Connect with us

Sport

Investiții de utilitate publică de peste 27 milioane de euro, odată cu reconversia platformei Carbochim

Stefan Petre

Published

on

Pod și pasarele pietonale peste Someș, noi sensuri giratorii, modernizare străzi, piste de biciclete și alei pietonale: toate vor fi amenajate pe cheltuiala constructorului, odată cu reconversia platformei industriale Carbochim/ Foto: Comunicat de presă

Administrație

Pod și pasarele pietonale peste Someș, noi sensuri giratorii, modernizare străzi, piste de biciclete și alei pietonale: toate vor fi amenajate pe cheltuiala constructorului, odată cu reconversia platformei industriale Carbochim.

Pod și pasarele pietonale peste Someș, noi sensuri giratorii, modernizare străzi, piste de biciclete și alei pietonale: toate vor fi amenajate pe cheltuiala constructorului, odată cu reconversia platformei industriale Carbochim/ Foto: Comunicat de presă

  


Reconversia urbană a fostei platforme Carbochim propune un concept integrat, de tip mixed-use, un model de dezvoltare urbană sustenabilă, cu beneficii extinse asupra întregii comunități din oraș. Pe lângă funcțiunile culturale, de shopping, office, rezidențial și de divertisment, proiectul propune soluții pentru conectivitatea cu orașul, astfel încât fosta incintă industrială să devină un spațiu amplu deschis și accesibil comunității. Investițiile în infrastructură vizează realizarea: 



unui pod rutier a două poduri pietonale a două sensuri giratorii modernizarea a două străzi și trei intersecții  piste de biciclete și trotuare refuncționalizarea Pieței 1 Mai. De asemenea, vor fi amenajate zone verzi de peste 5 hectare, care vor include și alei pietonale, piațete și zone de relaxare. Investițiile de utilitate publică propuse prin proiect ajung la aproximativ 27 milioane de euro.  CITEȘTE ȘI:
Carbochim, istoria unui supraviețuitor al tranziției economice. „Pentru noi, relocarea reprezintă o etapă importantă de dezvoltare”Principalul focus în dezvoltarea proiectului mixed-use ce transformă fosta platformă industrială Carbochim este comunitatea, atât cea care se va forma în cadrul viitorului ansamblu, cât și cea din jurul ei. Astfel, pe lângă componentele de cultură, office, comercial, rezidențial și petrecere a timpului liber, investiția propune și soluții de sistematizare și restructurare a infrastructurii auto, velo și pietonale din zonă, cu respectarea strategiei administrației de realizare a Culoarului de Mobilitate Nord. Obiectivul principal al demersului este acela de a deschide întregul areal fost industrial către oraș, ca parte integrată a sa și conectat cu punctele de interes, făcându-l ușor accesibil comunității, pentru toate mijloacele de deplasare. 


În acest sens, pentru conectivitatea auto, velo, pietonală și cu transport public, proiectul propune: construirea unui nou pod rutier cu patru benzi auto peste râul Someșul Mic, în continuarea străzii Câmpul Pâinii, ce va include piste velo și trotuare pe ambele sensuri; realizarea a două poduri pietonale peste Someș, ce vor permite conectarea cu parcurile Armătura și malul stâng al râului;amenajarea a două sensuri giratorii, pentru fluidizarea traficului din zona Podul Porțelanului și Parcul Feroviarilor;modernizarea și lărgirea Străzii Porțelanului la 4 benzi auto și cu piste pentru biciclete;modernizarea străzii Câmpul Pâinii; amenajarea a trei intersecții (dintre străzile Câmpul Pâinii și Paris, precum și sensul giratoriu și intersecția cu strada Tăbăcarilor, de care va beneficia și Spitalul Județean Cluj). De asemenea, în demers este integrată amenajarea de stații pentru transportul public în Piața 1 Mai. 


„Infrastructura este un pilon prioritar într-un astfel de proiect de regenerare urbană. Este vital ca locuitorii să ajungă ușor la proiect, indiferent cu ce mijloc de transport optează să se deplaseze și, în același timp, am gândit proiectul ca fiind unul prietenos cu pietonii și care încurajează transportul alternativ, principii care se regăsesc și în caracterul sustenabil al acestuia. În egală măsură, respectăm și susținem strategia de mobilitate publică ce vizează această zonă, pentru a contribui în mod concret la regenerarea urbană”, a declarat Sorin Guttman, Project Manager. Proiectul va fi deservit și de o parcare subterană, cu o capacitate impusă de legislația în vigoare, care să permită ca, la suprafață, să fie realizat un parc de mare amploare, în oglindă cu amenjările publice de spații verzi din zonă, prin Parcurile Armătura și Feroviarilor. 



Amenajare verde pe malul drept al Someșului, pentru a deveni accesibil publiculuiPrin proiect se propune amenajarea a peste 5 hectare de zone verzi, cu peste 600 de copaci maturi, cu înălțimi de peste 13 metri și vârste de până la 60 de ani, precum și peste 100.000 de plante de diferite dimensiuni. Va fi un parc cu zone de promenadă, piațete pentru evenimente, grădină japoneză ca puzzle între vegetație și apă, cu zone de relaxare și facilități care susțin organizarea unor activități variate de timp liber. Zonele verzi se vor întinde pe acoperișul mall-ului, care va fi înierbat și, parțial, interactiv. Deschiderea spre râul Someș se propune a se realiza prin amenajarea malului drept al Someșului, în prezent inaccesibil, fiind închis de zidul fostei platforme industriale, construcții anexe private, de calea ferată și  de podul Porțelanului.„În acest sens, au fost achiziționate noi parcele de teren, pentru a reuși să consolidăm și să realizăm spațiu verde pe întreaga linie a râului Someș. Toate aceste investiții sunt în beneficiul public direct al comunității, al orașului și ajung la o valoare totală de aproximativ 27 milioane de euro”, a adăugat Sorin Guttman. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite