Connect with us

Prin Oras

Costurile clujenilor pentru căldură și apă caldă se majorează cu 15%. Emil Boc: Menținem factura la un procent suportabil pentru populație

Alex Campian

Published

on

Costurile clujenilor pentru căldură și apă caldă se majorează cu 15%. Emil Boc: Menținem factura la un procent suportabil pentru populație

Clujenii vor plăti mai mult pentru căldură. Edilul Emil Boc a prezentat „realitatea de hârtie” în privința majorării prețului la gigacalorie și a costurilor pe care clujenii vor trebui să le achite începând din această iarnă pentru căldură și apă caldă. Consilierii locali vor aproba în ședința extraordinară de luni, 22 noiembrie, noile tarife care se aplică începând din luna noiembrie pentru serviciul de furnizare a agentului termic. Astfel, clujenii vor plăti cu cca 15% mai mult în această iarnă pentru căldură și apă caldă. „În sfârșit am putut să prezint Consiliului local, pe care l-am convocat luni, situația căldurii la Cluj pentru cei care sunt conectați la sistemul de termoficare.Am făcut niște eforturi financiare uriașe. Avem o creștere de aproape 20 de milioane de lei față de ce plăteam până acum, deci aproape 4 milioane de euro în plus față de ce am plătit în 2021 pentru a menține factura la un procent suportabil pentru populație. Vom avea o subvenție de la Primărie de aproape 47 milioane de lei, cu alte cuvinte aproape 10 milioane de euro pentru ca factura la cetățeni să fie suportabilă”, a anunțat edilul Emil Boc într-o intervenție radio. Prețul de producție al gigacaloriei este de 664 de lei. Prețul pe care-l vor plăti clujenii va fi de 278 de lei. Creșterea este de cca 15%.Față de prețul inițial pe care îl plăteau clujenii pentru căldură – 242 de lei, creșterea prețului/gigacalorie va fi de 36 de lei, cu un total de 278 lei. Potrivit autorităților, prețul gigacaloriei în Cluj-Napoca nu a mai fost majorat din anul 2018. Primăria analizează noua Strategie locală a serviciului de alimentare cu energie termică a consumatorilor din Municipiul Cluj-Napoca în perioada 2021-2030 și perspectivă 2050, prin aplicarea căreia noile blocuri cu un număr mai mare de 6 apartamente vor fi obligate să se racordeze la sistemul centralizat de termoficare, iar centralele individuale vor fi interzise. CITEȘTE ȘI: Continuă dezbaterea pe prețul gigacaloriei și subvenționare în prag de iarnă, dar se anunță o nouă strategie pentru sistemul de termoficare din Cluj. Boc: Tendința este de a elimina centralele pentru viitor și de conectare la sistemul de termoficareDin păcate, începând din noiembrie 2021, clujenii vor fi nevoiți să suporte costuri mai mari pentru căldură. 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Anda Adam a încheiat afacerea clubului din Cluj-Napoca cu faliment. După închiderea acestuia, artista a părăsit orașul. În legătură cu locuitorii din Cluj, Anda Adam a exprimat că i-a perceput ca fiind puțin ospitalieri.

Stefania Heinz

Published

on

Clubul deschis de Anda Adam în Cluj nu a cunoscut succesul scontat. Afacerea s-a închis după doar 2 ani, chiar dacă artista a afirmat că a investit 100.000 de euro alături de logodnicul său, Eudor Yosif Mohaci. Diamond Club a fost inaugurat în martie 2022, în apropierea campusului Observator, pe strada Republicii.

Cu toate că Anda Adam a făcut declarații optimiste despre performanțele clubului, acesta era adesea gol. În plus, strategia de promovare a fost deficitară, fiindcă artista a subestimat importanța unei promovări eficiente, bazându-se exclusiv pe propria sa notorietate, potrivit informațiilor.

În schimb, Anda Adam a devenit cunoscută în Cluj pentru încălcările regulilor de circulație, inclusiv parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap la Vivo sau blocarea traficului. Aceste acțiuni au atras atenția Poliției Locale, care a amendat-o pentru comportamentul său nepotrivit.

Oamenii de acolo din Cluj nu au apreciat că un artist din București a venit să își investească banii în Cluj pentru a deschide un club unde ei să se poată distra. Am făcut o investiție destul de mare. În schimb, m-au criticat foarte dur, pentru că mi-am permis o dată, o dată, să pun mașina timp de 10 minute pe un loc cu semn de handicap. Respect foarte tare și ajut extrem de mult oamenii cu probleme. Însă, locul în care eu am parcat, și aici aș vrea să dau și o replică domnului Emil Boc, pentru că mă simt datoare și nu am avut ocazia să îi dau replica, este un loc într-un mod pe care îl cunosc foarte bine și unde există extrem de multe locuri pentru handicap. Primele trei rânduri ale acestui mall sunt numai locuri cu aceste însemne. O capacitate mult mai mare pentru oamenii cu handicap decât capacitatea efectivă a locurilor de parcare pentru acest mall.

Toți se vaietă. Au spus ”Domnule, ați făcut atâtea locuri pentru persoanele cu handicap și nici nu cred că avem atâția oamenii cu probleme care să vină să parcheze în același timp!”.

În ziua în care mi-a fost făcută acea poză, printre cele 100 de locuri de parcare cu însemne de handicap erau parcate mașini cu numere de Cluj, vreo 20 dintre ele, 80 rămânând libere. Era imposibil ca ele să se ocupe toate, având în vedere că timpul meu era limitat și eu aveam nevoie numai de 10 minute pentru a cumpăra ceva din mall. Unde erau 20 de-ai lor parcați, mi-am permis să pun și eu mașina pentru 10 minute și am fost taxată foarte dur.

Dar îmi place Clujul și oamenii care vin la noi la Cluj și știu să se distreze”, a spus Anda Adam, la emisiunea lui Denise Rifai.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujeanul Care a Luat o Bancă din Fața unei Clinici din Mănăștur: Rugămintea Reprezentanților este să o Reducă După Paște – Video

Stefania Heinz

Published

on

Reprezentanții unei clinici din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca au făcut o rugăminte mai puțin obișnuită în prag de sărbători pascale. Un clujean a fost observat plecând cu banca pe care clinica o avea în fața clădirii, utilizată pentru a oferi un loc de odihnă pentru clienții care veneau cu pacienții lor necuvântători. Într-o notă plină de umor, reprezentanții clinicii l-au rugat pe cetățeanul în cauză, care pare să fi avut nevoie de bancă și să o fi luat cu el, să o aducă înapoi după ce își va rezolva treburile și după sărbători.

Rugăm domnul care a avut nevoie de banca noastră de Paște, după sărbători și după ce își face treaba cu ea, să o înapoieze că și noi avem nevoie de ea. Mulțumim!, au precizat reprezentanții clinicii din Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Drive-Thru în Mănăștur: Gata să deschidă porțile! / “Au muncit până la 6 seara chiar și înainte de Florii

Stefania Heinz

Published

on

În ultimii ani, Mănășturul s-a transformat vizibil. Primăria a făcut investiții semnificative în zona de la Terenuri, iar apoi a demarat demolările chioșcurilor insalubre de la stația Minerva. Acum, atenția se îndreaptă către inaugurarea Drive-Thru, unde renovările au fost finalizate într-un timp record.

După ce chioșcurile de la stația Minerva din Mănăștur au fost demolate și zona a fost reamenajată de către municipalitate, lucrările de modernizare au început și la McDrive.

La începutul anului 2024, restaurantul McDonald’s din Mănăștur a intrat în șantier pentru a fi adus la standarde noi. “Am fost temporar închis, dar veți fi încântați de rezultat!”, au scris reprezentanții McDonald’s pe un banner.

Chiar și în Duminica Floriilor, muncitorii au lucrat intens la restaurant, pregătindu-l pentru deschidere.

Locuitorii din Mănăștur își exprimă îngrijorarea pe pagina de Facebook “Trăiesc în Mănăștur” în legătură cu impactul renovării asupra traficului din zonă, mai ales că zona se intersectează cu coborârea autovehiculelor din benzinăria Petrom, situată la câțiva metri distanță de Drive-Thru.

Municipalitatea se pregătește să modernizeze și Parcul Primăverii din Mănăștur, urmând să desființeze benzinăria MOL din zonă. Acest proiect include amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a străzilor adiacente, precum str. Ion Meșter, str. Emil Cioran și str. Almașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite