Connect with us

Eveniment

Abuzuri grave la Şcoala de Balet din Viena, condusă de o clujeancă: tinerii puși să fumeze și porecliți după măsura la haine

Published

on

Abuzuri grave la Şcoala de Balet din Viena, condusă de o clujeancă: tinerii puși să fumeze și porecliți după măsura la haine


Copiii de la Academia de Balet din cadrul Operei de Stat din Viena (OSV), una dintre cele mai prestigioase instituţii de profil din lume, care are ca manager o clujeancă, au fost încurajaţi să fumeze pentru a-şi controla greutatea, a constatat o amplă anchetă, potrivit BBC.
Ancheta a dezvăluit că tinerii dansatori au fost expuşi la exerciţii extrem de dure în cadrul antrenamentelor. Şefa comisiei de anchetă, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevilor li s-au atribuit apelative batjocoritoare compuse din prenumele lor şi mărimea pe care o purtau la haine.

Ea afirmă că directorul managerial al școlii de balet, Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un lider nou, inovator. „Este clar că aceşti copiii şi adolescenţii nu au fost feriţi de discriminare, că au fost neglijaţi şi că asta le-a provocat probleme medicale grave”, se arată în raportul comisiei. Ancheta a arătat că ritmul de lucru „pune în pericol sănătatea copiilor”.

OSV a anunţat că a redus deja numărul de spectacole ale studenţilor şi că va studia cu atenţie raportul înainte de a da un răspuns complet. Creată în 1771, academia este una dintre cele mai prestigioase şcoli de balet din Europa. Mulţi dintre foştii studenţi dansează pentru companii precum Baletul Regal (Royal Ballet) din Londra (Marea Britanie), Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg (Rusia), American Ballet Theatre din New York (SUA).

Scandalul a pornit în aprilie, când ziarul austriac Falter a publicat o anchetă care susţinea că unii tineri dansatori ar fi fost loviţi fizic şi zgâriaţi, iar alţii, batjocoriţi din cauza kilogramelor în plus. Ministrul austriac al culturii, Alexander Schallenberg, a solicitat măsuri urgente.

CINE ESTE SIMONA NOJA, DIRECTORUL ŞCOLII DE BALET DIN VIENA

Simona Noja s-a născut în Huedin, în 1968. În copilărie a practicat gimnastica, iar, la nouă ani a fost cooptată în lotul olimpic al României. Studiul baletului l-a început la Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca, unde l-a avut ca maestru pe Vasile Solomon. Aici a absolvit și Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai.

În perioada 1986-1991 a fost prim-balerina Operei Române din Cluj-Napoca, iar între 1991 şi 1995, prim-balerina Operei Germane Rhein din Düsseldorf. Din 1995 a fost prim-balerina OSV, iar de-a lungul carierei a susţinut spectacole de balet la Buenos Aires, Santiago de Chile, Havana, Moscova, Milano, Roma, Dresda, Napoli, Stockholm, Helsinki, Stuttgart, Frankfurt şi München.

În 2010 a devenit director executiv al școlii de balet a OSV. În 2002 a fost decorată cu Steaua României în grad de Cavaler, iar în 2008 i-a fost decernată Crucea Onorifică a Austriei pentru Ştiinţe şi Arte, Clasa Întâi.

În 2012, a fost desemnată ca ambasador al municipiului Cluj-Napoca în competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană – 2020. Ea este căsătorită cu fostul balerin slovac Boris Nebyla, are doi copii şi locuieşte atât la Viena, cât şi la Cluj-Napoca.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Record european pentru Ciprian Deac și Claudiu Petrila. Jucătorii de la CFR Cluj, greu de depășit

Published

on

Record european pentru Ciprian Deac și Claudiu Petrila. Jucătorii de la CFR Cluj, greu de depășit 1

CFR Cluj este una dintre echipele cu cele mai multe partide jucate în acest sezon. Campioana României a ajuns la 51 de meciuri disputate în actuala stagiune.Calendarul încărcat a făcut ca CFR Cluj să ofere doi jucători în topul mondial al fotbaliștilor cu cele mai multe partide bifate pentru echipa de club în sezon 2022 – 2023. Ciprian Deac este cel mai utilizat jucător al CFR-ului, acesta evoluând în 47 de partide.În clasamentul mondial, imediat după Deac vine Claudiu Petrila, informează prosport.ro.Dacă excludem ligile inferioare și campionatele din afara Europei, Deac și Petrila sunt pe locurile 2 și 3 în acest clasament. Un singur jucător care evoluează într-o primă ligă din Europa a bifat mai multe partide pentru echipa de club decât cei doi români. Este vorba de Jamie Mulgrew de la Linfield FC.Pe primele poziții mai apar jucători de la cluburi din ligile inferioare din Anglia și fotbaliști din Costa Rica.CFR a pus în vânzare biletele pentru derby-ul cu FCSBÎn cursul zilei de miercuri, CFR Cluj a anunțat că a scos la vânzare biletele pentru duelul programat peste o săptămână și jumătate. Prețul tichetelor variază de la 30 de lei la 600 de lei, după cum urmează:“Start la bilete online pentru meciul cu FCSBNe vedem în Gruia la derby-ul cu FCSB din 9 aprilie, de la ora 21:00! Începând de astăzi vă puteți cumpăra bilete online pentru meciul etapei a treia din play-offPrețurile tichetelor pentru meciul cu FCSB:Business Lounge – 600 lei
VIP B – 120 lei
VIP A – 100 lei
Tribuna 1 – 60 lei
Tribuna 2 – 50 lei
Peluză – 30 lei“, a transmis CFR.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Cluj: Investiții de 3 milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Published

on

Cluj: Investiții de 3 milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va realiza noi investiții, în valoare de peste 3.464.000 de lei.Resursele financiare vor fi utilizate atât pentru amenajarea unui sistem de transport pneumatic, cât și pentru achiziționarea unor echipamente, printre care se numără două spirometre, un oftalmoscop, o sondă pentru impedansmetru, un sistem cu bon de ordine pentru gestionarea numărului de persoane, dar și un ultracongelator.„Pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale de înaltă calitate, dotarea cu aparatură de ultimă generație este extrem de importantă. Încurajăm și susținem spitalele clujene să țină pasul cu evoluția tehnologică și să realizeze investițiile necesare pentru îmbunătățirea continuă a calității actului medical”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.De asemenea, banii vor fi utilizați și pentru realizarea documentațiilor necesare pentru pregătirea de noi investiții.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate