Connect with us

Sport

Alin Tișe, despre măsurile de austeritate impuse de Guvern: „Administrațiile locale trebuie lăsate să-și facă propria gospodărire”

Stefan Petre

Published

on

Alin Tișe nu este de acord cu măsurile impuse de Guvern primăriilor pe final de an/ Foto: Facebook - Alin Tișe

Economie

O ordonanță a Guvernului obligă primăriile să își limiteze cheltuielile pe final de an. Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că nu este de acord cu măsurile impuse, fiindcă administrațiile locale ar trebui lăsat să-și facă „propria gospodărire”.

Alin Tișe nu este de acord cu măsurile impuse de Guvern primăriilor pe final de an/ Foto: Facebook – Alin Tișe

  Guvernul vrea să plafoneze cheltuielile bugetare din ultimele două luni ale anului printr-o ordonanță, pentru a stabiliza deficitul României. Primarii din țară au acuzat că prin măsurile impuse de ordonanță, administrațiile locale vor fi forțate să aibă excedent bugetar, bani care ar urma să meargă la fondul de rezervă. Despre aceste măsuri de austeritate a vorbit și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, într-o intervenție radio, marți, 31 octombrie. Tișe spune că nu susține acest mod de a stabiliza deficitul, fiindcă în opinia sa Guvernul ar trebui să aibă o „implicare minimală sau deloc” în modul în care administrațiile locale își gestionează cheltuielile.CITEȘTE ȘI:
Un proiect de OUG le impune primăriilor să taie din cheltuieli. Boc: „Spunem DA eliminării risipei și NU opririi accesului la investiții și locuri de muncă”  „Nu sunt nici eu un susținător al acestor măsuri, mai cu seamă că eu sunt pentru o economie și o susținere a unui buget și a unei abordări liberale a problemei. Cred că s-au pripit domnii de la Guvern, în opinia mea. Legea în sine este o lege comunistoidă, nu poți să impui primăriilor și consiliilor județene câtă hârtie igienică să mai folosească în ultimele două luni. Sigur, exagerez acum. Eu cred că în materia administrațiilor publice locale – primării și consilii județene, care au deja bugetele stabilite de la începutul anului, ar fi trebuit Guvernul să aibă o implicare minimală sau deloc, fără să impună limitări. De ce? Pentru că fiecare autoritate publică locală are deja un buget bine conturat care se derulează pe parcursul a 12 luni și, ca atare, nu trebuie Guvernul să vină să îmi impună mie reguli în ce măsură, în această parte, ultimă a anului, voi folosi mai multă hârtie igienică decât trimestrul celălalt sau mai puțină”, a spus Alin Tișe.CITEȘTE ȘI:
Legea măsurilor fiscale, care prevede aplicarea de noi taxe și eliminarea unor facilități, promulgată de Klaus Iohannis 
Riscul de a pierde fonduri europeneAceste măsuri luate de Guvern au ca scop stabilizarea deficitului bugetar al României pe final de an, ca România să se poată încadra în ținta de 5,5% din PIB, cerută de Uniunea Europeană, având în vedere că țara noastră se află de câțiva ani sub procedură de deficit excesiv. Inițial, această țintă era de 4,4% din PIB, însă situația s-a schimbat în ultima perioadă.Dacă România nu se încadrează în noua țintă de deficit bugetar, riscă să piardă fonduri europene: „Însă am înțeles că, de fapt, dincolo de discuțiile noastre, motivația fundamentală a fost aceasta: ca să ne încadrăm în deficitul cerut de UE, pentru a nu pierde finanțările pe care România le primește pe PNRR și alte finanțări, Guvernul a fost obligat să limiteze cheltuielile publice pentru a se încadra într-un anumit deficit. Bun. Dacă au această explicație la nivelul Guvernului, în mod evident nu au avut în analiză, la modul rațional, nicio altă ecuație. Adică ei spun clar că acesta a fost scopul, pentru care iau aceste măsuri. Iar dintre toate măsurile pe care le puteau avea, s-au gândit că asta este cea mai puțin, să spunem, periculoasă pentru administrațiile publice, limitându-le cheltuielile. În mod normal astfel de măsuri nu au ce căuta în relația dintre un Guvern și o administrație publică aleasă. Guvernul poate să-ți limiteze fondul de salarii, poate să te limiteze pe cheltuielile cu funcționarea, poate să-ți limiteze la capitolele respective, dar nicidecum nu poate să-ți spună cum, ce anume, să cheltui banii pe parcursul unui an bugetar. Asta ține de autonomia locală”, a susținut președintele CJ Cluj.CITEȘTE ȘI:
Proştii strâng cureaua, lipitorile de partid sug în continuare bugetul. Acum vor telefoane de 1.000 de euro bucata!!! „Eu consider regulile trebuie stabilite la nivel general de Guvern, pe capitole bugetare și că administrațiile locale trebuie lăsate să-și facă o proprie gospodărire, în interior. Dar, din păcate, în momentul de față, așa cum spuneam, regulile acestea gândite mai departe sunt în această logică pe care eu nu o îmbrățișez”, a adăugat acesta. Clujul va trebui să se conformezeDe asemenea, șeful CJ Cluj a precizat că Clujul se va conforma, fiind „obligat”:„Noi va trebui să ne conformăm, pentru că mai este o ordonanță care vizează organizarea și organigrama internă, cu reorganizare pe servicii, direcții, desființare posturilor unice. Cele două trebuie luate împreună: unele vizează personalul, altele cheltuielile bugetare. Practic, sigur va afecta județul, pentru că va trebui să ne conformăm în totalitate. Probabil că anumite cheltuieli vor fi reduse, alte plăți vor fi stopate, anumite posturi vor fi desființate, șamd. Deci, ne vom conforma, pentru că suntem obligați, dar asta nu înseamnă că eu pot să agreez și să îmbrățișez această abordare și relație între Guvern și administrațiile locale. Nu este fructuoasă și nu este de dorit.”Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Diana Petrescu

Published

on

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei și a performanței, găzduind pentru a doua oară o etapă din prestigiosul Campionat Mondial de SuperEnduro. Evenimentul promite să aducă laolaltă cei mai talentați rideri din lume, oferind spectatorilor un spectacol memorabil și încărcat de emoție.

Un test al celor mai buni: tehnică, rezistență și ambiție

SuperEnduro World Championship nu este doar o cursă – este o provocare extremă. Grand Prix-ul României, renumit pentru traseele sale dificile și obstacolele brutale din lemn, va împinge piloții la limita maximă a abilităților lor tehnice și fizice. Obstacolele spectaculoase, care includ bușteni, pietre și alte elemente concepute să testeze rezistența și coordonarea, transformă fiecare tură într-o adevărată luptă contracronometru.

Fiecare secundă contează, iar adrenalina va atinge cote maxime, deoarece cei mai buni rideri ai lumii se vor întrece pentru glorie și puncte importante în clasamentul mondial.

Mai mult decât o cursă: un spectacol complet

Etapa din România oferă mai mult decât competiția propriu-zisă:

  • Sesiuni de autografe: Fanii vor avea ocazia să întâlnească idolii acestui sport, să obțină autografe și să facă fotografii cu riderii de top.
  • Zone expoziționale: Descoperă cele mai noi echipamente, motociclete de ultimă generație și tehnologii avansate prezentate de branduri renumite din industria sporturilor motorizate.
  • Show-uri surpriză: Evenimentul va fi deschis cu spectacole speciale care vor pune în scenă cascadorii, demonstrații și momente unice de entertainment.

O experiență de neratat pentru toți iubitorii de sport

Indiferent dacă ești un fan devotat al sporturilor extreme sau cauți o activitate electrizantă pentru un weekend memorabil, Grand Prix-ul României din cadrul Campionatului Mondial de SuperEnduro este evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi. Atmosfera explozivă din BTarena, energia mulțimii și spectacolul riderilor fac din această competiție o experiență unică.

Fii parte din spectacol!

Pentru a te asigura că nu pierzi niciun moment din această competiție spectaculoasă, cumpără-ți biletele din timp! Locurile sunt limitate, iar interesul pentru acest eveniment este uriaș.

  • Data: 18 ianuarie 2025
  • Locația: Sala Polivalentă BTarena, Cluj-Napoca

Vino să trăiești emoția Campionatului Mondial de SuperEnduro, să îți susții favoriții și să te bucuri de un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. România devine pentru o zi capitala mondială a sporturilor extreme – iar tu trebuie să fii acolo!

Pregătește-te pentru adrenalină, emoție și spectacol! Ne vedem la Cluj-Napoca!

 

CUMPARA BILETE din timp ->

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Clujeanul Alexandru Bologa, Campion Paralimpic la Jocurile Paralimpice Paris 2024: Aur la Judo pentru România!

Dani Muresan

Published

on

Clujeanul Alexandru Bologa a reușit o performanță remarcabilă la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, cucerind medalia de aur la judo. Într-o finală spectaculoasă, Bologa l-a învins pe Shamey Yergali din Kazakhstan, printr-un Ippon de senzație, în doar 1 minut și 22 de secunde.

Această victorie aduce României prima medalie de aur la Jocurile Paralimpice din acest an și marchează apogeul carierei impresionante a sportivului clujean. După ce a câștigat medalii de bronz la Rio 2016 și Tokyo 2020, Alex Bologa a demonstrat că este un adevărat campion, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Paris.

Un palmares impresionant:

  • Paris 2024: Medalie de aur
  • Tokyo 2020: Medalie de bronz
  • Rio 2016: Medalie de bronz
  • Campion mondial și european în mai multe rânduri, cu patru titluri europene consecutive
  • Nenumărate victorii la Grand Prix-uri internaționale și competiții mondiale

Alex Bologa se află pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, fiind antrenat de Gergely Tamas. Performanțele sale excepționale reconfirmă statutul său de favorit la nivel mondial, aducând încă o dată mândrie României.

Acest succes la Paris nu face decât să consolideze poziția lui Bologa în istoria sportului românesc și paralimpic internațional, demonstrând că determinarea și munca asiduă pot depăși orice limită.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Noul Bazin Olimpic din Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici și va fi finalizat în 2025

Dani Muresan

Published

on

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că noul bazin olimpic, aflat în construcție în zona Borhanci, va purta numele înotătorului David Popovici. Lucrările, care au început în primăvara acestui an, au un buget estimat la 28 de milioane de euro. Săptămâna viitoare este planificată începerea lucrărilor la fundație.

Acest bazin va avea trei niveluri și va putea găzdui competiții naționale și internaționale, datorită dimensiunilor sale olimpice. De asemenea, bazinul va fi deschis atât pentru sportul de masă, cât și pentru activități de performanță. Va dispune de locuri pentru 1.000 de spectatori, iar finalizarea construcției este prevăzută pentru sfârșitul anului 2025.

Finanțarea proiectului provine din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

David Popovici, campion olimpic la 200 m liber, speră ca succesul său la Paris să sporească atenția acordată sportului. El a subliniat necesitatea unor investiții mai mari în acest domeniu și s-a angajat să contribuie la promovarea sportului. Într-un mesaj adresat politicienilor, Popovici a accentuat importanța investițiilor în sport pentru a asigura o Românie educată și sănătoasă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite