Connect with us

Sport

Instituțiile publice din Florești trec „pe verde”. Panouri fotovoltaice vor asigura energia necesară pentru consumul propriu.

Stefan Petre

Published

on

Primăria Florești investește în energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. FOTO: Pixabay

FLOREȘTI

Primăria Florești investește în energie din surse regenerabile pentru consumul propriu al instituțiilor publice din comună. Proiect de peste 8 milioane de lei, aprobat în consiliul local.

Primăria Florești investește în energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. FOTO: Pixabay

  Primăria Florești amplasează panouri fotovoltaice pe instituțiile publice din comună pentru generarea de energie verde pentru consum propriu. Proiectul a fost aprobat în ședința consiliului local de marți, 5 decembrie.  „În ședința Consiliului Local, ieri s-a depus un proiect pentru un parc fotovoltaic și montarea de panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice. Nu discutăm de clădirile care prin alte proiecte sunt prevăzute a fi cu panouri. Toate acestea au ca rezultat că energia electrică necesară acestor clădiri va fi produsă integral de acel fotovoltaic și panourile fotovoltaice montate pe clădirile publice. Practic, nu vom mai avea nevoie de curent pe care să îl plătim, desigur, până când acest proiect va fi finalizat. Pe măsură ce apar alte clăditri și alte necesități din punct de vedere energetic, le vom regla în așa fel încât acestea să fie sustenabile, respectiv prin mărirea capacității, a parcului fotovoltaic, a altor clădiri și tot ceea ce propunem noi prin reglementările urbanistice merge în această zonă, de sustenabilitate și de diminuare a emisiilor de CO2. Mergem într-o zonă de dezvoltare sustenabilă, în care comuna noastră ar trebui să fie ghidată de tot ce înseamnă directivă europenaă și tindem să fim o comună europeană, o comunitate civilizată și continuăm pe acest drum”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, la un post local de radio.Energie „verde” pentru instituțiile publice din FloreștiValoarea totală a proiectului aprobat este de 8.716.963,54 lei. Obiectivele propuse spre analiză pentru amplasarea modulelor de panouri fotovoltaice (PV), respectiv a centralelor electrice fotovoltaice (CEF) sunt următoarele: 
Primăria Florești (sediul administrativ) Str. Avram Iancu, nr.170;Grădinița cu program prelungit Str. Prof. Ioan Rus, nr. 9;Clădire Poliția Locală Str. Prof. Ioan Rus, nr.15;Clădirea ISU Florești str. Cetatea Fetei;Sala de sport Str. Cetatea Fetei nr.5;Creșa Str. Cetatea Fetei; Grădinița Horea 2, corp 2 Str. Horea, nr. 55;Cămin Cultural Florești Str. Avram Iancu, nr. 142;Cămin Cultural Tauti Sat Tăuți, , nr. 58;Cămin Cultural Luna de Sus Sat Luna de Sus, nr. 720;Școala Gimnazială Luna de Sus Sat Luna de Sus, str. Principală, nr.369.Obiectivul principal al investiției este contribuția la obținerea independenței energetice prin producerea de energie verde din resurse regenerabile pentru consum propriu. Obiective secundare:  – reducerea consumului de energie electrică;
– reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră raportate la economiile de energie realizate ca urmare a implementării investiției;
– reducerea intensității energetice;
– dezvoltarea unor sisteme de monitorizare a consumului de energie și a progreselor în materie de eficiență energetică realizate de către operatorii economici;
– stimularea investițiilor realizate de operatorii economici în vederea reducerii consumului de energie și creșterii eficienței energetice a activității economice;
– economie mai eficientă din punctul de vedere al utilizării surselor, mai ecologică şi mai competitivă, conducând la dezvoltarea durabilă, care se bazează, printre altele, pe un nivel înalt de protecţie şi pe îmbunătăţirea calităţii mediului.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite