Connect with us

Info

INCREDIBIL! PREȚUL UNUI KILOGRAM DE CARNE DE MIEL ÎN FEBRUARIE 2024, CU DOUĂ LUNI ÎNAINTE DE PAȘTE

Anamaria Ioana

Published

on

Tradiția românească înflorește din nou odată cu apropierea sărbătorii de Paște, iar carnea de miel rămâne un aliment emblematic pe mesele gospodăriilor. Cu doar două luni înainte de această sărbătoare importantă, românii își fac deja planuri pentru preparatele tradiționale pe care le vor savura alături de cei dragi. Cu toate acestea, bucuria este temperată de creșterea constantă a prețurilor la carne, o tendință observată pe parcursul ultimului an. Astfel, românii se confruntă acum cu costuri mai ridicate chiar și pentru cele mai simple produse din coșul de cumpărături. Iată care este situația prețurilor pentru un kilogram de carne de miel.

În 2024, prima zi de Paște va cădea în ziua de duminică, 5 mai. O dată deosebită se anunță pentru anul viitor, când Paștele Ortodox și Paștele Catolic vor coincide pe 20 aprilie 2025. Ca în fiecare an, românii se pregătesc pentru această sărbătoare cu mult entuziasm, iar gospodinele sunt în fruntea eforturilor, concentrându-se asupra preparatelor tradiționale pe care să le pregătească. De altfel, în perioada 18 martie – 4 mai 2024, are loc Postul Paștelui la ortodocși, iar pentru catolici, acesta a început deja începând cu 14 februarie.
Carnea de miel devine tot mai scumpă, an de an
Carnea de miel reprezintă un element de bază în lista alimentelor consumate de români în apropierea sărbătorii de Paște. Cu două luni înainte de această festivitate, multe gospodine își concentrează atenția asupra preparatelor tradiționale care vor încânta mesele. Printre acestea se numără cozonacii, pasca, ouăle vopsite, salatele tradiționale, diverse prăjituri, dar și delicioasele sarmale sau carnea de miel la cuptor. Totuși, pentru a crea o masă festivă de Paște, românii trebuie să fie pregătiți să investească mai mult. Costurile pentru un simplu coș de cumpărături au crescut, impunând o presiune financiară suplimentară asupra clienților.
Cât va costa mielul de Paște în 2023. Crescătorii de oi prezintă primele  prețuri - DailyBusiness.ro
Ca exemplu, reprezentanții Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare Popăuți din județul Botoșani, o stațiune de stat, au furnizat câteva informații relevante despre numărul de miei disponibili pentru vânzare în acest an. Pentru sărbătorile pascale din 2024, se estimează că vor fi disponibili aproximativ 600 de miei. Adaosul la preț va fi de 10 procente. Conform acestor date, se anticipează că un kilogram de miel viu va fi vândut la prețul de 22,03 lei.

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Agentie Marketing Online Cluj
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Info

ANM emite atenționare Cod galben pentru ploi și vânt în toată țara

Maria Costea

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi și vânt în întreaga țară. Se prevede că zona de ploi se va extinde de la regiunile sudice către întreaga țară, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp, iar la altitudini mari, în zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Mâine, 24 aprilie, se estimează că vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, iar pe arii restrânse în restul țării, cu viteze în general cuprinse între 45 și 55 km/h.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

România Primește Trei Avioane F-16 Achiziționate din Norvegia, Staționate la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Stefan Petre

Published

on

România Primește Trei Aeronave F-16 Fighting Falcon Achiziționate din Norvegia, Aterizate la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România din Norvegia au aterizat vineri, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, potrivit MApN

Prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin intermediul Serviciului de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO.

Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35, a declarat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare 20 aeronave F-16 achiziționate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Această este a doua serie de trei aeronave F-16 achiziționate de România de la Regatul Norvegiei și a pachetului de bunuri și servicii aferent, prima fiind recepționată la finalul lunii noiembrie 2023, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii). Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate.

Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație (M6.X) cu avioanele F-16 din prima escadrilă, intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române. Această soluţie asigură implicarea industriei naţionale de apărare pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță şi modernizare a avioanelor F-16, prin compania Aerostar Bacău.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Prognoza Meteo pentru luna Aprilie: Temperaturi Ridicate și Precipitații Variabile în Următoarele Patru Săptămâni

Dani Muresan

Published

on

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni, oferind o imagine detaliată a condițiilor meteorologice anticipate în întreaga Românie.

Potrivit estimărilor pentru intervalul 1 – 29 aprilie, se așteaptă o varietate de schimbări în temperaturi și precipitații pe parcursul acestor săptămâni.

Săptămâna 1 – 8 aprilie se anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă, în special în regiunile estice și sud-estice ale țării. În același timp, se prognozează un regim pluviometric deficitar în cea mai mare parte a României.

În perioada 8 – 15 aprilie, temperaturile medii vor continua să fie peste normalul pentru acest interval, afectând toate zonele țării. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi sub media obișnuită, cu o tendință deficitară accentuată în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 15 – 22 aprilie , meteorologii prevăd că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal, în special în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric este anticipat a fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, în timp ce în restul regiunilor se va apropia de media pentru această perioadă.

În ultima săptămână a intervalului analizat, 22 – 29 aprilie, se preconizează că valorile termice vor fi, de asemenea, ușor peste normalul pentru această perioadă, în special în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media obișnuită pentru acest interval, acoperind întreg teritoriul României.

Astfel, conform prognozei emise de ANM, se așteaptă fluctuații în temperaturi și precipitații pe parcursul următoarelor patru săptămâni, cu unele regiuni fiind mai afectate decât altele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite