Actualitate
Elevii de la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” din municipiul Cluj-Napoca au găsit viermi în mâncarea pe care au primit-o joi, 14 decembrie.
Elevii de la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” din municipiul Cluj-Napoca au găsit viermi în mâncarea pe care au primit-o/ Foto: Digi24
Joi, la masa de prânz, elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au primit ciorbă și paste cu carne. În ambele preparate, tinerii ar fi găsit viermi, susțin aceștia, pe care i-au si fotografiat, potrivit digi24.ro Pentru a verifica situația, reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române au dispus trimiterea unei echipe de specialiști.„În urma vehiculării în spaţiul public a unor nereguli privind alimentaţia la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti, pentru verificarea aspectelor semnalate”, informează IGPR. Potrivit sursei citate, la finalizarea verificărilor, urmează a fi dispuse măsurile legale în consecinţă. Caz similar în BucureștiSindicatul Europol a reclamat la mijlocul lunii noiembrie condițiile cu care se confruntă studenții de la Academia de Poliție, despre care spun că au primit în meniu supă în care se pot vedea larve de viermi sau carne alterată cu miros înțepător. Potrivit sindicaliștilor, zeci de studenți au ajuns în ultimele zile la spital, cu toxiinfecție alimentară. Au fost sesizate autoritățile cu atribuții în domeniu. „Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.
După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol, prin intermediul Facebook.Atunci 63 de studenți de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” s-au îmbolnăvit de enterocolită.
Reacția conducerii Școlii de PolițieConducerea Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca a transmis că regretă incidentul în care unitatea şcolară a fost implicată în ceea ce priveşte mâncarea elevilor şi dă asigurări că toate condiţiile de igienă şi siguranţa alimentelor sunt respectate.„Având în vedere informaţiile care au apărut în spaţiul public referitoare la alimentaţia elevilor din Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca, vă asigurăm că acesta este un incident izolat, este unic în istoria de până acum a şcolii de poliţie, anul viitor sărbătorim 20 de ani de activitate, toate condiţiile necesare în materie de siguranţa alimentelor sunt respectate la nivelul şcolii, meniul elevilor este stabilit pe o perioadă de zece zile în avans şi toate normele privind achiziţia, depozitarea, manipularea, pregătirea alimentelor, consumul acestora sunt respectate la nivelul şcolii. Regretăm acest incident, repet, este unul izolat, şi vor fi luate toate măsurile în urma verificărilor care au demarat deja, măsurile legale pentru a se preîntâmpina apariţia unor incidente asemănătoare”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Poliţie, Alice Popa.IGPR a dispus, joi, trimiterea unei echipe la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, pentru verificări, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora în mâncarea servită elevilor ar fi fost găsiţi viermi.„În urma vehiculării în spaţiul public a unor nereguli privind alimentaţia la Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti, pentru verificarea aspectelor semnalate”, se arată în informarea IGPR.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI:
Source link