Connect with us

Administratie

Clujenii cer interzicerea petardelor. Adrian Dohotaru: „Analizez interzicerea petardelor printr-un proiect legislativ”

Calin Roman

Published

on

Clujenii îi cer primarului Emil Boc interzicerea petardelor, iar o petiţie va fi înmânată săptămâna viitoare edilului. În județul Cluj, o fetiță a fost victima jocurile absurde cu petarde. Aceasta se află acum în Austria pentru reconstrucție facială. Mai mult, zeci de animale se pierd ori mor zilnic din cauza petardelor. 

„De ce trebuie ca mereu să așteptăm să se întâmple atâtea nenorociri ca să luam măsuri? De ce nu putem face ceva încât să le prevenim, să le stopăm cât mai avem ocazia? Azi poate ție nu ți s-a întâmplat nimic, mâine la fel, deci practic nu te deranjează. Ești dispus să aștepți ziua în care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea târziu, din păcate. Adulți, copii, animale… atâtea victime căzute pradă din cauza unor persoane iresponsabile, fără niciun strop de discernământ. Se poate face «spectacol» și folosind DOAR artificii. Comercializarea și folosirea pentru și de către persoanele fizice să fie doar în cazul artificiilor cu flacără rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii să fie folosite exclusiv de către persoane autorizate și doar în locuri special amenajate.

Haideți, să nu mai fim indiferenți și nepăsători! Decese și persoane rănite pe șosele, decese și persoane rănite în incendii… e cazul să adăugăm și petardele la rubrica «cauză»? Depinde doar de noi ce și cum va fi MÂINE!!!”, se arată în petiția online. 

ADRIAN DOHOTARU: „ANALIZEZ INTERZICEREA PETARDELOR PRINTR-UN PROIECT LEGISLATIV”

La rândul său, deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru analizează interzicerea petardelor printr-un proiect legislativ. Acesta susține că în Cluj se vindeau petarde în toate piețele fără o minimă reglementare a fenomenului din partea Poliției Locale.

„Sute de mii de români sunt afectați de petarde în fiecare an. Zeci de copii și adulți deopotrivă sunt răniți, la fel și animalele. Legea, așa cum e formulată acum, e clar că nu se respectă. De aceea, trebuie văzut dacă e o problemă de aplicare a ei sau efectiv trebuie interzisă comercializarea petardelor.

Departe de mine ideea că nu ne putem manifesta cu exuberanță bucuria trecerii în noul an. Dar putem să ne bucurăm și fără a afecta siguranța, sănătatea și liniștea celor din jur. Petardele sunt aruncate peste tot în spațiul public, la blocuri, în stații, în parcuri.

În Cluj, se vindeau petarde în toate piețele fără o minimă reglementare a fenomenului din partea Poliției Locale. Așa că am cerut date de la Primărie ca să văd dacă au aplicat amenzi. Dar eu nu am văzut nici urmă de Poliție locală, așa cum nu s-a întâmplat nici în alte orașe. Cer date și la nivel național privind situația spitalizărilor și răniților”, spune Adrian Dohotaru.

source link

Facebook Comments Box

Administratie

Plaja Grigorescu a fost redată comunității după lucrări de curățenie și amenajare: Un spațiu urban modern pentru recreere și socializare

Dani Muresan

Published

on

Astăzi, plaja Grigorescu din Cluj-Napoca a fost redată comunității după o serie de lucrări de curățare și amenajare desfășurate pe parcursul dimineții. Cele 3000 de metri pătrați de plajă au fost pregătiți cu grijă, nivelându-se nisipul și creându-se un spațiu primitor pentru toți cei care doresc să se bucure de soare sau să se răcorească pe malul Someșului.

Un Proiect European de Succes

Plaja urbană Grigorescu face parte dintr-un proiect amplu de reamenajare și revitalizare a malurilor Someșului, finanțat din fonduri europene. Acest proiect a fost conceput pe baza unui concurs internațional de soluții de arhitectură, aducând laolaltă idei inovative pentru a transforma malurile râului într-un loc de recreere modern și atractiv.

O Tradiție Revitalizată

Pentru clujeni, plaja Grigorescu este mai mult decât un simplu loc de relaxare. Acest spațiu are o semnificație istorică, fiind un loc de tradiție unde generații întregi au venit să se bucure de vară. Redeschiderea acestei plaje aduce un sentiment de continuitate și de apartenență, oferind în același timp facilități moderne.

Un Loc pentru Toți

Cu nisipul nivelat și pregătit, plaja Grigorescu este acum gata să primească vizitatori de toate vârstele. Fie că sunt familii cu copii, tineri dornici de distracție sau persoane care caută un moment de liniște, toți vor găsi aici un loc potrivit pentru nevoile lor. Acest spațiu urban reamenajat promite să devină un punct de referință pentru activitățile de vară ale clujenilor.

Prin acest proiect, se reafirmă angajamentul autorităților locale și al comunității pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea unor spații publice de înaltă calitate. Clujenii sunt invitați să redescopere acest loc deosebit.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Emil Boc – Victorie Răsunătoare: A Câștigat un Nou Mandat de Primar al Clujului

Stefania Heinz

Published

on

Emil Boc (PNL) a câștigat un nou mandat de primar al Clujului, obținând aproximativ 45% din voturile clujenilor, conform numărătorii parțiale.

Surpriza acestor alegeri a fost candidatul independent Sabin Sărmaș, care a reușit să atragă aproximativ 30% din voturi.

Astfel, Emil Boc câștigă cel de-al șaselea mandat în funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Rezultatele finale ale alegerilor urmează să fie anunțate în cursul acestei zile.

Prezența la vot în Cluj-Napoca a fost de 46,28%.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Reconstrucția Drumului Tarniței: O Investiție Vitală Care a Revitalizat Pensiunile și a Echivalat cu Bugetul Comunei Mărișel pe O Centură

Alex Campian

Published

on

Inaugurarea Drumului Tarniței, care se întinde de la Gilău până la Mărișel, a reprezentat o salvare crucială pentru pensiunile din regiune. Această investiție monumentală a însemnat 20 de milioane de euro.

Este un drum pentru care Consiliul Județean Cluj a investit foarte mulți bani și le-am și spus oamenilor din Mărișel să își imagineze că este bugetul comunei pe vreo 100 de ani. 20 de milioane de euro din bani europeni au fost investiți doar în acel drum.

Este un drum de aproape 45 de kilometri, care are făcute vreo 15 poduri, aproape 80 de podețe și peste 350 de intrări în curțile oamenilor, kilometri întregi de trotuare”, a declarat Alin Tișe.

Poți merge să te bucuri cu familia pe unul dintre aceste drumuri, să găsești o pensiune. Oamenii se bucură că nu au dat faliment și, în Mărișel, m-am cu câțiva proprietari de pensiuni, care atât de bucuroși erau că am făcut acel drum, încât mi-au spus că sunt dispuși ca din profitul afacerilor lor să doneze pentru casele de copii o sumă de bani, în semn de apreciere a faptului că autoritățile i-au ajutat și au făcut lucruri care i-au salvat de faliment. Până la urma, asta e ceea ce rămâne, dacă e să rămâne ceva în urma noastră, aceste obiective importante”, a mai spus Tișe.

Pe traseul acestui drum au fost amenajate 352 de accesori proprietăți, 79 de podețe, 5.824 de kilometri de rigole de acostament, 9.543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile și parapete metalice, pe o distanță totală de 15.236 kilometri.

Execuția lucrărilor a fost încredințată Asocierii Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL, iar valoarea totală a acestora se ridică la 104.960.152,90 lei (fără TVA).

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite