 1 Decembrie, dar și despre ce înseamnă să fii clujean și mândria locală.

Clujenii simt mândrie locală, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

  


Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită la Cluj-Napoca de peste 100.000 de persoane, clujeni și turiști, aduși la un loc de sentimentul de patriotism și mândrie națională. Aflat în mijlocul manifestațiilor, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a mărturisit că a simțit credința clujenilor în valorile locale și susținerea necondiționată pentru produsele județului nostru. 


„Cred că, încet-încet, în rândul clujenilor, există această dorință de a pune preț pe valorile naționale, pe tot ce înseamnă produsele românești, valorile românești, produsele noastre locale, oameni care prin ceea ce sunt ei sunt un produs al Clujului și reprezintă Clujul cu succes și aduce un plus valoare. Cred că o sintagmă potrivită pentru ceea ce am trăit zilele acestea ar fi „cred în Cluj, cred în România”. Credința că putem să aducem un plus valoarea fiecare dintre noi, susținând Clujul și ceeea ce produce acest județ. Am observat în ultimul timp că oamenii sunt preocupați de chestiunea aceasta, de a-și cumpăra produse mai degrabă locale, de a susține tot ceea ce produce acest județ. Într-un cuvânt, am simțit credința în valorile Clujului și ale României. Eu cred că au fost momente mult mai dificile în trecut, în care a fost pierdută busola și se și vedea chestiunea aceasta. Eu văd emulația care se produce în jurul proiectului nostru intitulat astfel și am simțit o îmbunătățire din acest punct de vedere de la oamenii frumoși pe cae îi are acest județ și până la produsele pe care le are Clujul. Poate că nu excelăm din punct de vedere al produselor alimentare față de alte județe, însă Clujul are un specific al lui pe care nimeni nu îl poate neglija”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe, la un post local de radio.



„Când oamenii aud că ești din Cluj, există un sentiment de apreciere”Șeful forului județean a afirmat că un puternic sentiment de mândrie locală îi domină pe clujeni când merg în alte locuri din țară, atât datorită realizărilor de aici, cât și sentimentului de apreciere și respect pe care românii din alte colțuri ale țării le au pentru Cluj-Napoca și județul Cluj.„Când mergeți în alte părți din țară și vedeți ce se întâmplă acolo și comparați cu ce se întâmplă în Cluj, nu aveți un sentiment de mândrie, de confort că sunteți din județul Cluj sau din Cluj-Napoca? Clujul nu mai are eticheta pe care o avea acum câțiva ani, cu tricolorul pus pe bănci, cu gunoaie și alte lucruri. Clujenii, când merg în alte județe, se mândresc că sunt din Cluj. Acest sentiment se clădește în timp, nu vine de la sine. Faptul că scrie pe buletinul nostru că suntem clujeni, asta nu este nicio garanție. Dar am simțit peste tot pe unde am umblat în țară că există acest respect față de Cluj și de clujeni. În momentul în care oamenii aud că ești din Cluj, există un sentiment de apreciere, de simpatie, cel puțin așa am simțit eu. Oamenii spun că la Cluj se întâmplă lucruri bune, lucruri frumoase. Trebuie să spunem aceste lucruri, nu trebuie să ne fie jenă cu ele. Nu e perfect, mai avem mult de lucru”, a mai arătat Alin Tișe.



„Prețurile urmează nivelul de trai”În ceea ce privește neajunsurile Clujului, Alin Tișe este de părere că dezvoltarea și nivelul de trai ridicat, respectiv prețurile mari și aglomerația sunt două fețe ale aceleiași monezi.„Da (la Cluj sunt cele mai mari prețuri din România – n.red.), dar asta va aduce și un nivel de trai pe măsură, pentru că prețurile urmează nivelul de trai, ele nu pot rămâne rupte de ceea ce își permite populația. Dincolo de problemele pe care le avem legate de trafic, de prețurile mari, cred că acest sentiment de confort și de bine oriunde în această țară sunt evidente. Numai dacă ești de rea credință nu recunoști că oamenii se uită cu apreciere, cu simpatie către Cluj și îl asociază cu dezvoltarea. Cred că aceste lucruri bune pe care le avem trebuie să le exploatăm, să le completăm și să mergem cu ele înainte, iar cele mai puțin bune, să le îmbunîătățim. Trebuie să mergem înainte și să continuăm dezvoltarea județului. De aceea doresc să trăiască aici atât de mulți oameni, de aceea foarte mulți studenți decid să rămână aici după ce termină studiile. Aceasta este partea pozitivă, dar atrage după ea și chestiuni mai puțin plăcute: trafic, aglomerația din spitale, din școli, din grădinițe. Toate acestea sunt legate de creșterea continuă a numărului de persoane, nu putem face față acestei creșteri în permanență”, a mai arătat șeful forului județean. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite