Connect with us

Info

INCREDIBIL! PREȚUL UNUI KILOGRAM DE CARNE DE MIEL ÎN FEBRUARIE 2024, CU DOUĂ LUNI ÎNAINTE DE PAȘTE

Anamaria Ioana

Published

on

Tradiția românească înflorește din nou odată cu apropierea sărbătorii de Paște, iar carnea de miel rămâne un aliment emblematic pe mesele gospodăriilor. Cu doar două luni înainte de această sărbătoare importantă, românii își fac deja planuri pentru preparatele tradiționale pe care le vor savura alături de cei dragi. Cu toate acestea, bucuria este temperată de creșterea constantă a prețurilor la carne, o tendință observată pe parcursul ultimului an. Astfel, românii se confruntă acum cu costuri mai ridicate chiar și pentru cele mai simple produse din coșul de cumpărături. Iată care este situația prețurilor pentru un kilogram de carne de miel.

În 2024, prima zi de Paște va cădea în ziua de duminică, 5 mai. O dată deosebită se anunță pentru anul viitor, când Paștele Ortodox și Paștele Catolic vor coincide pe 20 aprilie 2025. Ca în fiecare an, românii se pregătesc pentru această sărbătoare cu mult entuziasm, iar gospodinele sunt în fruntea eforturilor, concentrându-se asupra preparatelor tradiționale pe care să le pregătească. De altfel, în perioada 18 martie – 4 mai 2024, are loc Postul Paștelui la ortodocși, iar pentru catolici, acesta a început deja începând cu 14 februarie.
Carnea de miel devine tot mai scumpă, an de an
Carnea de miel reprezintă un element de bază în lista alimentelor consumate de români în apropierea sărbătorii de Paște. Cu două luni înainte de această festivitate, multe gospodine își concentrează atenția asupra preparatelor tradiționale care vor încânta mesele. Printre acestea se numără cozonacii, pasca, ouăle vopsite, salatele tradiționale, diverse prăjituri, dar și delicioasele sarmale sau carnea de miel la cuptor. Totuși, pentru a crea o masă festivă de Paște, românii trebuie să fie pregătiți să investească mai mult. Costurile pentru un simplu coș de cumpărături au crescut, impunând o presiune financiară suplimentară asupra clienților.
Cât va costa mielul de Paște în 2023. Crescătorii de oi prezintă primele  prețuri - DailyBusiness.ro
Ca exemplu, reprezentanții Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare Popăuți din județul Botoșani, o stațiune de stat, au furnizat câteva informații relevante despre numărul de miei disponibili pentru vânzare în acest an. Pentru sărbătorile pascale din 2024, se estimează că vor fi disponibili aproximativ 600 de miei. Adaosul la preț va fi de 10 procente. Conform acestor date, se anticipează că un kilogram de miel viu va fi vândut la prețul de 22,03 lei.

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Cosmin Ardelean

Published

on

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!

O femeie din Cluj a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 1.310 lei, pentru că a circulat cu bicicleta în zona pietonală a Pieței Unirii. Clujeanca a denunțat măsura ca fiind abuzivă și a acuzat autoritățile că nu asigură infrastructură adecvată pentru bicicliști.

“2 amenzi în cuantum total de 1310 de lei pentru circulat neregulamentar pe bicicletă în « zona carosabilă » ( după cum îmi explica polițistul local) din cadrul zonei pietonale din cadrul Pieței Unirii, a doua primită la două săptămani distanţă pentru că am « refuzat VEHEMENT în mod REPETAT să prezint CI pentru identificare »”, a scris Mica Ioana pe Facebook.

Femeia a explicat că a refuzat inițial să se legitimeze pentru că nu i s-a explicat clar motivul amenzii, iar “VEHEMENT” a fost considerat tonul său când a criticat reglementarea pe care o consideră “aberantă”. Ea a subliniat inconsecvența autorităților, menționând că strada Universității permite accesul bicicletelor, iar trecerea de pietoni de la capătul străzii Napoca spre Piața Unirii are și bandă de biciclete care nu duce nicăieri, doar la polițiștii care amendează.

Mica Ioana a ridicat problema lipsei de legătură între pistele de biciclete de pe străzile Napoca și Eroilor, care îi obligă pe bicicliști să aleagă între a circula pe carosabil, printre mașini, sau a fi amendați pentru mers pe trotuar. “De ce sunt excluşi bicicliştii chiar din centrul oraşului? Dacă eu pedalez încet lângă nişte amici în zona pietonală în timp ce traversăm piaţa risc să iau o amendă ? Aşa înțeleg aceşti polițiști să servească interesul public într-un oraş sufocat de maşini?”, a adăugat ea.

Postarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni acuzând Poliția Locală de abuz și ipocrizie. “Bine că mașinile care ocupă o bună parte a trotuarelor din oraș nu sunt văzute de stimabili”, a scris un utilizator.

Întrebat despre cazul amenzilor, primarul Emil Boc a declarat că: “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic și a încălcat prevederile legale… Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”. Boc a admis totuși că amenda de 1350 de lei este mare și a promis că va cere lămuriri suplimentare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

A fost abuz sau aplicare a legii? Scandalul biciclistei aprinde spiritele la Cluj

Cosmin Ardelean

Published

on

Scandal în Piața Unirii: Boc acuză comportament sfidător! Soția activistului Dohotaru, amendată drastic pentru că mergea cu bicicleta!

Un incident aparent banal a stârnit o dispută aprinsă în Cluj-Napoca. Soția activistului de mediu Adrian Dohotaru a fost amendată de Poliția Locală pentru că a circulat cu bicicleta în Piața Unirii, iar primarul Emil Boc a intervenit în scandal, aducând acuzații grave la adresa acesteia.

Primarul a declarat că a primit o copie a procesului verbal și a cerut explicații Poliției Locale. “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic cu polițiștii locali și a încălcat prevederile legale”, a spus Emil Boc, confirmând că interdicția de a circula cu bicicleta în Piața Unirii rămâne în vigoare.

Boc a precizat că este deschis la discuții despre reglementarea circulației bicicletelor în Piața Unirii, dar a subliniat că, momentan, legea interzice acest lucru. În privința amenzii de 1350 de lei, considerată exagerată de mulți, inclusiv de primar, Boc a promis că va cere lămuriri suplimentare. “Nu sunt adeptul ca pentru prima abatere să mergi pe amenda maximă. Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”, a adăugat el.

Reacțiile la incident au fost împărțite. Unii clujeni susțin aplicarea strictă a legii, în timp ce alții consideră amenda disproporționată și cer o reglementare mai clară a circulației bicicletelor în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite