Connect with us

Prin Oras

Unde sunt secțiile pentru ”marii arși” din România? În stadioane

Alex Campian

Published

on

Unde sunt secțiile pentru ”marii arși” din România? În stadioane

Prioritățile de guvernare post #Colectiv, ale guvernelor Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Orban (unu și doi), Cîțu, Ciucă, Ciolacu (10 miniștri în 8 ani), au fost să construiască 2 spitale și 8 stadioane. Și nici o secție nouă pentru ”marii arși”, ci doar o secție barică pentru ”narile țâțe” la amantele politicienilor.
Cele două spitale construite (vorba vine), sunt: unul la Mioveni, a cărui construcție a început undeva acum vreo 30 de ani și care a fost dat în folosință în 2019 și altul construit prin efortul societății civile, pe banii românilor care au donat, cel al Asociaței Dăruiește Viață, dar care încă nu este în folosință -din varii motive de umflat mușchii politicienilor de la guvernare.
În rest și-a tras stadion Craiova – de 52 de milioane de euro, cei din Târgu Jiu – de 28 de milioane de euro, ”Steaua Armă-sii”, noul stadion Ghencea – de 95 de milioane de euro, Rapidulețul – de 37 de milioane de euro și Sibiul, nu cel din urmă, dar ultimul pe lista de investiții absolut necesare din bani publici, probabil să aibă pentru golf când se va retrage de la Președinție domnul Profesor de Globetrotterism de 32 de milioane de euro.
Bani publici, necesari pentru a fi investiți în gloria celor care au semnat și ștampilat cele necesare investiției și care, pentru mentenanță, cheltuiesc și de cinci ori mai mult (în milioane de lei) față de ceea ce încasează. Un exemplu elocvent este stadionul din Craiova (de parcă Cluj Arena ar fi un stadion care se întreține din efort propriu și vânzare de bilete când e dat moca pentru a alimenta conturile untoldiene ale plodului de sereist, Bogdan Buta!): în 2022, societatea care administrează arena doljeană a avut încasări de puțin peste 2 milioane de lei, iar întreținerea arenei a costat peste 11 milioane lei.
Să fie primit!
Important este faptul că în Cluj-Napoca, orașul Untoldului dezlănțuit și al marilor spitale în care investesc de se cutremură comunicatele de presă date de Emil Boc și Alin Tișe, NU EXISTĂ NICIMI MĂCAR UN PAT ECHIPAT PENTRU ÎNGRIJIREA MARILOR ARȘI.
Marți, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a enumerat paturile pentru marii arși existente în România la ora actuală:
”Şase paturi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, 5 paturi la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi Bucureşti, 5 paturi Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Sf. Spiridon Iaşi, 5 paturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Pius Brânzeu’ Timişoara, 3 paturi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, 10 paturi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” Bucureşti”.
Oricât ne-am dorit și oricât am citit înșiruirea de paturi făcută de ministru, de lastânga la dreapta, de la dreapta la stânga, de sus în jos, de jos în sus,pe mica șimarea diagonală, nu am reușit să dăm peste denumirea Cluj-Napoca.
Noi încă stăm în metroul lui Boc, amenajări cu beton și dale ale parcurilor, cei 2 kilometri de centură metropolitană scoși cu forcepsul licitațiilor repetate și care OSĂ facă legătura cu Spitalul Regional de Urgență, care se construiește din vorbe încă din 2007.
Și mai stăm în ceva: în rahatul de la Pata Rât și CMID, care zilele acestea s-a revărsat pestilențial peste Cluj-Napoca. Noroc cu polia că a mai potolit văpaia și a mai spălat mirosul de vorbe azvârlite-n vânt de Boc și Tișe de peste un deceniu.
PS: Și anul acesta s-a scăpat, la mustață, de o catastrofă la Untold. Lăcomia fără limite a organizatorilor și complicitatea autorităților locale s-a văzut foarte bine la actuala ediție, în care au înghesuit triplul capacității legale din punct de vedere al autorizării ISU pe Cluj Arena, au blocat evacuările și le-au luat foc, necontrolat, artificiile. Cu niciun pat pentru ”marii arși” ”existent” în Cluj-Napoca, sunt curios ce controale declanșa statul român ca după tragedia #Colectiv (un an mai târziu, toate locațiile controlate și amendate în Cluj-Napoca, de exemplu, funcționaiu la fel de ilegal și o fac în continuare), după tragedia #2_Mai, după tragedia #Crevedia? Sunt curios ce bălmăjeau autoritățile complice locale? De fapt, nu sunt curios. Doamne ferește să se întâmple ceva!

Source link

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy

Orasul Tau

Poliția Română, prezentă la datorie în zona Tarnița: „Acționăm pentru ca weekendul să se încheie în siguranță, nu cu neplăceri

Stefania Heinz

Published

on

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, Poliția Română anunță că acționează și în acest weekend pe Drumul Județean 107P, în zona turistică Tarnița, una dintre cele mai frecventate destinații din județul Cluj în sezonul estival.

 

📍 „Acționăm pentru ca weekendul să se încheie în siguranță, nu cu neplăceri”, transmite instituția. Echipajele sunt prezente pe traseu pentru a preveni staționările neregulamentare, care pot cauza blocaje în trafic și disconfort atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care aleg să se relaxeze în zona lacului.

„Ne dorim ca toți cei care se bucură de natură să ajungă acasă fără griji”, mai spun reprezentanții Poliției, care subliniază că prezența lor are un caracter preventiv, dar ferm, în sprijinul siguranței rutiere.

👮‍♂️ Autoritățile le mulțumesc celor care aleg să respecte regulile și spațiul celorlalți participanți la trafic. Sub mesajul prietenos „Enjoy the views, respect the rules ✌️”, Poliția încurajează comportamentele responsabile, în special în zonele turistice aglomerate.

 

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Prin Oras

RIVUS Cluj-Napoca găzduiește cea mai mare librărie Cărturești și un nou concept de edutainment în premieră națională

Alex Campian

Published

on

Cărturești aduce la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului RIVUS, cea mai mare librărie din rețea și un concept revoluționar de edutainment, într-un spațiu de 2.500 mp desfășurați pe două niveluri. Noua locație va reuni, în premieră națională, o selecție vastă de cărți, produse de papetărie, articole home decor, jucării, dar și o cafenea, zone pentru ateliere, expoziții și evenimente dedicate artei și culturii românești.

Proiectul Cărturești din RIVUS va funcționa ca un centru cultural și educațional integrat, conceput ca un „lifestyle hub”, în care cititorii și vizitatorii vor descoperi experiențe interactive și spații de relaxare. De la ateliere creative și educaționale la evenimente de promovare a designerilor și artiștilor locali, noua librărie va deveni un punct de referință în peisajul cultural al Clujului.

„De peste două decenii, Cărturești construiește comunități în jurul cărții. Suntem onorați să fim brand ancoră în RIVUS și să oferim publicului din Cluj o selecție diversă de cărți în română, maghiară și engleză, dar și spații dedicate pasiunilor, evenimentelor și descoperirilor culturale”, a declarat Adrian Păun, Head of Marketing Cărturești.


RIVUS – Reconversie urbană la scară mare

RIVUS este cel mai amplu proiect de reconversie industrială din România, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, cu o investiție de peste 550 de milioane de euro. Amplasat pe fosta platformă Carbochim, proiectul își propune să transforme un fost spațiu industrial de 14 hectare într-un pol urban modern și vibrant.

Pe lângă cea mai mare suprafață de retail din România (142.000 mp), RIVUS va include peste 400 de magazine, restaurante-concept, cafenele orientate spre râul Someș, un parc de peste 5,2 hectare, spații culturale, birouri premium și facilități de entertainment pentru toate vârstele. Proiectul integrează și soluții verzi – grădină japoneză, acoperișuri înierbate, fațade verzi – alături de peste 700 de copaci maturi și 100.000 de plante decorative.

„Ne dorim ca RIVUS să devină o destinație-experiență pentru întreaga comunitate. Împreună cu Cărturești, lansăm un concept de edutainment în premieră națională, un spațiu dinamic în care lectura, joaca, arta și educația se întâlnesc într-un mod inedit”, a declarat Oana Diaconescu, Head of Leasing Retail IULIUS.

Proiectul se află în etapa de autorizare și a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca în august 2024. Este primul proiect din România realizat de celebra firmă de arhitectură UNStudio, gândit în colaborare cu comunitatea locală.


Mai multe detalii despre proiect pe
🌐 www.rivus.ro
📸 Instagram: @rivuscluj
📘 Facebook: facebook.com/rivuscluj

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Eveniment

Magia Nopții la Cluj Never Sleeps, surprinsă de fotograful Lucian Nuță

Egon Kilin

Published

on

Weekendul trecut, Clujul a fost din nou cuprins de farmecul nopții, odată cu ediția spectaculoasă Cluj Never Sleeps. Pe strada Iuliu Maniu, locul unde istoria se întâlnește cu energia urbană, trupa Eternal Flames a încins atmosfera cu un show de foc plin de emoție, lumină și adrenalină. 🔥🌙

În mijlocul acestui spectacol vizual impresionant, fotograful Lucian Nuță a reușit să surprindă esența momentului în imagini de o forță rară – cadre care redau nu doar mișcarea flăcărilor, ci și vibrația publicului, conexiunea dintre artiști și oraș, și acel „ceva” magic ce transformă o noapte de vară într-o amintire de neuitat. ✨

📷 Lucian este cunoscut pentru talentul său de a captura momente autentice, iar seria de fotografii de la Cluj Never Sleeps dovedește încă o dată măiestria sa. Fiecare imagine transmite povestea unei nopți în care arta, pasiunea și orașul au bătut la unison.

#cluj #clujulmagic #clujneversleeps #eternalflames #luciannuta #artaînstradă #noapteamagică

Foto: Lucian Nuta

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Cele mai citite


Tetarom