Connect with us

Administratie

Bătaie de joc la adresa floreștenilor: marcaje rutiere trasate peste gropile de pe drum

Published

on

Floreștenii care locuiesc pe strada Valea Gârbăului și Răzoare au primit un cadou neașteptat din partea administrației locale.

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, locuitorii străzilor Valea Gârbăului și Răzoare au observat o mică atenție din partea administrației locale: pe drumul pe care circulă zi de zi au fost trasate marcaje rutiere. Din păcate însă, marcajele au fost trasate chiar peste gropile printre care trebuie să facă slalom ori de câte ori merg acasă sau la muncă.

Monitorul de Cluj a scris în repetate rânduri în ultimii ani despre problema cu care se confruntă floreștenii care locuiesc în zonă.

Strada Valea Gârbăului a ajuns să fie aproape impracticabilă. Drumul a fost „cârpit” de câteva ori, însă reparațiile, făcute de pomană, nu au ținut. Uneori, gropile sunt umplute cu pietriș care dispare după prima ploaie.

De multe ori, încearcă să facă slalom printre gropi, părăsind astfel parțial carosabilul sau trecând pe contrasens. Din cauza numeroaselor curbe, de multe ori șoferii își pun viața în pericol, pentru a-și salva mașina. De asemenea, lipsa trotuarului pune în pericol și pietonii care circulă pe drum, mai ales pe mămicile care își scot copilașii la o plimbare cu căruciorul.

În toamna anului 2017, a părut să existe bunăvoință din partea administrației locale și au fost trimiși muncitori, care să „peticească” drumul. Floreștenii au trebuit să se mulțumească cu atât. Însă, din păcate, doar gropile mari au fost reparate, cele mici fiind lăsate să crească mari și frumoase, asemenea lui Făt-Frumos din Lacrimă, într-o lună, cât alții într-un an.

O parte a străzii Valea Gârbăului aparține administrației Cluj-Napoca, iar o parte ține de Florești. Drumul plin de gropi se află în administrația comunei Florești, iar locuitorii, deși disperați, s-ar putea să aibă de așteptat până când centura ocolitoare va fi gata, fiindcă, așa se aude, că strada Valea Gârbăului face parte din același proiect.

source link

Facebook Comments Box

Administratie

Consiliul Județean Cluj anunță că în doar 21 de zile a deschis un pod provizoriu la Târnița. Cum arata poza?

Published

on

Consiliul Județean Cluj a anunțat că a construit un pod provizoriu între Someșul Rece și Someșul Cald în doar 21 de zile.

Podul provizoriu de la Somesu Cald, care face legatura intre DN 1 Glau si DN 1R Fantanele, a fost deja pus in functiune.

Podul provizoriu de la Tarnita

Podul provizoriu în construcție în amonte de pod la poziția 4+310 km a fost dat în exploatare luni, 24 octombrie 2018.

Are 45 de metri lungime și are o singură bandă, cu circulație alternativă în ambele sensuri

În viitorul apropiat, podul vechi va fi demolat și în locul acestuia va fi construit unul nou în cadrul lucrărilor de modernizare și restaurare cu fonduri europene a drumului județean 107P (DN 1) Gilau – Maricel – DN 1R

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Clujenii nu au nevoie de declarație pentru a circula în Zona Metropolitană

Published

on

Potrivit reglementărilor din cadrul Stării de Alertă, românii trebuie să completeze o declarație pentru a putea părăsi localitatea. Acest lucru, însă, nu se aplică la zonele metropolitane. 

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a fost întrebat dacă este nevoie de declarație pentru a circula în zona metropolitană a Clujului, formată din 19 comune învecinate, și a spus că: ”Având în vedere pct. 17.3 din Anexa la Hotărârea CNSSU Nr. 24, precum și Declaratia pe propria răspundere, din punctul meu de vedere, NU e nevoie de Declarație  pentru circulația în interiorul Zonei Metropolitane Cluj, formata din Cluj-Napoca și 19 comune din apropiere”.

Zona Metropolitană Cluj (ZMC) este formată din Cluj-Napoca și 19 comune din apropiere: Aiton, Apahida, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Florești, Gilău, Gârbău, Jucu, Petreștii de Jos, Săvădisla, Sânpaul, Tureni, Vultureni.

Suprafața ZMC este de 1.603 de kilometri pătrați, ocupând 24% din teritoriul județului Cluj. Populația celor 20 de localități însumează 417.771 de persoane (Recensământ 2011), dintre care 324.576 locuiesc în Cluj-Napoca.

ZMC se întinde pe 24% din teritoriul județului Cluj, concentrând 59,87% din populația județului, conform unei postări a celor de la Zona Metropolitană Cluj.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Trotuarul de pe Titulescu s-a transformat în parcare! Așa a soluționat Primăria problema parcărilor, după apariția benzii dedicate

Published

on

Marile planuri și soluții ale Primăriei Cluj-napoca pentru Bulevardul Nicolae Titulescu sunt apă de ploaie. S-a făcut banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun, dar cei care suferă sunt tot pietonii.

Primarul Emil Boc spunea că mașinile care au rămas fără parcări pentru realizarea benzii dedicate vor fi mutate în alte spații. Realitatea este că acele spații nu există, iar șoferii au ajuns acum să parcheze pe trotuar pe două rânduri.

Efectul este că pietonii riscă să fie călcați în fiecare moment, fără să mai vorbim că sunt mulți copii care circulă pe acolo, iar aceștia sunt total expuși. 

Soluția amendării șoferilor este cea mai simplă armă a Poliției Locale, care ar trebui să amendeze municipalitatea pentru că nu face parcări.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate