Categories: Sport

Construcția noului pod din Someșu Rece, finalizată în mai puțin de șase luni. Circulația din zona montană a Clujului, deschisă în această săptămână.

Administrație

Consiliul Județean a finalizat construirea podului din Someșu Rece. În curând, șoferii vor putea circula pe noul pod.

Construcția noului pod din Someșu Rece, finalizată în mai puțin de șase luni/Foto: Consiliul Județean Cluj

  


În vara acestui an, Consiliul Județean Cluj anunța demolarea vechiului pod din localitatea clujeană Someșul Rece, situat la km 4+310 al drumului județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R, care se afla într-o stare avansată de degradare. 


La câteva luni distanță, construcția podului cu o lungime de peste 50 m a fost încheiată. „Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea noului pod din localitatea Someșu Rece situat pe drumul județean DJ 107P, la kilometrul 4+310”, potrivit unui anunț publicat luni de administrația județeană. 


Acesta contribuie la o mai bună punere în valoare a DJ 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – (DN 1R), recent finalizat de Consiliul Județean, cu fonduri europeneO investiție importantă pentru zona Munților ApuseniPodul reprezintă un obiectiv important pentru zona Munților Apuseni, iar investiția a fost finalizată în mai puțin de 6 luni.


  „După ce la începutul lunii anunțam completa finalizare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – (DN 1R), azi putem anunța și finalizarea construirii noului pod din localitatea Someșu Rece, situat pe același drum județean. Un drum extrem de important din punct de vedere strategic și turistic, care oferă acestei zone montane spectaculoase șansa unei dezvoltări economico-sociale reale”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Podul din Someșu Rece (Cluj), realizat în mai puțin de șase luni/Foto: Consiliul Județean ClujDin motive tehnice, noul pod va fi redat circulației rutiere începând de joi, 21 decembrie 2023.



CITEȘTE ȘI: 
Noul pod din Someșu Rece, aproape finalizatNecesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou, pe vechiul amplasament.Podul este prevăzut cu trei deschideri de 12 metri, 21 de metri, respectiv 12 metri, lungimea suprastructurii mâsurând 46,40 metri.Astfel, podul are o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri, din care 7,80 metri sunt alocați părții carosabile, 2×1,50 metri trotuarelor, 2×60 metri spațiilor de amplasare cu nivel de siguranță și 2×0,25 metri parapeților pietonali.Noul pod beneficiază de hidroizolație performantă, protecție a hidroizolației, două straturi de asfalt și marcaje rutiere.Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago