Ambulanțier clujean, sancționat pentru că a încercat să salveze o viață! Poliția l-a lăsat fără permis în plină urgență
Un ambulanțier din Cluj, angajat al unui serviciu privat de ambulanță, a fost amendat și lăsat fără permis de conducere după ce a fost prins circulând cu viteză peste limita legală, în timp ce transporta o pacientă în stare gravă spre spital.
Incidentul a avut loc pe 27 ianuarie, când Cristian Marcu transporta o pacientă de la Cluj la Galați. În județul Vrancea, femeia a început să se simtă rău, motiv pentru care ambulanțierul a accelerat pentru a ajunge mai repede la spitalul din Focșani. Însă, pentru că vehiculul nu era echipat cu girofar și sirenă, poliția l-a oprit și i-a suspendat permisul.
„Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru depășirea limitei de viteză. L-am rugat să mergem la Unitatea de Primiri Urgențe să întocmim procesul acolo, dar a refuzat”, a declarat Cristian Marcu.
Pacienta, Angela Zaharia, sare în apărarea ambulanțierului și spune că intervenția poliției i-a pus viața în pericol. „Dacă făceam stop cardio-respirator? Omul acela era disperat să mă ducă de urgență la spital. Avea un act care dovedea că mă transportă la UPU, dar polițistul nu a vrut să audă. Vreau să fac o plângere penală, dar încă mă simt rău”, a spus femeia.
Pentru că polițistul nu a cedat, ambulanțierul a sunat la 112. În scurt timp, alte două echipaje de poliție au ajuns la fața locului, iar unul dintre ele a facilitat transportul pacientei către UPU Focșani.
Managerul Spitalului Județean Focșani, Codruța Neagu, confirmă gravitatea situației: „Pacienta are atacuri de panică, tulburări anxio-depresive în tratament și suferă de carcinom mamar.”
În ciuda controverselor, Poliția Vrancea susține că agentul a respectat legea. „Viteza înregistrată pe radar a fost de 142 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat conform legislației în vigoare, iar permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile”, a declarat Lidia Brașoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Ambulanțierul intenționează să conteste sancțiunea în instanță, deoarece, fără permis, nu își mai poate continua activitatea.
Ce părere ai despre acest caz? E justă sancțiunea sau polițistul ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă înțelegere?