Connect with us

Sport

Se sifonează bani publici la Turda? 100.000 lei plătiți pentru meciuri de fotbal și în lunile de pauză

Published

on

Se sifonează bani publici la Turda? 100.000 lei plătiți pentru meciuri de fotbal și în lunile de pauză

Consiliul Local Turda va aproba astăzi alocarea lunară a 100.000 lei din bugetul local pentru Asociația Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Banii ar urma să fie plătiți din bugetul local de anul viitor pentru fiecare lună, indiferent dacă sunt sau nu meciuri de fotbal. Voci din sportul local vorbesc despre sifonarea banilor publici, cel puțin pentru lunile din vară, când nu sunt meciuri.În contrapartidă, Adrian Sălăgean, reprezentat al Consiliului Local la clubul de fotbal susține că toate cheltuielile sunt justificae.”Toti banii care vin de la Primarie sunt decontati lunar cu documente justificative”, a precizat consilierul Adrian Sălăgean.Potrivit infoaries.ro, finanțarea clubului de fotbal a debutat timid la Turda, în 2016. Administrația locală era preluată de către PSD și primarul Cristian Matei. La doar câteva luni de la preluarea puterii, în august 2016, Consiliul Local, controlat politic de către PSD și primarul în funcție, aproba asocierea municipiului Turda în asociația Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Contribuția de debut : 25.000 de lei, lunar din bani publici. Din timp în timp, cu justificarea că se urmăresc obiective sportive semnificative, Consiliul Local Turda a aprobat majorarea sumei. După 4 ani de când PSD și Cristian Matei au decis finanțarea echipei de fotbal, suma a crescut de 4 ori. După 4 ani de administrație locală a primarului Cristian Matei, suma a ajuns la 100.000 de lei lunar.Banii sunt plătiți din bugetul local, indiferent dacă e campionat sau nu, inclusiv pentru lunile în care nu sunt meciuri și nu sunt deplasări.”Cine e chiar așa de prost să creadă că fotbalul costă 100.000 de lei în iulie,  la fel cât cost în aprilie când sunt meciuri, cu cheltuieli de deplasări și arbitri? Ai crede că fotbaliștii sunt lună de lună în cantonamente costisitoare”, spun voci din sportul local.În contrapartidă, consilierul local Adrian Sălăgean (PSD) explică că toate cheltuielile sunt justificate.”Toti banii care vin de la Primarie sunt decontati lunar cu documente justificative”, explică Sălăgean.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Mai mulți turiști în România, în primele 10 luni ale anului 2023. Care au fost cele mai vizitate orașe din țară?

Published

on

Creștere a numărului de turiști din România, în perioada ianuarie- octombrie 2023. FOTO: Pixabay

Timp Liber

Numărul turiștilor care s-au cazat în hoteluri și apartamente în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023 este cu 11,3% mai mare faţă de perioada similară din 2022.

Creștere a numărului de turiști din România, în perioada ianuarie- octombrie 2023. FOTO: Pixabay

  


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, au însumat 11,794 milioane de persoane, în creştere cu 11,3% faţă de perioada similară din 2022, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate marţi, citate de Agerpres


Din numărul total de sosiri în cele 10 luni din 2023, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,6%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 15,4%.Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) au însumat 25,546 milioane, în creştere cu 10,6% faţă de cele din perioada asemănătoare din 2022.Majoritatea turiștilor cazați la hoteluri sunt româniDin numărul total de înnoptări, în primele 10 luni din acest an, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,9%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 15,1%.Durata medie a şederii în perioada menţionată a fost de 2,2 zile la turiştii români, iar la turiştii străini 2,1 zile.


Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică a fost de 31,5% pe total structuri de cazare turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în creştere cu 1,4 puncte procentuale faţă de perioada corespunzătoare din 2022.Cele mai vizitate orașe din România, în 2023Pe judeţe, în primele 10 luni din 2023, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) a înregistrat valori mai mari în: Constanţa (1,528 milioane de persoane), Bucureşti (1,527 milioane de persoane) şi Braşov (1,271 milioane de persoane), iar înnoptările turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) au înregistrat valori mai mari în: Constanţa (5,093 milioane), Bucureşti (3,027 milioane) şi Braşov (2,394 milioane).


Pe ţări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în primele 10 luni din 2023, au provenit din: Germania (192.700 persoane), Italia (151.800 persoane) şi Israel (144.000 persoane).

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Trei adolescenți, arestați preventiv. Au înjunghiat un tânăr pentru că s-au CIOCNIT pe patinoar!

Published

on

Tânăr, înjunghiat din cauza unui conflict pe patinoar / Foto: IPJ Prahova

Național

Trei adolescenți din Prahova acuzați de tentativă de omor au fost arestați preventiv. Băieții au înjunghiat un tânăr la patinoar.

Tânăr, înjunghiat din cauza unui conflict pe patinoar / Foto: IPJ Prahova

 
Cei trei adolescenţi, între care doi de 17 ani şi unul de 19 ani, acuzaţi de tentativă la omor în cazul înjunghierii unui tânăr în zona unui patinoar din municipiul Ploieşti au fost arestaţi preventiv, scrie agerpres.ro.


 Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, marţi, propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.


„Din cercetările efectuate s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 02 decembrie a.c., cei trei inculpaţi, în timp ce se aflau în incinta patinoarului amenajat în parcarea complexului comercial Prahova Value Center din municipiul Ploieşti, Piaţa 1 Decembrie 1918, pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat, în mod conjugat, acte de violenţă asupra unei persoane în vârstă de 20 de ani, lovind-o pe aceasta inclusiv cu obiecte tăietor-înţepătoare la nivelul toracelui şi a membrelor inferioare şi provocându-i leziuni ce au pus în primejdie viaţa victimei”, a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.În acest dosar au fost efectuate mai multe percheziţii, fiind descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă. Potrivit datelor comunicate, marţi, de Poliţia Prahova în cadrul unei conferinţe de presă, agresorii sunt din Ploieşti şi niciunul nu avea un trecut infracţional.


Conflictul ar fi pornit de la o ciocnire care ar fi avut loc pe patinoar, arată sursa citată. Cercetările în dosar vizează infracţiunile de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Un bărbat din Cluj-Napoca, arestat preventiv pentru că a dat foc mașinii concubinei

Published

on

Un clujean i-a incendiat mașina concubinei din cauza unor neînțelegeri / Foto: depositphotos.com

Actualitate

Un clujean a dat foc mașinii concubinei sale, din cauza unor neînțelegeri. Acum, bărbatul se află în arest preventiv.

Un clujean i-a incendiat mașina concubinei din cauza unor neînțelegeri / Foto: depositphotos.com

  Un bărbat din Cluj-Napoca și concubina sa au avut o ceartă care a escaladat rapid într-un dosar penal, de 1 decembrie. Clujeanul i-a incendiat mașina femeii, motiv pentru care acesta a fost reținut de polițiști și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile: „La data de 1 decembrie, Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 52 de ani, cercetat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de distrugere. În fapt, la data de 1 decembrie, 19.30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism este cuprins de flăcări, în localitatea Șoimeni. La fața locului au fost dirijat un echipaj de poliție, alături de pompieri din cadrul ISU Cluj, care au lichidat incendiul și au stabilit că incendiul a fost provocat intenționat. Polițiștii au demarat de îndată cercetări în vederea identificării persoanelor vinovate de producerea incendiului. Astfel, în contextul activităților investigativ-operative, în data de 2 decembrie aceștia au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, din Cluj-Napoca. Din primele cercetări, polițiștii au constatat că bărbatul ar fi incendiat autoturismul, care se afla parcat pe drumul public, în urma unor neînțelegeri avute cu concubina sa, în vârstă de 41 de ani”, a transmis IPJ Cluj.  Pe 3 decembrie, bărbatul a fost prezentat magistraților Judecătoriei Gherla, care au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News  Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate