Categories: Sport

Zi de meci! „U” Cluj, duel de tradiție împotriva lui Dinamo București.

Sport

Dinamo București și „U” Cluj se întâlnesc, luni seară, în etapa cu numărul 19 din Superligă.

Jucătorii de la U Cluj/ Foto: FC Universitatea Cluj – Facebook

  După o serie de trei victorii consecutive, „studenții” au parte de ultima deplasare departe de Cluj-Napoca în acest an. „U” Cluj a mers la București pentru un duel de tradiție cu Dinamo. Partida din cadrul etapei a 19-a a Superligii va avea loc de la ora 20:45. Dinamoviștii nu au câștigat un meci oficial din finalul lunii august. Atunci, gruparea antrenată până recent de Ovidiu Burcă a trecut de Metaloglobus în Cupa României cu 2-1 și a obținut calificarea în faza grupelor.CITEȘTE ȘI:
Universitatea Cluj și CFR Cluj s-au calificat în sferturile Cupei RomânieiÎn Superligă, „câinii roșii” au două victorii în 18 etape, patru remize și 12 înfrângeri. Formația din Capitală are astfel zece puncte, care îi plasează pe locul 15 în clasament. În ceea ce privește golurile marcate și primite, „alb-roșii” au marcat de 10 ori și au încasat 30 de goluri până acum.
Schimbarea pe banca tehnicăParcursul din ultimele luni a adus schimbarea lui Ovidiu Burcă, antrenorul care a reușit să o promoveze pe Dinamo în urma barajului cu FC Argeș, cu Zeljko Kopic. Alături de croat în postura de tehnician, alb-roșii au pierdut în campionat la Sfântu Gheorghe (1-2) și au remizat cu Oțelul Galați, 3-3 în Cupa României.Acea remiză cu Oțelul a adus o revenire de la 1-3 pentru Dinamo, dar rezultatul final a consemnat eliminarea bucureștenilor din Cupă. Înainte de partida cu formația gălățeană, Dinamo nu reușise să marcheze mai mult de două goluri de aproape patru luni. Pe 19 august, bucureștenii câștigau cu 3-2 la Voluntari.
Ioan Ovidiu Sabău, laudă pentru Dinamo Ovidiu Sabău, antrenorul celor de la Universitatea Cluj, i-a încurajat pe dinamoviști înainte de meciul direct. Dând dovadă de fair-play, antrenorul Universității nu a uitat că fanii celor două echipe sunt înfrățiți, astfel că le-a urat dinamoviștilor să obțină victorii cât mai multe și să evite retrogradarea din Superligă, pentru că fotbalul românesc are nevoie de Dinamo„Dinamo este o echipă în criză de rezultate, nu de joc. Consider că Dinamo are jucători care luați individual au calitate. Dar atunci când n-ai rezultate, n-ai încredere. Va trebui să înțelegem că nu ne va fi ușor. E o echipă ce n-a mai câștigat de mult timp, care-și va dori mult, care va avea ambiție.
Noi cred că suntem destul de maturi să înțelegem că entuziasmul trebuie folosit în favoarea noastră. Avem potențial, doar o relaxare, un joc și adversarii tratați superficial, ar duce la un joc modest. E un meci important. Dinamo joacă rapid, una-două atingeri, a reușit să înscrie mai mult cu Oțelul, are jucători care știu fotbal, care au calitate.
Trebuie să nu lași spații adversarului, să fii concentrat la orice fază și momentul al jocului, prezență fizică și cu mintea. Să ai curajul de a juca. În primul rând, trebuie să fii mulțumit de tine, de ceea ce faci pe teren, nu superficial”, a declarat Ovidiu Sabău. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago