Connect with us

Administratie

Drumarii au intervenit cu 251 de utilaje pe drumurile din județul Cluj

Published

on

Mașinille de deszăpezire au lucrat întreaga noapte. 251 de utilaje au circulat pe drumurile din județul Cluj și au răspândit 2.510 tone de material antiderapant.

Drumarii de la DRDP Cluj au acționat azi-noapte, iar în intervalul 04.01.2020, ora 17:00 – 05.01.2020, ora 05:30) pe drumurile naționale și autostrăzile administrate de DRDP Cluj s-a acționat cu 251 de autoutilaje și s-au răspandit 2.510 de tone de material antiderapant.

„Carosabilul este umed pe toate drumurile naționale și autostrăzile de pe raza de administrare a DRDP Cluj, ninge, vizibilitatea este buna, iar temperaturile sunt cuprinse intre -3°C si 0°C. Facem apel la conducatorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis reprezentanții DRDP Cluj.

source link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Agentie Marketing Online Cluj
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administratie

Parcările care lipsesc din Cluj-Napoca: O problemă urgentă pentru locuitori și vizitatori

Published

on

Trafic aglomerat pe Calea Moților / Foto: arhivă monitorulcj.ro

Cluj-Napoca, una dintre cele mai dinamice și vibrante orașe din România, se confruntă cu o problemă acută: lipsa parcărilor. Cu un trafic în creștere și o populație în continuă expansiune, nevoia de locuri de parcare a devenit una critică. În acest articol, vom explora consecințele acestei probleme și vom propune soluții pentru a îmbunătăți situația.

  1. Creșterea Numărului de Vehicule

Odată cu dezvoltarea economică și creșterea nivelului de trai, numărul de mașini în Cluj-Napoca a cunoscut o expansiune semnificativă. Din păcate, infrastructura de parcare nu a reușit să țină pasul cu această creștere rapidă.

  1. Impactul Asupra Mobilității Urbane

Lipsa parcărilor influențează negativ mobilitatea urbană. Locuitorii și vizitatorii se confruntă cu dificultăți în găsirea unui loc de parcare, ceea ce duce la aglomerații în trafic și întârzieri semnificative.

  1. Efecte Asupra Comercianților Locali

Comercianții locali resimt, de asemenea, impactul negativ al lipsei parcărilor. Vizitatorii evită zonele cu dificultăți de parcare, preferând să meargă în locuri mai accesibile. Acest lucru poate duce la o scădere a veniturilor pentru afacerile locale.

  1. Poluarea și Calitatea Aerului

Traficul îngreunat și circulația în cerc a șoferilor în căutarea unui loc de parcare au un impact direct asupra calității aerului din oraș. Aceasta poate contribui la creșterea nivelului de poluare și la afectarea sănătății locuitorilor.

  1. Soluții și Propuneri

a. Dezvoltarea Parcărilor Subterane și Elevate: O soluție pe termen lung ar fi investiția în parcări subterane sau elevate în zonele aglomerate ale orașului. Aceasta ar crea mai mult spațiu pentru parcare, reducând presiunea asupra parcărilor de suprafață.

b. Promovarea Transportului Public și a Bicicletelor: Încurajarea utilizării transportului public și promovarea bicicletelor ca mijloace de transport alternative pot ajuta la reducerea numărului de mașini în trafic.

c. Implementarea Sistemelor de Parcare Inteligente: Tehnologiile moderne pot fi folosite pentru a gestiona eficient locurile de parcare disponibile. Aplicații mobile și senzori pot ajuta șoferii să găsească rapid locuri libere de parcare.

d. Taxarea Parcărilor în Zonele Centrale: Taxarea parcărilor în zonele centrale ale orașului poate încuraja mai mulți oameni să utilizeze transportul public sau să găsească alternative la mașină.

  1. Concluzie

Lipsa parcărilor din Cluj-Napoca este o problemă care necesită o abordare urgentă și inovatoare. Prin investiții în infrastructura de parcare, promovarea transportului alternativ și implementarea tehnologiilor moderne, putem face un pas important spre îmbunătățirea mobilității și calității vieții în oraș.

Fiecare cetățean și vizitator merită un oraș în care să se poată deplasa fără dificultăți majore legate de parcarea mașinilor lor. Cu măsuri adecvate și implicarea comunității, putem face din Cluj-Napoca un oraș mai accesibil și mai sustenabil pentru toți.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Este oficial, s-a votat astăzi! În câteva luni încep cursele CTP la Săvădisla.

Published

on

Astăzi a fost o zi remarcabilă pentru locuitorii comunei Săvădisla și toți călătorii din zonă, întrucât Consiliul Local Cluj a dat un vot hotărâtor, aprobând cu entuziasm acceptarea comunei în cadrul Asociației Metropolitane de Transport. Această hotărâre istorică marchează un moment de cotitură în dezvoltarea comunității, având ca rezultat crearea primei linii de transport în comun între Cluj-Napoca și Săvădisla. Acest pas semnificativ va contribui la o mobilitate mai sustenabilă și va îmbunătăți conectivitatea în întreaga regiune.

Pe parcursul mai multor ani, oamenii au simțit din plin provocările călătoriilor dintre cele două locații, cerând în mod constant o soluție eficientă și prietenoasă cu mediul înconjurător. Astăzi, votul pozitiv al Consiliului Local a închegat speranțele locuitorilor și a deschis calea către o schimbare semnificativă.

Viitoarea linie de transport în comun dintre Cluj-Napoca și Săvădisla va aduce numeroase beneficii pentru comunitatea locală și mediul înconjurător. Prin conectarea acestor două zone, rezidenții din Săvădisla vor avea acces ușor la oportunități educaționale, servicii medicale de înaltă calitate, o piață a muncii extinsă și o gamă variată de activități culturale și recreative, disponibile în inima municipiului Cluj-Napoca.

Pe lângă avantajele economice și sociale, implementarea noului sistem de transport va juca un rol important în reducerea traficului rutier și implicit a emisiilor de gaze cu efect de seră. În contextul schimbărilor climatice actuale, utilizarea tot mai frecventă a mijloacelor de transport în comun va reprezenta o tranziție crucială către un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii din regiune.

Perspectivele sunt promițătoare, iar în câteva luni, toate procedurile de planificare și autorizare vor fi încheiate cu succes. Acest lucru va permite locuitorilor din Săvădisla să se bucure de o conexiune directă și eficientă cu Cluj-Napoca, facilitându-le călătoriile și sporindu-le calitatea vieții.

În încheiere, acceptarea comunei Săvădisla în Asociația Metropolitanei de Transport marchează un moment istoric și o veste extraordinară pentru comunitatea locală. Odată cu implementarea liniei de transport modernă și sustenabilă, rezidenții vor avea acces facil la oportunități diverse, iar întreaga regiune va progresa către o mobilitate urbană mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Acest proiect semnificativ va aduce beneficii semnificative pentru toată zona Cluj-Napoca – Săvădisla și va contribui cu siguranță la un viitoar mai bun și mai bine conectat pentru toți locuitorii acestei regiuni.

 

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Femeie în stop cardiac, într-o biserică din Cluj, salvată de fete de 14 și 22 de ani: “Sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață!

Published

on

Două clujence au salvat viața unei femei care a intrat în stop cardio-respirator, în timp ce era într-o biserică. Adolescentele au aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea Ambulanței.

Femeie în stop cardiac, într-o biserică din Cluj, salvată de fete de 14 și 22 de ani

Cursurile de prim-ajutor organizate de o asociație din Cluj, în care tinerii au învățat să facă manevre de resuscitare, s-au dovedit a fi salvatoare pentru o femeie care a făcut stop cardio-respirator într-o biserică dintr-un sat clujean.

“Niste fete cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au salvat viața unui om! Ar putea fi un titlu de știre! Dar nu e! Vorbim despre politicieni, despre Ucraina, despre RCA și multe altele… Cu toate acestea prima propoziție e cat se poate de reală!

In urma cu doua săptămâni, adolescentele despre care scriu erau la o biserică dintr-un sat din județul Cluj, și, spre sfârșitul slujbei, o doamnă ce se afla in biserică a intrat in stop cardio-respirator! Fetele mele au scos-o pe doamna respectivă din biserică și timp de 20 de minute, aceste adolescente minunate au aplicat manevre de resuscitare, menținând victima în viață până la sosirea ambulanței! Au fost felicitate de către personalul de pe ambulanță pentru ceea ce au făcut și le felicit și eu, din suflet! Acea doamnă a supraviețuit exclusiv datorita implicării acestor copii minunați!

De ce scriu despre asta? Pentru că sunt mândru de ele! Și pentru că fetele acestea fac parte din comunitatea TEN-Cluj și au participat la Cursul de prim-ajutor și resuscitare pentru adolescenți pe care l-am organizat la sediul Asociației TEN-CLUJ!

La câteva zile distanță, una dintre ele a acordat prim-ajutor și unui biciclist, victimă a unui accident de circulație! Fetelor va iubesc și sunt mândru de voi! Ați demonstrat că SE POATE! Că sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață! Jos pălăria, dragele mele! Ne obligați să mergem înainte și să organizăm cu regularitate aceste cursuri! Sunteți eroinele mele și abia aștept să vă revăd! Mi-ați acordat cel mai frumos premiu pe care l-am primit în viața mea, deși voi ar trebui să fiți premiate! Eu vă premiez cu câte o prăjitură și o pizza maaaaare de tot când ne întâlnim!”,  povestește pe Facebook Andrei Mureșan, unul dintre reprezentanții asociației TEN, unde fetele au învățat să facă manevre de resuscitare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate