Categories: Sport

Trei oferte pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Ce firme „se bat” pe contractul de peste 1 miliard de lei?

Administrație

Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru construirea Spitalului Monobloc de Copii, contract ce se ridică la 1 miliard de lei.

Trei oferte pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. FOTO: CJ Cluj

  


Consiliul Județean Cluj construiește un Spital Pediatric Monobloc, un proiect unic în administrația locală, în cartierul Borhanci. În cadrul licitației lansate vara aceasta în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au fost depuse, la expirarea termenului limită, trei oferte. 


Este vorba despre un ofertant unic și două asocieri de firme „cu ecou” în domeniul construcțiilor:1. Ofertant unic: Nord Conforest. Firma a fost implicată în mai multe lucrări desfășurate în municipiul Cluj-Napoca, în cadrul unor contracte cu Primăria: Pădurea clujenilor, modernizarea platoului Sălii Sporturilor și a Școlii Iuliu Hațieganu. În prezent, desfășoară lucrările la Parcul Feroviarilor. Alte contracte câștigate de firmă: modernizarea Pieței 14 Iulie, reamenajarea Pieței Karl Liebknecht, realizarea studiilor pentru culoarul velo pe malul Someșului.


2. Asociere: Strabag (Lider), Hospital Technical Solutions, SC Zublin Romania SRL, DAS, Reinvent Energy, General Construct SRL, Strabag Sp. z o.o., Kone Ascensorul. Asocierea a depus ofertă și pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj.3. Asociere: Bog’art (Lider), D.Z. Medicale, Dacorum Grup, UTI Construction And Facility Management, CCN Altyapi Yatirimlari VE İnşaat Anonim Şikreti, Terratest Geotehnic SA, SC Coneco Romania SRL, Schindler Romania SRL. Și această asociere a depus ofertă și pentru construirea Centrului Integral de Transplant Cluj. De asemenea, Bog’art desfășoară lucrări de extindere a terminalului Aeroportului Cluj.



Proiectul se ridică la 1 miliard de leiValoarea estimată a achiziției este de 1.031.876.278 de lei. Consiliul Județean Cluj caută încă finanțare pentru acest proiect, din fonduri europene. Potrivit anunțului din SEAP, contractul este supus condiției ca finanțarea pentru lucrări să fie obținută sau aprobată din sursele bugetului local și/sau din fonduri europene nerambursabile. Semnarea contractului este posibilă doar dacă se respectă regulile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.„Cea mai modernă unitate sanitară pediatrică din țară va fi construită la Cluj. Avem un proiect matur din toate punctele de vedere, dispunem de terenul necesar și de soluția optimă de realizare a edificiului medical. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății, acesta urmând să deservească pacienți din întreaga Românie”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.



Primul spital construit de la zero în România după RevoluțiePrimul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va fi edificat în cartierul clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/an, din întreaga țară. Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.Suprafața totală a spitalului este calculată la 62.000 metri pătrați. Spitalul va avea cinci etaje și un număr de peste 500 de paturi disponibile: 510 paturi de spitalizare continuă,  65 de paturi de însoțitor și 50 de paturi de spitalizare de zi. Întreaga unitate medicală va fi organizată în 12 secții, fiind de asemenea prevăzut un heliport. Unitatea va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

17 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

17 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago