Connect with us

Administratie

Aquaparkul din Grigorescu, aprobat de Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca

Alex Campian

Published

on

Planurile pentru construirea unui Aquapark în Grigorescu au fost dezvăluite în cadrul unei ședințe a Comisiei de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, desfășurată vineri. Potrivit informațiilor preliminare, viitorul Aquapark va fi amplasat pe o suprafață de 5 hectare, în apropierea ștrandului Sun. Acesta va putea găzdui zilnic până la 3.000 de persoane în timpul verii, cu 800 de locuri la interior și 2.200 de locuri la exterior. Estimările privind costurile variază între 20 și 40 de milioane de euro, iar pentru realizarea proiectului se ia în considerare un parteneriat privat.

Primăria Cluj-Napoca a promis de ani buni construirea unui parc acvatic în oraș, dar demersurile concrete au început să se contureze cu câteva luni înaintea alegerilor locale din acest an.

„După consultări în comunitate, am propus realizarea acestui aquapark pe o suprafață de 5 hectare în Grigorescu”, a declarat vineri primarul Emil Boc.

Aquapark-ul va fi în principal format din corpul clădirii principale, care va fi funcțional pe tot parcursul anului și va include vestiare, zone de alimentație publică, facilități spa și wellness, sală de fitness, aerobic și cycling, dar și un complex de bazine acoperite.

În plus, complexul va cuprinde o zonă de agrement în aer liber, deschisă în timpul verii, care va oferi piscine și zone de recreere pentru toate vârstele, plaje în aer liber, o clădire de acces și unități independente pentru alimentație publică și spații comerciale. De asemenea, se planifică construirea unei parcări subterane cu 249 de locuri.

Suprafața spațiilor verzi efective, amenajate pe teren natural, va reprezenta cel puțin 50% din întreaga suprafață a zonei verzi și va include exclusiv vegetație (de înălțime joasă, medie și înaltă). Toate zonele cu orice formă de acoperire vor fi considerate spații deschise.

 

Facebook Comments Box

Administratie

Plaja Grigorescu a fost redată comunității după lucrări de curățenie și amenajare: Un spațiu urban modern pentru recreere și socializare

Dani Muresan

Published

on

Astăzi, plaja Grigorescu din Cluj-Napoca a fost redată comunității după o serie de lucrări de curățare și amenajare desfășurate pe parcursul dimineții. Cele 3000 de metri pătrați de plajă au fost pregătiți cu grijă, nivelându-se nisipul și creându-se un spațiu primitor pentru toți cei care doresc să se bucure de soare sau să se răcorească pe malul Someșului.

Un Proiect European de Succes

Plaja urbană Grigorescu face parte dintr-un proiect amplu de reamenajare și revitalizare a malurilor Someșului, finanțat din fonduri europene. Acest proiect a fost conceput pe baza unui concurs internațional de soluții de arhitectură, aducând laolaltă idei inovative pentru a transforma malurile râului într-un loc de recreere modern și atractiv.

O Tradiție Revitalizată

Pentru clujeni, plaja Grigorescu este mai mult decât un simplu loc de relaxare. Acest spațiu are o semnificație istorică, fiind un loc de tradiție unde generații întregi au venit să se bucure de vară. Redeschiderea acestei plaje aduce un sentiment de continuitate și de apartenență, oferind în același timp facilități moderne.

Un Loc pentru Toți

Cu nisipul nivelat și pregătit, plaja Grigorescu este acum gata să primească vizitatori de toate vârstele. Fie că sunt familii cu copii, tineri dornici de distracție sau persoane care caută un moment de liniște, toți vor găsi aici un loc potrivit pentru nevoile lor. Acest spațiu urban reamenajat promite să devină un punct de referință pentru activitățile de vară ale clujenilor.

Prin acest proiect, se reafirmă angajamentul autorităților locale și al comunității pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea unor spații publice de înaltă calitate. Clujenii sunt invitați să redescopere acest loc deosebit.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Emil Boc – Victorie Răsunătoare: A Câștigat un Nou Mandat de Primar al Clujului

Stefania Heinz

Published

on

Emil Boc (PNL) a câștigat un nou mandat de primar al Clujului, obținând aproximativ 45% din voturile clujenilor, conform numărătorii parțiale.

Surpriza acestor alegeri a fost candidatul independent Sabin Sărmaș, care a reușit să atragă aproximativ 30% din voturi.

Astfel, Emil Boc câștigă cel de-al șaselea mandat în funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Rezultatele finale ale alegerilor urmează să fie anunțate în cursul acestei zile.

Prezența la vot în Cluj-Napoca a fost de 46,28%.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Reconstrucția Drumului Tarniței: O Investiție Vitală Care a Revitalizat Pensiunile și a Echivalat cu Bugetul Comunei Mărișel pe O Centură

Alex Campian

Published

on

Inaugurarea Drumului Tarniței, care se întinde de la Gilău până la Mărișel, a reprezentat o salvare crucială pentru pensiunile din regiune. Această investiție monumentală a însemnat 20 de milioane de euro.

Este un drum pentru care Consiliul Județean Cluj a investit foarte mulți bani și le-am și spus oamenilor din Mărișel să își imagineze că este bugetul comunei pe vreo 100 de ani. 20 de milioane de euro din bani europeni au fost investiți doar în acel drum.

Este un drum de aproape 45 de kilometri, care are făcute vreo 15 poduri, aproape 80 de podețe și peste 350 de intrări în curțile oamenilor, kilometri întregi de trotuare”, a declarat Alin Tișe.

Poți merge să te bucuri cu familia pe unul dintre aceste drumuri, să găsești o pensiune. Oamenii se bucură că nu au dat faliment și, în Mărișel, m-am cu câțiva proprietari de pensiuni, care atât de bucuroși erau că am făcut acel drum, încât mi-au spus că sunt dispuși ca din profitul afacerilor lor să doneze pentru casele de copii o sumă de bani, în semn de apreciere a faptului că autoritățile i-au ajutat și au făcut lucruri care i-au salvat de faliment. Până la urma, asta e ceea ce rămâne, dacă e să rămâne ceva în urma noastră, aceste obiective importante”, a mai spus Tișe.

Pe traseul acestui drum au fost amenajate 352 de accesori proprietăți, 79 de podețe, 5.824 de kilometri de rigole de acostament, 9.543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile și parapete metalice, pe o distanță totală de 15.236 kilometri.

Execuția lucrărilor a fost încredințată Asocierii Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL, iar valoarea totală a acestora se ridică la 104.960.152,90 lei (fără TVA).

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite