Categories: Turda

TurdaNews – Surpriză la validarea mandatului de consilier local din partea PNL Turda! Două persoane au fost ”sărite”! Vezi de ce și cine va fi noul consilier local!

Nu mai puțin de 2 persoane au fost ”sărite” de pe lista de supleanți ai PNL Turda, pentru Consiliul Local, așa cum au fost stabiliți în urma alegerilor locale din septembrie 2020, iar în forul deliberativ local va ajunge Lucian Varo.
Validarea unui nou consilier local din partea PNL Turda a survenit în urma demisiei Ioanei Orbean, care a motivat unele probleme de natură personală și a renunțat la mandatul de consilier local. Astfel, odată cu vacantarea acestui loc, era nevoie de validarea unei alte persoane pentru postul de consilier local.
Citește și: Ioana Orbean (PNL) a demisionat din Consiliul Local Turda!
Conform legii, validarea se face în funcție de ordinea care a fost stabilită pe lista cu candidați, care a fost depusă pentru alegerile din septembrie 2020. La acel moment, PNL Turda a câștigat 10 mandate de consilier local, din cele 21 existente. Cum Matei Cristian (locul 1 pe lista pentru Consiliu) a câștigat funcția de primar, la mare distanță de ceilalți contracandidați, cele 10 mandate au fost atribuite locurilor 2-11 de pe lista pentru Consiliul Local, care a fost depusă înaintea alegerilor.

Ulterior, ceilalți candidați au fost pe o listă de membri supleanți, care ar fi avut acces în Consiliul Local în cazul în care unul dintre consilierii locali și-ar fi pierdut mandatul sau ar fi renunțat la el. Stabiliți și ei în ordinea în care au fost menționați pe lista de candidați. Ei bine, nu mai puțin de 2 persoane care urmau pe lista de supleanți au fost ”sărite”, fiind validată următoarea persoană.
Pe lista supleanților urmau: Silaghi Ștefan, Potora Florin și Varo Lucian. Conform Judecătoriei Turda, care a validat noul mandat în 31 august 2023, unul dintre suplenți a renunțat la mandat, altul și-a depus demisia din PNL. Conform informațiilor din spațiul public, Silaghi Ștefan a devenit președinte al Partidei Romilor Turda, cu care intenționează să candideze la alegerile locale din 2024 (practic, a demisionat din PNL), iar Potora Florin este director la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda (cel mai probabil a renunțat la mandat, din cauza unei posibile incompatibilități).
Lucian Varo este de profesie inginer, fiind expert topograf. El este membru în Consiliul de Administrație al societății Salina Turda SA, poziție din care, cel mai probabil, va demisiona, în termen de 15 zile după ce-și va primi mandatul de consilier local. Lucian Varo a mai fost în Consiliul Local Turda, în mandatul 2012-2016, când a ocupat, pentru o perioadă, și poziția de viceprimar, pe care a pierdut-o ulterior, în urma unui proces câștigat de Lucian Nemeș, fostul său coleg din PP-DD, partid al cărui membri erau ambii.
După intrarea lui Varo Lucian Grigore în Consiliul Local Turda, forul deliberativ local va avea 20 de consilieri în funcție, din totalul mandatelor de 21. Asta deoarece validarea unui mandat din partea PMP Turda (care a câștigat 3 mandate de consilier locali la alegerile din 2020, iar în prezent are doar 2 consilieri locali) s-a blocat în instanță, din cauza unor diferende care există în conducerea centrală a partidului.

Source link

Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago