Connect with us

Sport

Se sifonează bani publici la Turda? 100.000 lei plătiți pentru meciuri de fotbal și în lunile de pauză

Tudor Calinescu

Published

on

Se sifonează bani publici la Turda? 100.000 lei plătiți pentru meciuri de fotbal și în lunile de pauză

Consiliul Local Turda va aproba astăzi alocarea lunară a 100.000 lei din bugetul local pentru Asociația Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Banii ar urma să fie plătiți din bugetul local de anul viitor pentru fiecare lună, indiferent dacă sunt sau nu meciuri de fotbal. Voci din sportul local vorbesc despre sifonarea banilor publici, cel puțin pentru lunile din vară, când nu sunt meciuri.În contrapartidă, Adrian Sălăgean, reprezentat al Consiliului Local la clubul de fotbal susține că toate cheltuielile sunt justificae.”Toti banii care vin de la Primarie sunt decontati lunar cu documente justificative”, a precizat consilierul Adrian Sălăgean.Potrivit infoaries.ro, finanțarea clubului de fotbal a debutat timid la Turda, în 2016. Administrația locală era preluată de către PSD și primarul Cristian Matei. La doar câteva luni de la preluarea puterii, în august 2016, Consiliul Local, controlat politic de către PSD și primarul în funcție, aproba asocierea municipiului Turda în asociația Club Sportiv Sticla Arieșul Turda. Contribuția de debut : 25.000 de lei, lunar din bani publici. Din timp în timp, cu justificarea că se urmăresc obiective sportive semnificative, Consiliul Local Turda a aprobat majorarea sumei. După 4 ani de când PSD și Cristian Matei au decis finanțarea echipei de fotbal, suma a crescut de 4 ori. După 4 ani de administrație locală a primarului Cristian Matei, suma a ajuns la 100.000 de lei lunar.Banii sunt plătiți din bugetul local, indiferent dacă e campionat sau nu, inclusiv pentru lunile în care nu sunt meciuri și nu sunt deplasări.”Cine e chiar așa de prost să creadă că fotbalul costă 100.000 de lei în iulie,  la fel cât cost în aprilie când sunt meciuri, cu cheltuieli de deplasări și arbitri? Ai crede că fotbaliștii sunt lună de lună în cantonamente costisitoare”, spun voci din sportul local.În contrapartidă, consilierul local Adrian Sălăgean (PSD) explică că toate cheltuielile sunt justificate.”Toti banii care vin de la Primarie sunt decontati lunar cu documente justificative”, explică Sălăgean.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite