Connect with us

Sport

Pasagerii de pe Aeroportul Cluj, înghesuiți în spațiile de așteptare. Ciceo: „Am fost nevoiți să închidem două porți. Vom suplimenta cu containere”

Stefan Petre

Published

on

Aglomerație în containerele provizorii de pe Aeroportul Cluj/ Foto: cititor monitorulcj.ro

Actualitate

Sute de pasageri s-au înghesuit, duminică, în spațiile de așteptare de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Aceștia s-au plâns de lipsa aerului din containere.

Aglomerație în containerele provizorii de pe Aeroportul Cluj/ Foto: cititor monitorulcj.ro

  Lucrările de extindere la terminalul plecări de la Aeroportul Cluj vor dura până în februarie 2024 și vor aduce în plus trei noi porți de îmbarcare. Lucrările afectează confortul pasagerilor, care sunt nevoiți să aștepte îmbarcarea în terminale provizorii și anume containere. Cei care se ocupă de extinderea terminalului plecări de la Aeroportul Internațional Cluj, Asocierea Bogart-UTI-ACI, au asigurat 80 de containere pentru zona de regrupare a pasagerilor, care deja au fost date în folosință.Sute de pasageri s-au înghesuit, duminică, în containerele improvizate de pe Aeroport, iar aceștia s-au plâns de lipsa aerului. „Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Cluj țin pasagerii ca vitele în containerele improvizate de la aeroportul Cluj … mii de oameni pe câțiva zeci de metri pătrați. Fără aer (daaaa sunt aparate de aer condiționat dar NU FUNCȚIONEAZĂ!!!), fără oxigen, fără locuri de stat jos. Sunt oameni bătrâni, sunt oameni bolnavi, sunt străini care asta înțeleg că este România. Este absolut înfiorător.
Toate geamurile sunt închise oamenilor le este rău… este incredibil. Am sunat la aeroport și zis că azi nu pot să facă nimic. Nici să vină cineva sa deschidă niște geamuri. Nu este aer efectiv. Nu este problemă că este aglomerat ci că nu este absolut deloc ventilație să intre aer proaspăt. Unele aparate de aer condiționat funcționează dar ele nu bagă aer”, a declarat un cititor monitorulcj.roDavid Ciceo: „În maxim 3 zile vor fi condiții corespunzătoare”Directorul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat pentru monitorulcj.ro că în urma unor lucrări urgente porțile B5 și B6 au trebuit să fie închise, iar în zilele următoare vor suplimenta cu încă 25 de containere. „Având în vedere că din cauza unor lucrări urgente, porțile B5 și B6 au trebuit să fie închise. Urmează să  suplimentăm cu încă 25 de containere spațiile de așteptare și vor fi condiții corespunzătoare.
Ne cerem scuze față de pasageri și amintim că, după cum se cunoaște deja, extindem terminalul de pasageri. Este o situație temporară, nu s-a întâmplat până acum, dar având în vedere că au apărut niște lucrări urgente prin care se intervine la o clădire existentă, am fost nevoiți să închidem două porți.
În maxim 3 zile vor fi condiții corespunzătoare, până atunci luăm măsuri și sunt restricții temporare doar când se suprapun mai multe zboruri. Ne pare rău și ne cerem scuze. O să luăm măsuri”, a declarat David Ciceo.Lucrările de extindere a terminalului plecări vor costa 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei. Restul banilor sunt asigurați din fonduri de la bugetul de stat și din bugetul aeroportului. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite