Connect with us

Prin Oras

Primarul Boc declară că sensul giratoriu de pe Frunzișului ar putea fi gata „undeva la sfârșitul lunii martie”

Alex Campian

Published

on

Primarul Boc declară că sensul giratoriu de pe Frunzișului ar putea fi gata „undeva la sfârșitul lunii martie”

Întrebat astăzi la un post de radio local „ce facem pe Frunzișului”, primarul Emil Boc a declarat:„Acolo are un investitor privat termenul de finalizare a sensului giratoriu. Am înțeles, undeva la sfârșitul lunii martie. Vedeți, că nu numai cei de la public au întârziere, ci și privații. Ei sunt direct dependenți, că nu pot să-și intabuleze apartamentele, nu pot să și le proceseze, să le dea în folosință, până nu termină sensul giratoriu. E în interesul lor direct. (Cei care au cumpărat apartamente – n.r.) așteaptă. Să meargă la investitor, să-l întrebe de ce nu face sensul giratoriu. Să vedeți, că nu numai la contractele cu statul sunt întârzieri, ci și la privați”, a declarat edilul.Șoferii s-au plâns de circulația de pe varianta Mănăștur – Zorilor în „anul cartierelor” 2021, când, la orele de vârf, au circulat bară la bară pe un drum pe care traficul era mai fluid înainte de apariția noilor proiecte imobiliare.În filmarea de mai jos, realizată cu drona de „Legat de Cluj” în 24 noiembrie 2021, puteți observa cum se târăsc mașinile pe Frunzișului, între cel mai mare cartier al orașului, Mănăștur, și cartierul Zorilor.„În curba de pe Frunzișului se va face sensul giratoriu pentru că nu se poate primi recepția lucrărilor la blocul Wings care este făcut acolo până nu face sensul giratoriu. Constructorul are obligația să facă sensul giratoriu. Se lucrează acum, este o lucrare care se face sub trafic și nu este ușor de făcut. Acel sens giratoriu va face legătura cu viitoarea centură metropolitană, cu nodul de legătură. Este un nod extrem de important de dezvoltare viitoare. Dar, repet, lucrarea este complicată pentru că nu am acceptat închiderea străzii ca să facă sensul giratoriu. Atunci am fi blocat Clujul”, declara Emil Boc în luna mai a anului trecut.Sensul giratoriu de pe strada Frunzișului este realizat de compania Studium Green. Proiectul, în valoare de 2 milioane de euro, trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2021.„Călătorind cu mașina pe str. Frunzișului, strada care face legătura între cele două mari cartiere ale orașului, Zorilor și Mănăștur, nu ai cum să nu remarci sensul giratoriu din dreptul unicului proiect Wings. Un adevărat punct “zero” al centurii metropolitane, o excelentă conexiune a Clujului cu zona Făget.Pentru că ne plac provocările, am acceptat-o și pe aceasta, de a construi acest sens giratoriu.Acest sens giratoriu are rolul de a fluidiza circulația în zona Frunzișului, atât pentru viitorii rezidenți ai zonei, cât și pentru participanții la trafic”, putem citi pe site-ul companiei.Deocamdată, șoferii experimentează, la orele de vârf, în această nouă zonă imobiliară, cea mai bună calitate a vieții de la Cluj, bară la bară.Citiți și:Șoferii se plâng de circulația de pe Frunzișului. Sensul giratoriu la care se lucrează acum trebuia făcut în 2016. Boc: „Lucrarea este complicată” – FOTO și VIDEO

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

Stefania Heinz

Published

on

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un spectacol cosmic fascinant: aurora boreală. Această minunată manifestare naturală a fost surprinsă într-o imagine spectaculoasă de către talentatul fotograf local, Sergiu Răzvan.

Cu ajutorul camerei sale, Sergiu a reușit să imortalizeze momentul în care cerul s-a transformat într-o paletă de culori vibrante. Lumina verde intensă, însoțită de nuanțe de roz și mov, a dansat grațios pe bolta cerească, creând un peisaj de o frumusețe ireală.

Fotografia lui Sergiu a capturat esența acestui eveniment rar și a oferit o privire privilegiată asupra măreției naturii. Imaginea sa a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, fiind apreciată și distribuită de mii de oameni fascinați de frumusețea aurorii boreale.

Aurora boreală este rezultatul interacțiunii dintre particulele solare încărcate electric și câmpul magnetic al Pământului, iar apariția ei în Grigorescu a fost un moment deosebit pentru comunitatea locală. Fotografia lui Sergiu Răzvan va rămâne ca o mărturie a acestui eveniment uimitor și va continua să inspire și să încânte oamenii cu frumusețea și misterul universului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

Alex Campian

Published

on

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii lui Matei Corvin erau dispuse scaune, oferind oamenilor posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de atmosferă. Fotografia istorică recent descoperită este de o frumusețe absolută.

Fotografii facute la Cluj de scriitorul englez Edward Morgan Forster, nominalizat la premiul Nobel de 22 ori.

A vizitat Clujul de doua ori, in iunie si august 1932. Fotografiile sunt pastrate in original la King’s College Cambridge”, a explicat un iubitor al Clujului Vechi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite