Connect with us

Sport

Deac, încrezător la reunirea lotului: Avem un lot bun! Nu mai avem nevoie de întăriri. Putem elimina Sevilla

Published

on

Deac, încrezător la reunirea lotului:  Avem un lot bun! Nu mai avem nevoie de întăriri. Putem elimina Sevilla

CFR Cluj s-a reunit astăzi după vacanța de iarnă și va pleca în Spania pentru un cantonament de 14 zile în localitatea Oliva Nova din Valencia în perioada 11 – 25 ianuarie.

“Ne bucurăm că vom pleca în Spania, deoarece acolo am fost și acum doi ani și am avut condiții excelente. Terenuri excelente, mâncare foarte bună, iar dacă echipa vrea performanțe trebuie să avem și condiții foarte bune. E prima iarnă la CFR Cluj în care nu avem niciun coleg nou. Suntem un grup numeros, un grup valoros și din punctul meu de vedere nu mai avem nevoie de nimeni, dar nu sunt eu în măsură să decid acest lucru.”, a declarat Ciprian Deac.

“Sunt multe echipe care sunt implicate în lupta pentru titlul de la Craiova, Astra, FCSB. E clar că în momentul în care se vor înjumătăți punctele clasamentul se va strânge și mai mult. Sper să facem o figură frumoasă și în Liga 1, deoarece noi am pierdut multe puncte în ultimele meciuri. Așteptăm play-off-ul pentru că acolo e care pe care. Fiecare echipă face modificări, dar pentru noi este mai important ce realizăm noi. De când am revenit am avut mereu o echipă bună și un lot puternic.E prima iarnă la CFR Cluj în care nu avem niciun coleg nou. Suntem un grup numeros, un grup valoros și din punctul meu de vedere nu mai avem nevoie de nimeni, dar nu sunt eu în măsură să decid acest lucru.”, a mai  spus Deac.

CFR Cluj se va duela în luna februarie cu Sevilla în 16-imile de finală din Europa League într-o partidă care se va disputa cel mai probabil pe un teren dificil și o vreme nu tocmai ideală pentru fotbal

“Sevilla este favorită în meciul cu noi și îi văd principalii favorabili și la câștigarea Europa League. Sperăm să îi prindem pe un teren mai greu aici pentru că jucăm în februarie și știm bine ce vreme este pe aici. E bine că avem adversari grei în amicale, deoarece ne putem da seama la ce valoare suntem și nu ne păcălim. Sunt bine venite astfel de meciuri. Dacă vom reuși să eliminăm Sevilla va fi un sezon cu adevărat excelent. Nu suntem eliminați direct.”, a mai spus internaționalul român.

Campioana României la pierdut în această iarnă pe Juan Culio, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei în ultimele două sezoane.

“Culio a fost un lider în vestiar și un jucător excelent în echipa noastră. Este o pierdere mare pentru noi, dar avem un lot numeros și antrenorul are de unde alege. Cred că nu stăm într-un jucător sau doi.”, a afirmat Deac.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Fată de 12 ani cu anevrism cerebral, transferată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj-Napoca

Published

on

Fată transportată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj / Foto: arhivă ISU Cluj

Actualitate

O fată de 12 ani a fost transferată de urgență cu elicopterul SMURD din Satu Mare la spital în Cluj-Napoca.

Fată transportată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj / Foto: arhivă ISU Cluj

  Potrivit presasm.ro, fata s-a prezentat în camera de gardă la Spitalul de Urgență din Satu Mare în stare confuză. Din cauza dotărilor modeste de la spital, medicii au decis că aceasta trebuie transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, având un diagnostic preliminar de anevrism cerebral hemoragic.Deseori, din cauza lipsurilor de acest tip, pacienții din județele învecinate sunt transferați la spitalele din Cluj-Napoca. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Mobilitate urbană. Noi stații de transport în comun, în cartierele Clujului.

Published

on

Noi stațiii de transport, înființate pe strada Fagului și strada Dunării/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

Actualitate

Trei noi stații de transport în comun vor fi disponibile pentru clujeni, de joi, 5 octombrie.

Noi stațiii de transport, înființate pe strada Fagului și strada Dunării/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

  Liniile 45 și 47 de transport public în comun vor beneficia de noi stații, disponibile de mâine pe strada Fagului, respectiv strada Dunării din Cluj-Napoca.  
Creșterea mobilității urbaneDe joi, 5 octombrie, în municipiul Cluj-Napoca se înființează 3 noi stații pentru transportul în comun, potrivit unui anunț publicat de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Noile stații sunt amplasate după cum urmează: Două stații, una amplasată între imobilele cu numerele poștale 28 și 34 de pe strada Fagului și una în dreptul imobilelor cu numerele poștale 31C și 31F tot pe str. Fagului, vor deservi călătorii liniei 45.Stațiii de transport public, pe strada Fagului și strada Dunării/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.comA treia stație va deservi călătorii liniei 47 și este amplasată pe strada Dunării, în dreptul imobilului cu numărul poștal 142.
Stațiii de transport public, pe strada Fagului și strada Dunării/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.comÎnființarea celor trei stații s-a realizat în urma solicitărilor publicului călător, fiind aprobate de Comisia de Sistematizare a Circulației, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, arată sursa citată. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Rezidențiat 2023. Pragul de admitere a candidaților pentru sesiunea din noiembrie 2023, majorat la 65%.

Published

on

Pragul de admitere la Rezidențiat, majorat la 65%/ Foto: UMF Cluj

Sănătate

Pragul de admitere la rezidențiat, majorat de la 60% la 65%, potrivit noilor criterii propuse pentru concursul de admitere din toamna acestui an.

Pragul de admitere la Rezidențiat, majorat la 65%/ Foto: UMF Cluj

  Încă din noiembrie anul trecut, ministerul Sănătății intenționa să majoreze pragul de admitere la Rezidențiat la sesiunea din 2022, însă pragul de promovare a rămas neschimbat (60%), măsura urmând să fie aplicată din acest an universitar. De altfel, peste 600 de locuri au rămas neocupate la nivel național anul trecut, în urma desfășurării examenului de rezidențiat.  Admitere la rezidențiat, sesiunea noiembrie 2023Metodologia de concurs a fost aprobată de ministerul Sănătății și este în transparență publică. Potrivit documentației, concursul de admitere în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a fost stabilit pentru data de 19 noiembrie 2023. Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.Luna trecută, în urma dezbaterilor organizate prin teleconferință de ministerul Sănătății cu rectorii universităților de medicină și farmacie București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg. Mureș și Timișoara, au fost stabilite chestiunile de natură organizatorică, fiind aprobată și metodologia de concurs. „În ziua de 7 sept.2023 și în ziua de 18 sept.2023 au fost organizate videoconferințe cu rectorii universităților de medicină și farmacie București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg. Mureș și Timișoara. Această întâlnire a avut ca scop stabilirea unor probleme organizatorice, precum și finalizarea proiectului Metodologiei de concurs”, se arată în referatul de aprobare a metodologiei de concurs pentru admiterea la rezidențiat 2023, publicată de ministerul Sănătății.
Modificarea pragului de admitere la rezidențiatÎn urma întâlnirilor desfășurate de ministerul de profil s-a stabilit ca „alegerea unui loc sau post să fie condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. În acest sens cele 6 universități de medicină și farmacie și-au exprimat acordul scris”, arată sursa citată. În anul 2022, precum și în anii precedenți, acest procent a fost de 60%.
Situația absolvenților promoție 2023 se prezintă astfel:
-medicină – 3.6740
-medicină dentară – 1.183
-farmacie – 893
CITEȘTE ȘI: 
Pragul de admitere la Rezidențiat ar putea fi majorat de anul viitorMajorarea propusă are ca scop „ridicarea nivelului de selecție a candidaților”, se arată în referatul de aprobare a metodologiei de desfășurare a concursului de rezindețiat, în condițiile în care cifrele de școlarizare pentru domeniul medicină dentară și respectiv domeniul farmacie, vor fi în corelație cu capacitatea de pregătire disponibilă, comunicată de instituţiile de învăţământ superior cu profil medical acreditate.Astfel, pentru anul universitar 2023-2024, cifra de școlarizare prin rezidențiat a fost stabilită la 5.400 locuri și posturi. Potrivit proiectului, prima zi de înscriere a candidaților este 11 octombrie 2023.Anul trecut, absolvenții UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj au obținut rezultate excepționale la examenul național de rezidențiat din noiembrie 2022. Rata de promovare a mediciniștilor de la Cluj-Napoca a fost cea mai mare din România.Procente candidați promovați – absolvenți ai promoției 2022: Medicină – 98,35%, Medicină dentară – 93,54%, Farmacie – 89,13%.În 2022, ministerul Sănătății a scos la concurs 5.634 de locuri și 231 de posturi, pentru care au candidat 10.330 de absolvenți din întreaga țară. La centrul de examinare din Cluj-Napoca s-au înscris 1.432 de candidați. Pentru locurile rămase neocupate, în Mai 2023, a fost organizată o sesiune extraordinară a examenului de intrare în rezidențiat.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate