Connect with us

Sport

Ignorat de ai săi, un sătmărean ar putea concura la Dakar 2021 cu inscripția Cluj-Napoca

Stefan Petre

Published

on

Ignorat de ai săi, un sătmărean ar putea concura la Dakar 2021 cu inscripția Cluj-Napoca

Sătmăreanul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că după ce ani la rând nu a primit nici măcar un răspuns din partea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Satu Mare, deşi a depus cereri pentru a fi sprijinit, anul acesta nu a mai făcut nicio solicitare. În schimb, el ar fi fost ofertat de către Primăria Cluj-Napoca, scrie portalsm.ro.

„În fiecare an am depus o cerere şi la Consiliul Judeţean şi la Consiliul Local, a avut un număr de înregistrare, după care am fost sunat, mi s-a spus că putem să îţi oferim atât, sau nu putem, am primit răspuns ori negativ, ori pozitiv, de cele mai multe ori a fost pozitiv. În 2016, am primit o motocicletă de la Consiliul Judeţean, anul următor am mai primit o sponsorizare de 15.000 de euro. După aia, în fiecare an am depus cerere la timp, cu tot ce trebuia, dar nu am mai primit niciun răspuns. Am mai insistat un an, doi, după care, sincer, nu am mai depus nicio cerere”, a declarat Emanuel Gyenes.

Presa sătmăreană scrie că directorul de marketing al sponsorului principal al lui Gyenes, Ilonczai Tamás, a precizat că a fost contactat de către reprezentanţii Primăriei municipiului Cluj-Napoca pentru a-l sponsoriza pe Emanuel Gyenes şi, probabil, vor accepta acest sprijin în cursul anului viitor.

„Anul acesta în vară am avut o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca care la fel au această informaţie. Practic ne-au întrebat dacă ar putea ca anul viitor să intre ei ca sponsori ai lui Mani. Pe Mani tot timpul l-am privit ca pe un brand sătmărean pe care trebuie să îl promovăm împreună. Sunt nişte eforturi financiare foarte mari, vorbim de sume foarte mari. (…) Ar fi fost ideal ca acest sprijin să vină din partea Primăriei sau a Consiliului Judeţean, dar probabil acest lucru nu se va întâmpla nici în anii următori. Nu ştiu sincer, în contextul în care va veni Primăria Cluj şi va bate din nou la uşă, foarte probabil vom accepta acest lucru. Mani e tânăr, e cu forţe maxime, cu inspiraţie şi motivaţie maximă, ar fi păcat să ne oprim acum. Dacă nu sunt ajutoare locale, sunt ajutoare din altă parte şi probabil vom accepta şi vom merge înainte”, a declarat Ilonczai Tamás.

Costurile anuale pentru Emanuel Gyenes sunt de peste 100.000 de euro, doar taxa de înscriere la Dakar fiind de 16.000 de euro. La aceste costuri se adaugă cheltuielile de transport, pregătirea motocicletei, pregătirea sportivului prin participări la alte curse. În acest context, el a solicitat doar 15.000 de euro de la autorităţile locale din Satu Mare.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite