Connect with us

Sport

CFR Cluj devine cel mai bogat club din România! Clujenii vor semna un contract de sponsorizare nemaivăzut în țara noastră

Tudor Calinescu

Published

on

CFR Cluj devine cel mai bogat club din România! Clujenii vor semna un contract de sponsorizare nemaivăzut în țara noastră

CFR Cluj a învins fără probleme pe FC Voluntari, în ultima etapă din acest an, scor 4-0, însă știrea zilei nu este aceasta.Conform Prosport, CFR Cluj va deveni, de departe, cel mai bogat club din România, după ce clujenii vor semna un contract de sponsorizare de 20 de milioane de euro cu o firmă din străinătate.În interiorul clubului, conform surselor Prosport, se vorbește discret despre contractul va ar urma să fie semnat pentru o perioadă valabilă 3 ani, cu drept de renegociere care să crească suma acordată CFR-ului anual. „E un sponsor de mare elită. Sunt sume despre care nu s-a mai vorbit în România. E o premieră”, au dezvăluit persoane din interiorul clubului „feroviar”. În aceste condiții, dacă adăugăm și cele aproape 20 de milioane de euro pe care se va baza CFR în urma participării în Europa League, realizăm că CFR Cluj va avea un buget anual de aproximativ 30 de milioane de euro, cu mult peste orice altă echipă din Liga 1. De altfel, acesta ar fi și motivul pentru care Dan Petrescu s-ar fi râzgândit în ultima secundă și ar vrea să rămână în Gruia.  Pentru CFR, singura problemă rămâne interdicția de a face transferuri în această iarnă, însă decizia FRF poate fi contestată la TAS. 

Source link

Facebook Comments Box

Sport

“Anunț exploziv din industria media: Sezonul următor va fi indisponibil pe micile ecrane din România!”

Anamaria Ioana

Published

on

Există posibilitatea ca fanii de Formula 1 din România să fie dezamăgiți în acest sezon, deoarece negocierile pentru transmiterea competiției la televiziune se pare că întâmpină obstacole majore. Cu doar nouă zile înainte de debutul sezonului pe 29 februarie, nicio înțelegere nu a fost încheiată între echipele de transmisie și televiziunile din țară.

Cu Formula 1 fiind una dintre cele mai populare competiții de motorsport din lume, fanii din România așteaptă cu nerăbdare fiecare cursă. Cu toate acestea, perspectivele actuale arată că nu vor putea urmări sezonul în confortul propriilor case.

Astfel, în lipsa unei înțelegeri între părți, telespectatorii ar putea fi forțați să caute alternative pentru a urmări cursele lor preferate. Posibilitatea unei absențe a Formula 1 de pe micile ecrane din România ar putea afecta nu doar pasionații, ci și potențialele oportunități de publicitate și venituri ale televiziunilor implicate.

Cu toate acestea, există încă speranța că părțile implicate vor găsi un teren comun în următoarele zile și că fanii de Formula 1 din România vor putea să se bucure de întreceri în acest sezon, așa cum au făcut-o și în trecut.

Cu numai 9 zile rămase până la debutul mult așteptat al sezonului din “Marele Circ”, prevăzut pentru weekendul 29 februarie – 2 martie, la Sakhir, în Bahrain, fanii pasionați de Formula 1 din România au primit astăzi o veste dezamăgitoare.

Până în momentul de față, niciuna dintre televiziunile din țară nu a achiziționat drepturile de transmitere pentru sezonul 2024 din F1, iar șansele de a ajunge la un acord până pe 29 februarie par să se estompeze tot mai mult.

Cu doar câteva zile înainte de Marea Competiție din Bahrain, incertitudinea planează asupra pasionaților de motorsport din România, un aspect confirmat public și de către pagina “Grila de Start”, dedicată emisiunii de motorsport de la DigiSport. O postare recentă a acesteia a stârnit neliniști, afirmând:

“Cu privire la drepturile de televizare pentru F1, primim o mulțime de întrebări… În acest moment, nicio televiziune din România nu a achiziționat drepturile de difuzare pentru sezonul 2024! Se pare că sunt în desfășurare negocieri, dar este incert dacă în acest an competiția va fi disponibilă pe micile ecrane.”

Cu toate acestea, în ceea ce privește MotoGP-ul, lucrurile par să meargă pe un făgaș mai optimist, conform informațiilor de la DigiSport.

Este încă neclar dacă televiziunile din România vor ajunge la un acord cu Formula One Management în ceea ce privește drepturile TV. Cu toate că mai este timp până la primul weekend de curse, negocierile sunt încă în desfășurare și nu este clar cât de repede sau de ușor se va ajunge la un consens.

Potrivit surselor GSP.ro, problema principală pare să fie prețul cerut pentru drepturile de televizare. Cerințele financiare ale partenerilor americani sunt ridicate, mai ales în contextul creșterii rapide a popularității Formulei 1 în ultimii ani, ceea ce determină ezitarea televiziunilor sportive din România.

În sezonul 2023, cursele de Formula 1 au fost difuzate de posturile PrimaSport, OrangeSport și DigiSport.

În prezent, drepturile de transmitere pentru Formula 1 sunt deținute de televiziuni din doar 62 de țări la nivel global.

O alternativă pentru fanii nevoiți să găsească alte modalități de a urmări cursele este platforma F1 TV. Abonamentul Pro, care oferă acces la transmisiunile live ale curselor din Formula 1, Formula 2, Formula 3 și Porsche Supercup, costă 64 de euro în primul an, echivalentul a 317 RON la momentul redactării acestui articol. Din al doilea an, prețul crește la 74.99 euro anual, adică 373 RON.

Sezonul 2024 din Formula 1 este planificat să aibă 24 de curse, cu prima etapă în Bahrain, pe 2 martie, și ultima în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) pe 8 decembrie. Testele oficiale sunt programate tot în Bahrain, între 21 și 23 februarie.

Echipa Red Bull pornește ca favorită pentru câștigarea ambelor titluri și în acest sezon, după ce a obținut “dubla” cu Max Verstappen ca campion la piloți în cei doi ani precedenți.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

În acest moment, TAS face primul anunț cu privire la procesul Simonei Halep

Anamaria Ioana

Published

on

Simona Halep Își Așteaptă Viitorul: Așteptând Verdictul TAS

După audierea în cadrul procesului de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu acuzațiile de dopaj din perioada 7-9 februarie 2024, Simona Halep, fosta campioană mondială, aduce primele declarații. Inițial sancționată cu o suspendare de patru ani pentru consumul de roxadustat, Halep așteaptă acum verdictul final al TAS de la Lausanne.

TAS a anunțat că procesul Simonei Halep este încă în desfășurare, iar membrii completului de arbitraj sunt în prezent angrenați în deliberări pentru pregătirea hotărârii arbitrale. Nu există o dată exactă pentru comunicarea verdictului către părți, conform precizărilor TAS.

Halep speră să obțină o reducere semnificativă a perioadei de suspendare pentru a reveni rapid în competiții. Ea a început să-și execute suspendarea în octombrie 2022, ceea ce înseamnă că a trecut deja aproximativ un an și jumătate din cei patru ani inițiali.

Până la anunțul verdictului, se anticipă că Simona Halep va trece printr-o altă lună de așteptare tensionată. Decizia TAS în cazul sportivei românce este așteptată să fie făcută la sfârșitul lunii martie.

Tatăl Simonei Halep, Stere Halep, Dezvăluie Provocările și Speranțele După Procesul la TAS

După încheierea procesului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), Stere Halep, tatăl celebrului tenismen Simona Halep, a oferit prima sa declarație. El a dezvăluit provocările prin care a trecut fiica sa în această perioadă și și-a exprimat speranța că tribunalul elvețian va emite o hotărâre echitabilă în cazul tenismenei.

La întoarcerea de la TAS, Simona Halep pare să manifeste încredere. Acest aspect a fost confirmat, cel puțin, de către tatăl ei, Stere Halep. După ce a participat la meciul dintre Farul Constanța și Dinamo București (scor final 0-2), unde a fost prezent în tribuna de onoare în calitate de apropiat al lui Gică Hagi, tatăl tenismenei a făcut primele declarații despre situația fiicei sale.

„E foarte bine Simona, așa cum ați văzut când a fost la aeroport. Încrezătoare? Sigur că da, sigur că da. Dumnezeu rezolvă toate problemele”, a declarat Stere Halep.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

FOTO- A încetat din viață Vasile Dîba, primul campion olimpic al kaiacului românesc.

Stefania Heinz

Published

on

Vasile Dîba, unul dintre cei mai iluștri sportivi ai României și pionier al kaiacului românesc, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani, pe data de 20 februarie, după o perioadă de spitalizare la Colentina, în București.

În timpul internării sale, comunitatea și-a unit eforturile pentru a-l sprijini, făcând apeluri disperate pentru donarea de sânge pentru Dîba. Unul dintre acești apeluri a fost făcut chiar de Flaviu Butnaru, consilier ANS, care a solicitat sprijinul pentru campionul local, încurajând donatorii să ofere sânge la Secția de Hematologie 2 a Spitalului Colentina.

Originar din Jurilovca, Vasile Dîba a fost descoperit la vârsta de 15 ani de către antrenorul emerit Igor Lipalit. Inițial reticent, Dîba a fost convins să încerce kaiacul, o decizie care avea să îi schimbe viața și să îi definească cariera.

Primele sale succese au venit rapid, întruchipate de două medalii de argint câștigate la Campionatele Europene de juniori din 1971, desfășurate la Snagov. Performanțele sale remarcabile i-au adus în prim-planul sportului național, într-o perioadă în care kaiacul românesc începea să se facă cunoscut pe plan internațional.

În 1974, la Campionatele Mondiale desfășurate la Ciudad de Mexico, Vasile Dîba a dovedit încă o dată maestria sa în kaiac, cucerind două medalii de aur de excepție. În proba de kaiac simplu pe 500 de metri (K1 – 500 m), Dîba a străbătut distanța într-un stil impresionant, aducând României o victorie memorabilă. Mai mult decât atât, în cadrul ștafetei de kaiac simplu 4×500 m (K1 – 4×500 m), alături de colegii săi Ernst Pavel, Atanase Sciotnic și Mihail Zaifu, Dîba a demonstrat încă o dată abilitățile sale deosebite, contribuind la obținerea unei alte medalii de aur pentru echipa națională.

Un an mai târziu, la Campionatele Mondiale de la Belgrad, Vasile Dîba s-a clasat al doilea în ambele probe, consolidându-și reputația ca unul dintre cei mai buni kaiaciști din lume.

Momentul de glorie supremă al carierei sale a venit în 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal. În cadrul competiției, Dîba a cucerit primul titlu olimpic din istoria kaiacului românesc, la proba de kaiac simplu pe 500 de metri (K1 – 500 m), care era nou introdusă în programul olimpic. Performanța sa remarcabilă l-a propulsat pe culmile gloriei și a adus României o aur strălucitor în domeniul sportului acvatic.

La aceeași ediție a Jocurilor Olimpice, Dîba a obținut și medalia de bronz la proba de kaiac simplu pe 1000 de metri (K1 – 1000 m), demonstrându-și încă o dată abilitățile și perseverența în competiția internațională de cea mai înaltă clasă.

La Jocurile Olimpice din 1980, de la Moscova, Vasile Dîba și-a continuat seria impresionantă de performanțe, câștigând medaliile de argint la proba de kaiac de patru persoane pe 1000 de metri (K4 – 1000 m) și de bronz la kaiac simplu pe 500 de metri (K1 – 500 m). Aceste rezultate au confirmat din nou statutul său de campion și au adus onoruri sportive adiționale pentru țara sa.

În recunoașterea contribuției sale excepționale la sportul național, Vasile Dîba a fost distins cu titlul de Maestru Emerit al Sportului și a fost decorat cu prestigioasele Ordinul Muncii clasa I (1976), Ordinul Meritul Sportiv clasa a II-a (1981) și Ordinul Meritul Sportiv clasa I (2004). Aceste distincții reprezintă o reflectare a dedicării sale neobosite și a excelenței sale în domeniul kaiacului, aducând cinste și prestigiu țării sale în întreaga lume sportivă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate