Connect with us

Sport

Concert de muzică clasică, la Aeroportul Internațional Cluj. „Seară grecească”, cu artiști din Atena, pentru clujeni

Published

on

Concert de muzică clasică, în incinta Aeroportului Internațional Cluj/Foto: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Actualitate

Muzica clasică, în interpretarea artiștilor eleni, a încântat publicul din Cluj, în cadrul unui concert cu tematica „Seară grecească”, desfășurat în cadrul Aeroportului Internațional Cluj.

Concert de muzică clasică, în incinta Aeroportului Internațional Cluj/Foto: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

  Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj a găzduit, duminică, un concert de muzică clasică susținut de două artiste elene, sosite din Atena special pentru clujeni.  Recitalul de pian şi vioară a fost susținut de artistele elene Evghenia Votanopoulou (pian) şi Nina Patrikidou (vioară), sosite din Atena, special pentru acest eveniment.Publicul a fost încântat de interpretarea celor două artiste, iar muzica grecească a unor compozitori precum Marios Varvoglis (Aubade Serenade for violin and piano), Nikos Skalkottas (Kritikos) sau Jani Papadimitri (Adolescence for violin and piano on themes of Epirus) a răsunat în cadrul terminalului de sosiri a Aeroportului din Cluj. 
Concert de muzică clasică, în incinta Aeroportului Internațional Cluj/Foto: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” ClujConcertul, desfășurat sub tematica de „Seară Grecească”, a marcat deschiderea conferinței regionale de aviație, organizate luni în incinta aerogării clujene. Concert de muzică clasică, în incinta Aeroportului Internațional Cluj/Foto: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” ClujCITEȘTE ȘI: 
Cum arată sectorul aerian după pandemia de COVID-19? Aeroportul Cluj, model de bune practici. Ce au discutat la Cluj-Napoca liderii aviaţiei europene?În cadrul conferinței – 2023 Regional Air Transport Conference – Boosting regional economy through sustainable development – organizate luni de Aeroportul Internațional Cluj, a fost analizată relația simbiotică dintre extinderea călătoriilor aeriene și dezvoltarea durabilă, în condițiile în care transportul aerian reprezintă un catalizator pentru economia locală, dar mai ales la nivel regional. În octombrie 2021, Aeroportul Internațional Cluj a obținut premiul pentru cel mai bun aeroport din Europa, la categoria sub 5 milioane de pasageri. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Elevii clujeni și drogurile. În curtea școlii „se întâmplă foarte multe lucruri grave”. Boc: „Vrem să montăm camere video”

Published

on

Elevi consumând droguri după școală / Foto: depositphotos.com

Actualitate

Problema consumului de droguri în rândul elevilor este una serioasă atât în România, cât și în Cluj. Primarul Emil Boc spune că se va face un „efort concentrat” pentru prevenție și că se vor monta camere video în „locurile sensibile”, în care ar avea loc traficul de droguri.

Elevi consumând droguri după școală / Foto: depositphotos.com

  Potrivit Agenției Naționale Antidrog, cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani. Autoritățile au anunțat elaborarea unui act normativ care să permită testarea antidrog a elevilor din școlile din România, în contextul în care consumul de droguri în rândul minorilor a crescut. Însă, până la începutul anului școlar, demersul combaterii consumului de droguri în rândul adolescenților și a tinerilor a rămas neclar, iar reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății au oferit informații contradictorii cu privire la testarea antidrog a elevilor. 
Cu toate acestea, în continuare se vorbește despre luarea unor măsuri de prevenție, în contextul în care situația a devenit din ce în ce mai rea în cazul elevilor.
CITEȘTE ȘI:
Emil Boc, despre testarea antidrog a elevilor: „Susțin un regim riguros de control. Drogurile pot distruge viitorul copilului” „Trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în curtea școlii”Primarul Clujului, Emil Boc, a abordat subiectul vineri, 22 septembrie, la un post radio local. Edilul a evidențiat că în curtea școlilor „se întâmplă lucruri foarte grave” și că a lucrat la un plan împreună cu autoritățile competente pentru a preveni traficul și consumul de droguri în rândul elevilor.  Printre eforturile care vor fi depuse, în zonele în care se consideră că are loc traficul de droguri vor fi montate camere de supraveghere video. De asemenea, Emil Boc a punctat că un rol important îl joacă și părinții și școala (profesorii și conducere), care trebuie să fie atenți la comportamentele tinerilor, în special dacă apar modificări. CITEȘTE ȘI:
Șefa Agenției Antidrog, despre consumul de droguri în rândul elevilor: „Școlile își vor activa grupuri de acțiune”. Copiii ajung să consume substanțe interzise înainte de 13 ani.
  „Părinții au un rol fundamental. Rolul părinților nu s-a încheiat atunci când și-au trimis copilul la școală. Rolul părintelui este nonstop să-l observe, să vadă schimbări de comportament, atitudini, ce se întâmplă, unde este plecat, anturajul… să aibă întotdeauna aceste informații.Școala. Rolul școlii nu se încheie în momentul în care a intrat la clasă și a ieșit de la clasă ca profesor sau ca director. Rolul școlii este să se uite și ce se întâmplă în curtea școlii. În curtea școlii se întâmplă foarte multe lucruri grave, inclusiv acest mic trafic de „plevușcă”… vin și vând în cantități mici, în locuri special pregătite, cunoscute… acolo școala zice „nu-i treaba mea”, celelalte autorități spun „nu-i treaba mea că-i în interiorul școlii” și uite așa se întâmplă… Problema acum trebuie tratată global. Veți vedea un efort concentrat: autorități, școală, inclusiv montare de camere video în locurile sensibile pentru ca această supraveghere să fie făcută mult mai atent, cu interesul de a aduce totul în legalitate, de a fi o funcționare a școlilor într-un cadru sigur și legal. Faptele ilegale să fie eliminate complet din acest circuit, iar după aceea este treaba autorităților mari ale statului să se ocupe cu sursele mari, să vadă la Constanța de ce nu s-a făcut control suficient pentru intrările în țară. Noi trebuie să facem aici la nivel local acest ecosistem format din părinte, școală, autoritate locală, autorități cu competențe în prevenirea și sancționarea traficului și consumului de droguri. Fiecare trebuie să punem umărul. Toate cheltuielile care trebuie suferite, le vom suporta. Am dat doar un exemplu cu montarea camere video în locurile cunoscute, identificate de specialiști ca fiind cu potențial de risc pentru traficul de droguri”, a declarat Emil Boc la o emisiune radio.
Profesorii clujeni, instruiți să recunoască elevii care se drogheazăSăptămâna trecută, 209 profesori din județul Cluj au participat la cursuri de instruire pe tematica prevenirii consumului de substanțe cu efecte psihoactive, precum și recunoașterea simptomelor privind consumul de droguri în rândul elevilor. Având în vedere creșterea accelerată a cazurilor de consum a substanțelor cu efecte psihoactive în rândul minorilor, Agenția Națională Antidrog (prin CPECA Cluj) și Inspectoratul Școlar Județean au organizat trei sesiuni de informare a personalului de conducere și a profesorilor.CITEȘTE ȘI:
Jeleuri, vape-uri și prăjituri cu droguri, vândute în zona școlilor, inclusiv la Cluj. 28 de persoane, reținute la nivel național
 „Potrivit datelor celor mai recente studii realizate de Agenția Națională Antidrog, una din zece persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani a consumat cel puțin un tip de drog ilicit, excepție făcând consumul de noi substanțe psihoactive (NSP). Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populației tinere (15-34 ani). Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive (13 ani). La nivel național, în rândul populației școlare de 16 ani, unul din zece minori a consumat cel puțin o dată în viață un anumit tip de drog. Față de studiul anterior, se observă o scădere a proporției celor care au declarat consumul oricărui drog de-a lungul vieții, evidențiindu-se, însă, o rată crescută a celor care, după un consum experimental de droguri, aleg să continue acest tip de comportament”, se arată într-un răspuns al ANA pentru monitorulcj.ro.Judecător: „Avem copii în Cluj morți de supradoză de droguri”În Cluj, dar și în țară, copiii sunt victime directe ale consumului de droguri. Spre exemplu, în Cluj au fost înregistrate cazuri de decese cauzate de supradoză, potrivit magistratului Cristi Danileț.„Există licee la care salvarea vine de două ori pe săptămână. Există licee în Cluj, și vorbesc de perioada de dinainte de vacanță, la care salvarea vine de două ori pe săptămână să ridice un copil intrat în criză din cauza consumului de droguri. Avem copii în Cluj morți de supradoză de droguri. Nimeni nu știa niciodată nimic? Adică are cineva impresia că un copil se droghează acasă sau pe stradă și nu la școală? Păi înseamnă că adulții habar nu au ce înseamnă drogurile. (…). Vă reamintesc că vârstele de la care se consumă și se vând droguri în România sunt următoarele: Cel mai tânăr consumator de droguri prins într-o școală are 10 ani și cel mai tânăr dealer de droguri în România într-o școală are 12 ani”, a declarat Cristi Danileț, pentru buzznews.ro.CITEȘTE ȘI:
Judecător: În toate liceele din Cluj se consumă droguri. Cel mai mic consumator are 10 ani! De altfel, Cristi Danileț susține că directorii de școli sunt reticenți în privința intervenției în asemenea cazuri, pentru a evita declanșarea unui scandal. Armele albe și spray-ul paralizant sunt de asemenea frecvent întâlnite în școlile din Cluj.  Din nefericire, potrivit analizei realizate de judecătorul Cristi Danileț, la Cluj, situația e mai gravă decât se recunoaște oficial.Citiți monitorulcj.ro și pe Google NewsFoto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Electrica Furnizare atrage atenția asupra unor practici înșelătoare. Fii informat! (P)

Published

on

Electrica Furnizare atrage atenția asupra unor practici înșelătoare. Fii informat! (P)

Actualitate

Compania Electrica Furnizare își avertizează clienții cu privire la riscul de a fi expuși unor practici înșelătoare ce s-au intensificat la nivelul județului Cluj.

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți consumatori solicită revenirea în portofoliul de clienți Electrica Furnizare, aceștia acuzând faptul că au fost victimele unei înșelătorii; astfel, clienții au fost vizitați acasă de către „agenți de vânzări” care i-au convins, prin metode înșelătoare, să semneze un contract de furnizare a energiei electrice cu un alt furnizor, intenția lor nefiind aceea de a-și schimba furnizorul. Metodele înșelătoare la care clienții au fost expuși cel mai des sunt următoarele: Au fost informați în mod fals că le va fi sistată furnizarea curentului electric; Le-a fost solicitat să semneze reînnoirea contractului de furnizare a energiei electrice, fără a li se spune că vor semna un contract cu un alt furnizor;Au fost informați în mod fals cu privire la faptul că Electrica Furnizare va fi vândută sau că există riscul să fie închisă;Le-a fost solicitat să semneze reînnoirea contractelor de furnizare a gazelor naturale, dar, cu această ocazie, au semnat și contracte de furnizare a energiei electrice cu un alt furnizor, fără a fi informați în prealabil;Au fost informați în mod fals că valabilitatea contractului actual de furnizare a energiei este depășită și că există obligativitatea de a încheia un alt contract. Cu această ocazie, compania le reamintește clienților faptul că perioada de valabilitate a contractelor de furnizare a energiei electrice încheiate cu Electrica Furnizare este nedeterminată, nefiind necesară reînnoirea de contract; doar ofertele de furnizare a energiei electrice sunt supuse actualizării în momentul în care perioada de valabilitate a acestora ajunge la final.Electrica Furnizare își îndeamnă clienții să fie precauți în interacțiunile cu agenții de vânzări și le recomandă, pe această cale, să realizeze o serie de acțiuni menite să îi protejeze de practicile înșelătoare descrise mai sus:Să solicite legitimația de serviciu a agentului de vânzări pentru a putea verifica informațiile prezentate de acesta cu privire la identitatea și compania pe care o reprezintă;Să citească atent conținutul tuturor documentelor prezentate; în cazul particular al reînnoirii ofertei din contractul pentru furnizarea de alte utilități sau servicii, care sunt pe diverse perioade determinate, este important pentru clienți să parcurgă cu atenție materialele puse la dispoziție, să verifice toate bifele din documentele prezentate, astfel încât să evite semnarea în același timp și a unui contract de furnizare a energiei electrice, fără ca aceștia să fi solicitat sau să fi dorit acest lucru;Să verifice modul în care sunt folosite datele cu caracter personal şi documentele pe care clienții le pun la dispoziţia agenților de vânzări;Să contacteze Electrica Furnizare: – prin intermediul formularului de contact online, care poate fi accesat la link-ul: https://www.electricafurnizare.ro/asistenta/contactati-ne-in-scris/;-  la numărul de telefon 0244.406.006 (număr cu tarif normal);
–  utilizând chatbot-ul disponibil pe site-ul www.electricafurnizare.ro
–  prin aplicația MyElectrica;
–  în centrele de relații cu clienții;pentru orice informaţii referitoare la ofertele companiei, la activităţile desfăşurate de reprezentanții acesteia, cât şi pentru sesizări referitoare la presupuse încălcări ale legii. Electrica Furnizare susține dezvoltarea unui mediu concurențial și consideră esențial ca, odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, clienții să își poată alege furnizorul potrivit, în condițiile în care sunt corect informați și în deplină cunoștință de cauză. Electrica Furnizare le mulțumește clienților pentru încrederea acordată și îi încurajează să sesizeze orice fel de practici neconcurențiale pentru a putea lua măsurile corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Noi detalii privind atacul sângeros din parcarea unui supermarket din Arad. Înainte de a înjunghia cu o șurubelnița victima, agresorul a împușcat-o

Published

on

Bărbatul care a fost înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, fusese înainte împuşcat în cap cu un pistol cu glonţ/ Foto: depositphotos.com

Ştiri din Transilvania

Bărbatul care a fost înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, fusese înainte împuşcat în cap cu un pistol cu glonţ.

Bărbatul care a fost înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, fusese înainte împuşcat în cap cu un pistol cu glonţ/ Foto: depositphotos.com

   Bărbatul care a fost înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, fusese înainte împuşcat în cap cu un pistol cu glonţ, afirmă anchetatorii după investigaţiile medicilor, iar agresorul a fost reţinut.  Când victima a fost dusă la spital de un echipaj de ambulanţă se observase o rană la nivelul capului, însă iniţial s-a crezut că a fost o înţepătură făcută tot cu şurubelniţa. În timpul investigaţiilor medicale amănunţite, s-a constatat că în creier se află un glonţ.Soțul gelos și-a recunoscut faptaPurtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, a declarat vineri, pentru agerpres, că atacatorul are 50 de ani şi şi-a recunoscut faptele în timpul audierii. Conform anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe concubina sa, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi. Agresorul l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă. Pe femeie a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.CITEȘTE ȘI:
Bărbat înjunghiat în gât cu o şurubelniţă de un soț gelos, lângă un supermarket. Agresorul avea la el și un pistolLa sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât. Procurorii l-au reţinut pe atacator pentru 24 de ore şi vineri îl vor prezenta judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru „violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor calificat cu premeditare şi asupra a două sau mai multe persoane”, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală. Pistolul folosit a fost găsit de poliţişti pe jos, în parcare, imediat după atac. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, bărbatul împuşcat şi înjunghiat este în stare critică şi se află intubat la Terapie Intensivă. Femeia este şi ea internată şi are nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale.Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad informase, joi, că „poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi despre un scandal, în parcarea unui supermarket din municipiu, unde un bărbat ar fi fost înţepat în zona gâtului cu un obiect ascuţit, iar o femeie ar fi fost agresată fizic”.  Citiți monitorulcj.ro și pe Google NewsFoto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate