Connect with us

Sport

U-BT Cluj a pierdut al doilea meci la rând! Prestație modestă în Belarus pentru baschetbaliști

Published

on

U-BT Cluj a pierdut al doilea meci la rând! Prestație modestă în Belarus pentru baschetbaliști

Trupa antrenată Mihai Silvășan a cedat cu 78-76, într-un meci în care a fost condusă pe aproape întreaga durată a jocului. Chiar dacă primele puncte ale confruntării au venit de la Donatas Tarolis, gazdele au prestat un baschet mai eficient în debutul întâlnirii. Veremeenko și Salash au dominat lupta sub panou și deși Planinic a scos nenumărate faulturi în ofensivă nu a izbutit să îi oprească pe cei doi. Americanii Dominez Burnett și Rob Lowery au fost și ei la înălțimea jocului, astfel că Tsmoki și-a adjudecat actul inaugural cu 25-21. Gruparea din Belarus a profitat de o defensivă adormită a clujenilor în sfertul secund, iar scorul avea să ajungă la 42-29 la finalul primei reprize.

Reveniți de la cabine, jucătorii ardeleni au dat semne de revenire. Alb-negrii au limitat greșelile din defensivă, în timp ce în atac Darko Planinić, Patrick Richard și Karlo Žganec au pus probleme defensivei adverse. Printr-o aruncare de la mare distanță, Karlo a reușit să egaleze la 63, așa că sfertul decisiv s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cu două minute rămase din meci, Žganec a egalat la 76, însă Tsmoki a răspuns prin coșul lui Veremeenko. Trupa bielorusă a fost mai eficientă în finalul jocului și conducea cu cinci puncte cu două minute înainte de final după ce U-BT Cluj a ratat mai multe atacuri consecutive. Clujenii au avut totuși ultimul atac al jocului, însă Patrick Richard a ratat o aruncare dificilă de trei puncte în ultimele secunde. Formația condusă de Mihai Silvășan a bifat astfel a doua înfrângere consecutivă după ce a pierdut în week-end în fața celor de la CSM Oradea în campionat.

Situația în  Grupa J din FIBA Europe Cup este una extrem de echilibrată după ce Oradea a învins Ironi Nes Ziona cu 86-80. Toate cele patru echipe din grupă au o victorie și o înfrângere. Trupa clujeană va juca sâmbătă pe terenul celor de la CSU Sibiu în Cupa României.   

Patrick Richard (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Darko Planinic (16 puncte, 5 recuperări, o intercepție), Donatas Tarolis (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace) și Karlo Zganec (10 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă) au fost cei mai productivi jucători de la U-Banca Transilvania Cluj în meciul din Belarus.

Mihai Silvășan a fost dezamăgit de prestația defensivă a echipei în partida cu Tsmoki Minsk în special în prima repriză

“A fost un meci pe care l-am început foarte prost. Din păcate, din punct de vedere mental nu ne-am ridicat la nivelul partidei. Le-am permis celor de la Tsmoki să înscrie 48 de puncte în primele două sferturi. Multe dintre coșuri au fost ușoare, nu am avut intensitate și nu am comunicat la blocajele lor. După pauză ne-am trezit, am reușit un joc mai bun defensiv și am revenit în meci. Din păcate, a fost prea târziu. Când întâlnești o astfel de echipă trebuie să ai constanță în permanență. Deși a fost o zi proastă ofensiv, nu avem scuze din punct de vedere defensiv. Am jucat prost în apărare în prima repriză și s-a văzut pe tabela de marcaj. Avem 1-1, mergem mai departe și suntem încrezători că ne putem califica. Va fi o luptă mare pentru calificare. Ne jucăm șansele și sper să ne revenim. Urmează un meci greu la Sibiu, pe care trebuie să îl tratăm cu mare seriozitate”, a declarat tehnicianul clujean.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Atac terorist în Turcia. Două persoane au detonat o bombă în faţa Ministerului de Interne din Ankara. VIDEO

Published

on

O explozie puternică s-a produs duminică dimineața în centrul capitalei Ankara/ Foto: @IntelPk_ - Twitter

Externe

O explozie puternică s-a produs duminică dimineața în centrul capitalei Ankara. Două persoane ar fi detonat o bombă în fața Ministerului de Interne.

O explozie puternică s-a produs duminică dimineața în centrul capitalei Ankara/ Foto: @IntelPk_ – Twitter

  


O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc care urmează să-şi reia activitatea în cursul zilei după vacanţa de vară. 


Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un „atentat terorist”.„Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul militar în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă”, a declarat ministerul, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.


Potrivit presei turce, schimburi de focuri s-au auzit în zona din apropierea clădirii Parlamentului, unde se află de asemenea mai multe ministere.În zonă au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Armonii ale patrimoniului. Călătoria muzicală a Ungariei de-a lungul timpului (P)

Published

on

Sursa: VisitHungary

Actualitate

Pe 1 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Muzicii.

Sursa: VisitHungary

 Cu această ocazie, pregătiți-vă să fiți transportați într-o călătorie fermecătoare prin cronica muzicală a Ungariei! Avem o poveste captivantă de spus, poveste ce străbate istoria și rezonă cu prezentul. Începem în contextul istoric marcat de compozitori celebri precum Liszt, Bartók și Kodály, continuăm cu festivaluri internaționale apreciate de o lune întreagă și ajungem la scenă muzicală contemporană înfloritoare, pentru că Ungaria este profund înrădăcinată în lumea muzicii. Pe măsură ce toamna își intră în drepturi, în Ungaria muzica răsună dincolo de granițe, punând în valoare cultura sa prin limbajul universal al muzicii.Context istoric: Păstrarea tradițiilorStudiile comparative din muzicologia modernă arată că muzica ungară își are rădăcinile în ritmurile populare are popoarelor din Asia Centrală, pentru ca mai târziu să se împletească cu diversele tradiții muzicale europene inclusiv cu muzica populară, cea bisericească și cea clasică. Aceasta constituie fundația culturii muzicale clasice ungare, care are, de asemenea, o importanță deosebită în muzica europeană a secolelor XVIII și XX. Alături de aceste baze muzicale, practici culturale precum táncház (casa de dans) și fonó (casa muzicii populare) reprezintă pilonii patrimoniului muzical al țării. Aceste tradiții nu numai că păstrează trecutul bogat, ci creează și un pod către prezentul prosper.Ungaria lui Haydn
Sursa: VisitHungaryCel mai mare și mai splendid edificiu baroc din Ungaria, Palatul Esterházy din Fertőd, se află în apropierea frontierei austriece. Sălile sale găzduiesc încă concerte pe timp de vară, iar sala de muzică adăpostește o expoziție care evocă viața muzicală a castelului. Complexul de clădiri al Palatului Esterházy este principala atracție turistică a orașului Fertőd și una dintre cele mai importante atracții turistice din Ungaria. Familia Esterházy a avut un impact major asupra istoriei Ungariei începând cu secolul al XVII-lea: printre cei remarcabili membri se numără un arhiduce, un arhiepiscop, un șef al justiție și chiar un prim-ministru. Viața muzicală a Palatului Fertőd și-a câștigat o reputație solidă în Europa sub conducerea lui Joseph Haydn, care a interpretat celebra sa Simfonie de Adio aici, în 1772. Membrii curții de Habsburg și Maria Tereza au frecventat programele muzicale ale palatului. Ritmurile muzicii clasice și concerte continuă să joace un rol vital în viața palatului.  Maestrii Muzicii: Liszt, Bartók, Kodály
Sursa: Shutterstock Ungaria se mândrește cu o istorie ilustră de genii muzicale, de la compozițiile lui Franz Liszt la munca pionierilor Béla Bartók și Zoltán Kodály în etnomuzicologie. Metoda Kodály, o abordare inovatoare a educației muzicale, a influențat predarea muzicii în întreaga lume.Academia de Muzică Liszt Ferenc, fondată chiar de Ferenc Liszt însuși, rămâne o piatră de temelie a educației muzicale și un centru pentru dezvoltarea tinerelor talente. Pianist, compozitor, dirijor, profesor, autor și filantrop, Liszt a înființat instituția în 1875. “Génie oblige!” a fost credo-ul său: datoria unui artist este să-și folosească darurile în beneficiul umanității. Predarea la Academie se bazează pe acest principiu, reflectând viziunea fondatorului care era cu ani înaintea epocii sale. Academia Liszt este mândră să promoveze moștenirea muzicienilor maghiari de renume mondial, precum Liszt, Bartók, Kodály, Dohnányi, Hubay, Popper, Weiner, Ligeti și Kurtág! Toți aceștia au modelat tradițiile, stilul și abordarea muzicii. Există tururi ghidate în cadrul minunatei clădiri Art Nouveau ce îi poartă numele și puteți achiziționa bilete pentru a asculta concertele susținute aici.Extravaganța Clasică: Operă și OperetăPaisajul muzical al Ungariei este semnificativ îmbogățit cu măreția operei și farmecul operetei. Publicul maghiar apreciază muzica clasică și acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta atinge culmile în producțiile de anvergură care se joacă pe scenele din întreaga țară. De la grandiozitatea Operei de Stat Maghiare până la spațiile teatrale intime, opera își pune amprenta cu povești atemporale și arii înălțătoare. Opereta, pe de altă parte, adaugă o notă de fantezie și romantism în peisajul muzical. Prin îmbinarea muzicii și teatrului, opereta prezintă povești de dragoste și intrigă, captivând publicul cu melodii care rămân în minte mult timp după închiderea cortinelor. Fie că vă delectați cu dramele pasionale ale operei sau vă bucurați de melodiile pline de veselie ale operetei, scena clasică a Ungariei continuă să răsune de spectacole captivante.Nu ratați Casa Muzicii Maghiare
Sursa: VisitHungaryCasa Muzicii din Ungaria, o instituție distinctă și complexă dedicată educației muzicale, și-a deschis porțile în Parcul Municipal din ianuarie 2022. Acest loc a marcat și inaugurarea primei expoziții cuprinzătoare despre istoria muzicii. În ciuda patrimoniului muzical renumit al Ungariei, nu exista în Ungaria o instituție care să găzduiască o astfel de expoziție multifațetată și imersivă despre muzica maghiară în contextul mai larg al muzicii europene. Clădirea emblematică, proiectată de celebrul arhitect japonez Sou Fujimoto, găzduiește acum o multitudine de programe și expoziții captivante adaptate pentru iubitorii de muzică.Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://zenehaza.hu/en/Simfonia Primăverii: Marele eveniment cultural din Budapesta – Festivalul de PrimăvarăFestivalul de Primăvară din Budapesta: De la prima sa ediție din 1981, Festivalul de Primăvară din Budapesta (BTF) a fost unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Ungaria. Evenimentul este unul anual și durează mai multe zile. Include spectacole tradiționale (muzică clasică, jazz, operă, balet, teatru), expoziții, folclor și evenimente în aer liber. Acest evenimen are loc de obicei în jurul solstițiului de primăvară și durează aproximativ două săptămâni. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://budapestitavaszifesztival.hu/en/Vibrații armonioase dincolo de BudapestaMuzica fermecătoare a Ungariei nu se limitează doar la capitală. Mari orașe precum Debrecen, Szeged și Miskolc contribuie la peisajul muzical al țării cu propriile lor simfonii de festivaluri, concerte și evenimente culturale. Vizitatorii vor fi învăluți în atmosfera vie a evenimentelor precum Festivalul de Operă BartókPlus din Miskolc sau festivalurile și programele Haydneum care au loc în Fertőd și Budapesta.Nume mari de urmărit în prezentAnsamblul de Muzică Populară a Statului Maghiar (MÁNE) a fost fondat în 1950 cu scopul de a descoperi, păstra și dezvolta tradițiile cântecelor, dansurilor și muzicii poporului ungar, apoi de a le face cunoscute în rândul maghiarilor și de a le prezenta oamenilor din alte țări. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://hagyomanyokhaza.hu/en/hsfe/the-ensembleOrchestra Festivalului Budapesta este una dintre cele mai cunoscute orchestre simfonice maghiare în străinătate și în Ungaria. Orchestra este un oaspete regulat la multe concerte și festivaluri de muzică din străinătate. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://www.bfz.hu/en/Munca artistică pentru păstrarea tradițiilor depusă de Orchestra cu 100 de membri a țiganilor este inestimabilă și unică în lume. Pe lângă muzica clasică, ei cântă și muzică tradițională maghiară țigănească, melodii maghiare și cântece populare. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://www.100tagu.hu/en/Ádám György este un interpret regulat la Carnegie Hall din New York și este unul dintre cei mai cunoscuți artiști maghiari contemporani. Nu doar ca interpret, ci și ca fondator și director artistic al Concursului Internațional de Pian Liszt Ferenc din New York, el aduce arta lui Liszt în fața milioanelor de oameni an de an. Mai multe informații se găsesc pe pagina sa oficială de Facebook: https://www.facebook.com/adamgyorgyFestivalul Academiei Budapesta a fost înființat în 2002 sub îndrumarea lui Katalin Kokas și Barnabás Kelemen. Acesta oferă un program variat de concerte uimitoare, cursuri magistrale, prelegeri, discuții la masă rotundă și repetiții publice. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://fesztivalakademia.hu/en/about-the-festival/HAVASI este un compozitor contemporan care impresionează publicul în cele mai elegante săli de concert, teatre, săli de sport sau chiar festivaluri de vară. În ultimii ani, el a ajuns în comunitatea închisă a elitei internaționale a artiștilor pe cont propriu. După zece ani de experimente, el și-a creat o lume muzicală proprie și unică. A vândut mai mult de 500.000 de bilete la concerte și a primit ovații prelungite în multe dintre cele mai iconice săli de concerte din lume, cum ar fi Carnegie Hall, Sydney Opera House și Wembley Arena. Mai multe informații se găsesc pe site-ul oficial: https://havasi.eu/ CONTACT:           Abigel Adorjan, International Communications Expert Visit Hungary NTO Ltd. Abigel.Adorjan@visithungary.com  +36 30 612 1721

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Zeci de cupluri clujene care sărbătoresc „nunta de aur” au fost premiate. VIDEO

Published

on

Sâmbătă, 30 septembrie, a avut loc ceremonia de premiere a cuplurilor clujene care sărbătoresc 50 ani de căsătorie/ Foto: captură ecran video Emil Boc - Facebook

Social

Sâmbătă, 30 septembrie, a avut loc ceremonia de premiere a cuplurilor clujene care sărbătoresc 50 ani de căsătorie. Emil Boc a premiat fiecare cuplu cu 1.000 de lei.

Sâmbătă, 30 septembrie, a avut loc ceremonia de premiere a cuplurilor clujene care sărbătoresc 50 ani de căsătorie/ Foto: captură ecran video Emil Boc – Facebook

  


Zeci de cupluri clujene  au fost premiate, sâmbătă, pentru aniversarea de 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. 


Edilul oraşului le-a oferit o diplomă şi suma de 1.000 de lei tuturor celor care au sărbătorit „Nunta de aur”, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Centrul de Cultură Urbană Casino.„Această ceremonie este organizată ca o formă de respect și prețuire pentru ceea ce dumneavoastră reprezentanți pentru Cluj, pentru fiecare dintre noi.
Pot fi spuse multe lucruri, dar în primul rând este vorba de a vă aduce o mulțumire pentru munca pe care ați desfășurat-o pentru acest oraș minunat pe care ni l-ați lăsat frumos, să-l putem duce mai departe. De asemenea, pentru ceea ce reprezentați ca valoare morală pentru tânăra generație și pentru toți clujenii, valoarea familiei și faptul că se poate să avem 50 de ani de căsnicie neîntreruptă”, a declarat Emil Boc în timpul ceremoniei.Pentru a beneficia de „diploma de aur” și de premiu, solicitanții trebuie să depună o cerere care poate fi completată online, pe website-ul Primăriei AICI. Cererea poate fi trimisă pe adresa de email registratura@primariaclujnapoca.ro sau depusă fizic la ghișeele primăriei.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate