Connect with us

Administratie

Bătaie de joc la adresa floreștenilor: marcaje rutiere trasate peste gropile de pe drum

Published

on

Floreștenii care locuiesc pe strada Valea Gârbăului și Răzoare au primit un cadou neașteptat din partea administrației locale.

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, locuitorii străzilor Valea Gârbăului și Răzoare au observat o mică atenție din partea administrației locale: pe drumul pe care circulă zi de zi au fost trasate marcaje rutiere. Din păcate însă, marcajele au fost trasate chiar peste gropile printre care trebuie să facă slalom ori de câte ori merg acasă sau la muncă.

Monitorul de Cluj a scris în repetate rânduri în ultimii ani despre problema cu care se confruntă floreștenii care locuiesc în zonă.

Strada Valea Gârbăului a ajuns să fie aproape impracticabilă. Drumul a fost „cârpit” de câteva ori, însă reparațiile, făcute de pomană, nu au ținut. Uneori, gropile sunt umplute cu pietriș care dispare după prima ploaie.

De multe ori, încearcă să facă slalom printre gropi, părăsind astfel parțial carosabilul sau trecând pe contrasens. Din cauza numeroaselor curbe, de multe ori șoferii își pun viața în pericol, pentru a-și salva mașina. De asemenea, lipsa trotuarului pune în pericol și pietonii care circulă pe drum, mai ales pe mămicile care își scot copilașii la o plimbare cu căruciorul.

În toamna anului 2017, a părut să existe bunăvoință din partea administrației locale și au fost trimiși muncitori, care să „peticească” drumul. Floreștenii au trebuit să se mulțumească cu atât. Însă, din păcate, doar gropile mari au fost reparate, cele mici fiind lăsate să crească mari și frumoase, asemenea lui Făt-Frumos din Lacrimă, într-o lună, cât alții într-un an.

O parte a străzii Valea Gârbăului aparține administrației Cluj-Napoca, iar o parte ține de Florești. Drumul plin de gropi se află în administrația comunei Florești, iar locuitorii, deși disperați, s-ar putea să aibă de așteptat până când centura ocolitoare va fi gata, fiindcă, așa se aude, că strada Valea Gârbăului face parte din același proiect.

source link

Facebook Comments Box

Administratie

Este oficial, s-a votat astăzi! În câteva luni încep cursele CTP la Săvădisla.

Published

on

Astăzi a fost o zi remarcabilă pentru locuitorii comunei Săvădisla și toți călătorii din zonă, întrucât Consiliul Local Cluj a dat un vot hotărâtor, aprobând cu entuziasm acceptarea comunei în cadrul Asociației Metropolitane de Transport. Această hotărâre istorică marchează un moment de cotitură în dezvoltarea comunității, având ca rezultat crearea primei linii de transport în comun între Cluj-Napoca și Săvădisla. Acest pas semnificativ va contribui la o mobilitate mai sustenabilă și va îmbunătăți conectivitatea în întreaga regiune.

Pe parcursul mai multor ani, oamenii au simțit din plin provocările călătoriilor dintre cele două locații, cerând în mod constant o soluție eficientă și prietenoasă cu mediul înconjurător. Astăzi, votul pozitiv al Consiliului Local a închegat speranțele locuitorilor și a deschis calea către o schimbare semnificativă.

Viitoarea linie de transport în comun dintre Cluj-Napoca și Săvădisla va aduce numeroase beneficii pentru comunitatea locală și mediul înconjurător. Prin conectarea acestor două zone, rezidenții din Săvădisla vor avea acces ușor la oportunități educaționale, servicii medicale de înaltă calitate, o piață a muncii extinsă și o gamă variată de activități culturale și recreative, disponibile în inima municipiului Cluj-Napoca.

Pe lângă avantajele economice și sociale, implementarea noului sistem de transport va juca un rol important în reducerea traficului rutier și implicit a emisiilor de gaze cu efect de seră. În contextul schimbărilor climatice actuale, utilizarea tot mai frecventă a mijloacelor de transport în comun va reprezenta o tranziție crucială către un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii din regiune.

Perspectivele sunt promițătoare, iar în câteva luni, toate procedurile de planificare și autorizare vor fi încheiate cu succes. Acest lucru va permite locuitorilor din Săvădisla să se bucure de o conexiune directă și eficientă cu Cluj-Napoca, facilitându-le călătoriile și sporindu-le calitatea vieții.

În încheiere, acceptarea comunei Săvădisla în Asociația Metropolitanei de Transport marchează un moment istoric și o veste extraordinară pentru comunitatea locală. Odată cu implementarea liniei de transport modernă și sustenabilă, rezidenții vor avea acces facil la oportunități diverse, iar întreaga regiune va progresa către o mobilitate urbană mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Acest proiect semnificativ va aduce beneficii semnificative pentru toată zona Cluj-Napoca – Săvădisla și va contribui cu siguranță la un viitoar mai bun și mai bine conectat pentru toți locuitorii acestei regiuni.

 

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Femeie în stop cardiac, într-o biserică din Cluj, salvată de fete de 14 și 22 de ani: “Sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață!

Published

on

Două clujence au salvat viața unei femei care a intrat în stop cardio-respirator, în timp ce era într-o biserică. Adolescentele au aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea Ambulanței.

Femeie în stop cardiac, într-o biserică din Cluj, salvată de fete de 14 și 22 de ani

Cursurile de prim-ajutor organizate de o asociație din Cluj, în care tinerii au învățat să facă manevre de resuscitare, s-au dovedit a fi salvatoare pentru o femeie care a făcut stop cardio-respirator într-o biserică dintr-un sat clujean.

“Niste fete cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au salvat viața unui om! Ar putea fi un titlu de știre! Dar nu e! Vorbim despre politicieni, despre Ucraina, despre RCA și multe altele… Cu toate acestea prima propoziție e cat se poate de reală!

In urma cu doua săptămâni, adolescentele despre care scriu erau la o biserică dintr-un sat din județul Cluj, și, spre sfârșitul slujbei, o doamnă ce se afla in biserică a intrat in stop cardio-respirator! Fetele mele au scos-o pe doamna respectivă din biserică și timp de 20 de minute, aceste adolescente minunate au aplicat manevre de resuscitare, menținând victima în viață până la sosirea ambulanței! Au fost felicitate de către personalul de pe ambulanță pentru ceea ce au făcut și le felicit și eu, din suflet! Acea doamnă a supraviețuit exclusiv datorita implicării acestor copii minunați!

De ce scriu despre asta? Pentru că sunt mândru de ele! Și pentru că fetele acestea fac parte din comunitatea TEN-Cluj și au participat la Cursul de prim-ajutor și resuscitare pentru adolescenți pe care l-am organizat la sediul Asociației TEN-CLUJ!

La câteva zile distanță, una dintre ele a acordat prim-ajutor și unui biciclist, victimă a unui accident de circulație! Fetelor va iubesc și sunt mândru de voi! Ați demonstrat că SE POATE! Că sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață! Jos pălăria, dragele mele! Ne obligați să mergem înainte și să organizăm cu regularitate aceste cursuri! Sunteți eroinele mele și abia aștept să vă revăd! Mi-ați acordat cel mai frumos premiu pe care l-am primit în viața mea, deși voi ar trebui să fiți premiate! Eu vă premiez cu câte o prăjitură și o pizza maaaaare de tot când ne întâlnim!”,  povestește pe Facebook Andrei Mureșan, unul dintre reprezentanții asociației TEN, unde fetele au învățat să facă manevre de resuscitare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Consiliul Județean Cluj anunță că în doar 21 de zile a deschis un pod provizoriu la Târnița. Cum arata poza?

Published

on

Consiliul Județean Cluj a anunțat că a construit un pod provizoriu între Someșul Rece și Someșul Cald în doar 21 de zile.

Podul provizoriu de la Somesu Cald, care face legatura intre DN 1 Glau si DN 1R Fantanele, a fost deja pus in functiune.

Podul provizoriu de la Tarnita

Podul provizoriu în construcție în amonte de pod la poziția 4+310 km a fost dat în exploatare luni, 24 octombrie 2018.

Are 45 de metri lungime și are o singură bandă, cu circulație alternativă în ambele sensuri

În viitorul apropiat, podul vechi va fi demolat și în locul acestuia va fi construit unul nou în cadrul lucrărilor de modernizare și restaurare cu fonduri europene a drumului județean 107P (DN 1) Gilau – Maricel – DN 1R

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate