Connect with us

Actualitate

Mesajele Primite de Judecătorul Cristi Danileț la Pensionare: “Reverență pentru munca depusă, jignitor să ieșiți la pensie la 48 de ani.”

Dani Muresan

Published

on

Vineri, 12 ianuarie 2024, a fost ziua în care judecătorul Cristian Danileț și-a încheiat cariera în sistemul judiciar, după 25 de ani de activitate. Motivul principal al acestei decizii a fost, potrivit afirmațiilor sale, dificultatea navetei regulate între Oradea și Cluj, pe care o făcea din 2020.

Pe rețelele sociale, Danileț a postat o fotografie din prima sa ședință de judecată, petrecută în 1999 în Vatra Dornei, și una din ultima sa ședință la Cluj-Napoca. Postarea a generat peste o sută de mesaje, unde mulți și-au exprimat felicitările pentru activitatea sa, dar și nedumerirea față de decizia de a demisiona.

Opinia Oamenilor din mediul Online Despre Pensionarea lui Cristian Danileț:

Io am început munca în ’98 și ies la pensie în 2039. Da’ să vezi ce pensie!” – Bogdan.

Grea și munca asta, România praf din cauza justiției coruptă și mafiotă. Pensii speciale, păi tot voi să vi le plătiți, că mulți ca mine ajung să nu mai muncească pentru Hoți. Prefer să muncesc în afară și aici să nu vă dau un sfanț” – Elisei.

Prostimea lucră până crapă și mulți n-apucă pensia. Magistrații, armata sunt aidoma fotbaliștilor, nu mai pot după 40 de ani. Proști mai suntem!” – Liviu.

Succes pentru viitor! Cu părere de rău pentru faptul că un profesionist părăsește sistemul! Cine știe, poate că din afara acestuia se pot face mai multe! Eu credeam invers!” – Taki.

Felicitări! Un om implicat! Foarte implicat! Extrem de implicat! Un adevărat grăitor al dreptului și un însuflețitor al studenților pe drumul lor în carierele juridice! Felicitări încă o dată, maestre al dreptului și călăuzitor al respectării legii!” – Stere.

Cu toată admirația pentru profesionalismul domniei tale, dar tot nu înțeleg de ce plecați. Eu îmi doream mai mulți Danileți și când colo și el pleacă. Pot să cred că atunci când ești bun, apar groparii colegi de breaslă , o fi asta? Aleasă prețuire și să aveți parte de prețuire în drumul ales!” – Arina.

Felicitări d-le Judecător! Ce bine ar fi dacă a-ți putea ajunge la CCR, poate așa s-ar schimba legea pensiilor speciale. Știu că d-voastră erați împotriva acestor pensii care nu au plătit contribuție la stat” – Ana.

Bucurați-vă români, vom plăti pensii mult și bine, cu riscul că noi, privații, să nu ajungem să prindem pensia!” – Dan.

De mâine veți fi Cristi Danilet – fost judecător, tânăr pensionar?” – Marcel.

Reverență pentru munca depusă, jignitor să ieșiți la pensie la 48 de ani.” – Nelu.

Cu toate aceste felicitări, au existat și voci critice, exprimând neîncredere în sistem și menționând preocupări legate de pensiile speciale. Un comentator, Elisei, susține: „Grea și munca asta, România praf din cauza justiției coruptă și mafiotă.

Postarea a adunat peste o sută de comentarii, în care mulți români au împărtășit opinii variate cu privire la decizia lui Danileț. A fost menționată și ipoteza unei pensii de 5.000 de euro, la care fostul judecător a răspuns cu o ironie la adresa unui comentator, sugerând să nu se mai uite la „mocirla.tv”.

 

În momentul unei întrebări de presă cu privire la pensia sa, Danileț a declarat că încă nu știe suma exactă. Într-o postare anterioară, el își argumenta decizia de a se retrage, menționând oboselile și costurile generate de naveta săptămânală între Oradea și Cluj.

Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, a declarat Danileț într-o postare anterioară. El a menționat că a depus cereri de transfer, însă acestea au fost respinse de CSM, ceea ce l-a determinat să renunțe la o carieră pe care o descrie ca fiind plină de responsabilitate și dedicație.

Facebook Comments Box

Actualitate

VIDEO: Tragedie pe șoselele Clujului: trei vieți pierdute într-un grav accident rutier

Maria Costea

Published

on

Luni dimineață, Clujul a fost zguduit de un accident cumplit petrecut pe DN1C, în zona localității Câțcău. Trei persoane – o femeie și doi bărbați – și-au pierdut viața în urma impactului violent dintre un microbuz și o autoutilitară.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, microbuzul se deplasa dinspre Baia Mare către Dej, când, într-o curbă periculoasă la dreapta, șoferul a pierdut controlul volanului. Vehiculul a ajuns pe contrasens și s-a izbit frontal de o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani din județul Mureș.

Impactul a fost extrem de puternic. Șoferul microbuzului și doi pasageri au murit pe loc, echipajele de intervenție reușind doar să constate decesul, întrucât victimele prezentau leziuni incompatibile cu viața.

Alte patru persoane aflate în microbuz – trei adulți și un copil – au fost rănite și transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului, dosarul fiind încadrat momentan ca ucidere din culpă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Istorie cu Boc! Primarul Clujului se întoarce la catedră pentru a-i ajuta pe elevi!

Cosmin Ardelean

Published

on

Boc, profesor la Bacalaureat! Primarul se oferă să predea istorie elevilor clujeni!

Primarul Emil Boc își demonstrează latura pedagogică! Edilul s-a oferit să predea lecții de istorie elevilor clujeni care se pregătesc pentru Bacalaureat, în cadrul unui program gratuit de mentorat lansat de Primăria Cluj-Napoca.

Peste 50 de elevi s-au înscris deja în acest proiect, care oferă pregătire gratuită pentru disciplinele de examen, cu ajutorul profesorilor voluntari. “Este un proiect care face diferența și arată forța Clujului comunitar: atunci când ideile bune sunt promovate, putem reuși”, a declarat Boc.

Programul “Mentorat pentru Bacalaureat” este un rezultat al “eco-sistemului clujean”, prin care comunitatea se implică în proiecte de interes pentru viitorul copiilor, a subliniat primarul. “Sunt mai mulți profesori și asociații de profil care s-au implicat în acest proiect și merită tot respectul nostru”, a adăugat el.

Boc, absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie și al Facultății de Drept, se simte încrezător în capacitatea sa de a-i ajuta pe elevi. “Dacă timpul îmi va permite, mă voi înscrie și eu, pentru a putea să susțin unele lecții de istorie, acolo mă mai pricep și eu, pentru a pregăti elevii de Bacalaureat”, a spus primarul.

Programul, susținut de Primăria Cluj-Napoca și Asociația Beard Brothers, oferă pregătire gratuită pentru matematică, limba română, istorie, geografie, fizică, logică, psihologie și sociologie. Toate sesiunile sunt susținute de mentori voluntari, profesioniști și studenți cu experiență.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Cluj, blocat în trafic! Drumul salvator întârzie! Când vom scăpa de cozi?

Cosmin Ardelean

Published

on

Cluj-Napoca, tot mai departe de fluidizarea traficului: Drumul Tureni – Autostrada, gata abia în vară!

Clujenii care sperau la o rezolvare a problemelor de trafic din zona metropolitană vor mai avea de așteptat! Deși anunțat ca o soluție-cheie pentru decongestionarea traficului, drumul expres de la Tureni la Autostrada Transilvania nu va fi gata mai devreme de luna iunie 2025.

Acest “ciot” de doar 5 kilometri, dar de o importanță strategică pentru regiune, întârzie să fie finalizat, spre dezamăgirea experților și a șoferilor. Asociația Pro Infrastructură a criticat dur întârzierile, subliniind că antreprenorii nu și-au respectat termenele, în ciuda “circumstanțelor atenuante” de a fi la primul lor proiect de anvergură.

“Din păcate… constructorii ne-au dezamăgit și nu vedem cum vor putea să dea drumul la circulație mai devreme de sfârșitul lunii iunie 2025, în cel mai optimist scenariu”, precizează Asociația Pro Infrastructură.

Contractul pentru acest drum expres a fost semnat în 28.07.2023 cu asocierea Dimex-Con-A, cu ordin de începere emis în 21.08.2023. Termenul inițial de finalizare era februarie 2025, dar se pare că acest termen nu va fi respectat.

Proiectul, cu un cost estimativ de 568 de milioane de lei (fără TVA), presupune construcția a șapte poduri și viaducte, cel mai lung având 258 de metri și traversând Valea Racilor.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite