Connect with us

Eveniment

Abuzuri grave la Şcoala de Balet din Viena, condusă de o clujeancă: tinerii puși să fumeze și porecliți după măsura la haine

Published

on

Abuzuri grave la Şcoala de Balet din Viena, condusă de o clujeancă: tinerii puși să fumeze și porecliți după măsura la haine


Copiii de la Academia de Balet din cadrul Operei de Stat din Viena (OSV), una dintre cele mai prestigioase instituţii de profil din lume, care are ca manager o clujeancă, au fost încurajaţi să fumeze pentru a-şi controla greutatea, a constatat o amplă anchetă, potrivit BBC.
Ancheta a dezvăluit că tinerii dansatori au fost expuşi la exerciţii extrem de dure în cadrul antrenamentelor. Şefa comisiei de anchetă, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevilor li s-au atribuit apelative batjocoritoare compuse din prenumele lor şi mărimea pe care o purtau la haine.

Ea afirmă că directorul managerial al școlii de balet, Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un lider nou, inovator. „Este clar că aceşti copiii şi adolescenţii nu au fost feriţi de discriminare, că au fost neglijaţi şi că asta le-a provocat probleme medicale grave”, se arată în raportul comisiei. Ancheta a arătat că ritmul de lucru „pune în pericol sănătatea copiilor”.

OSV a anunţat că a redus deja numărul de spectacole ale studenţilor şi că va studia cu atenţie raportul înainte de a da un răspuns complet. Creată în 1771, academia este una dintre cele mai prestigioase şcoli de balet din Europa. Mulţi dintre foştii studenţi dansează pentru companii precum Baletul Regal (Royal Ballet) din Londra (Marea Britanie), Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg (Rusia), American Ballet Theatre din New York (SUA).

Scandalul a pornit în aprilie, când ziarul austriac Falter a publicat o anchetă care susţinea că unii tineri dansatori ar fi fost loviţi fizic şi zgâriaţi, iar alţii, batjocoriţi din cauza kilogramelor în plus. Ministrul austriac al culturii, Alexander Schallenberg, a solicitat măsuri urgente.

CINE ESTE SIMONA NOJA, DIRECTORUL ŞCOLII DE BALET DIN VIENA

Simona Noja s-a născut în Huedin, în 1968. În copilărie a practicat gimnastica, iar, la nouă ani a fost cooptată în lotul olimpic al României. Studiul baletului l-a început la Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca, unde l-a avut ca maestru pe Vasile Solomon. Aici a absolvit și Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai.

În perioada 1986-1991 a fost prim-balerina Operei Române din Cluj-Napoca, iar între 1991 şi 1995, prim-balerina Operei Germane Rhein din Düsseldorf. Din 1995 a fost prim-balerina OSV, iar de-a lungul carierei a susţinut spectacole de balet la Buenos Aires, Santiago de Chile, Havana, Moscova, Milano, Roma, Dresda, Napoli, Stockholm, Helsinki, Stuttgart, Frankfurt şi München.

În 2010 a devenit director executiv al școlii de balet a OSV. În 2002 a fost decorată cu Steaua României în grad de Cavaler, iar în 2008 i-a fost decernată Crucea Onorifică a Austriei pentru Ştiinţe şi Arte, Clasa Întâi.

În 2012, a fost desemnată ca ambasador al municipiului Cluj-Napoca în competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană – 2020. Ea este căsătorită cu fostul balerin slovac Boris Nebyla, are doi copii şi locuieşte atât la Viena, cât şi la Cluj-Napoca.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

3 noi stații pe liniile 45 și 47

Published

on

3 noi stații pe liniile 45 și 47

DISTRIBUIE

Înființarea acestor 3 noi stații s-a realizat în urma solicitărilor publicului călător, fiind aprobate de Comisia de Sistematizare a Circulației, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S. A. informează publicul călător că, începând cu data de 5 octombrie 2023, se înființează 3 noi stații pe liniile 45 și 47. Două stații, una amplasată între imobilele cu numerele poștale 28 și 34 de pe str. Fagului și una în dreptul imobilelor cu numerele poștale 31C și 31F tot pe str. Fagului, vor deservi călătorii liniei 45. A treia stație va deservi călătorii liniei 47 și este amplasată pe str. Dunării, in dreptul imobilului cu numărul poștal 142.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Cluj: Muntele Basmelor îi așteaptă cu un program special pe copii. Locul magic cu Balauri, Dragoni, Dinozauri, Giganți, Unicorni și Prințese

Published

on

Cluj: Muntele Basmelor îi așteaptă cu un program special pe copii. Locul magic cu Balauri, Dragoni, Dinozauri, Giganți, Unicorni și Prințese


Muntele Basmelor, este o locatie cu o atmosfera magica, in mijlocul padurii din cadrul Buscat Resort, își așteaptă vizitatorii cu un program special în data de 5 octombrie.„Parcul va fi deschis pentru toți aventurierii (familii și grupuri), între orele 10:00 și 18:00. Ce modalitate mai bună de a petrece Ziua Educației decât în natură 🌲, la munte ⛰, printre personaje fantastice 🌲🧚‍♀?Pentru o bună coordonare în parc, recomandăm programarea vizitei de către grupuri. Familiile care vor veni pe 5 octombrie nu trebuie să facă rezervare”, au transmis administratorii parcului.Parcul de Amuzament pentru copii Muntele Basmelor este inconjurat de o atmosfera magica, in mijlocul naturii, in padurea din cadrul Buscat Resort, la doar 55 km de Cluj-Napoca. Pe langa personajele preferate din povesti precum: printese, unicorni, dragon, balaur cu 3 capete de dimensiuni impresionante si multe altele , parcul ofera o gama larga de activitati recreative pentru copii. Micutii isi pot testa agilitatea si curajul pe diverse structuri :ateliere de catarat, casute in copaci, tiroliene, leagane, topogane etc., toate amenajate special pe un traseu de 2 km. Fiecare coltisor al parcului este conceput cu grija pentru a stimula imaginatia copiilor si a le oferi momente de joaca de neuitat.Joi, 5 octombrie, zi liberă pentru elevi, profesori și angajații din ÎnvățământZiua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta într-o zi de joi. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă la nivel de învățământ, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri.Ziua liberă pentru profesori și elevi este cu trei săptămâni și două zile înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare (vacanța programată pentru 28 octombrie – 5 noiembrie).Mai exact, pe 28 octombrie se încheie primul modul de învățare și urmează o primă vacanță, de o săptămână.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Tinerii militari, în vizită la Baza Aeriană din Câmpia Turzii! Cum a fost experiența

Published

on

Tinerii militari, în vizită la Baza Aeriană din Câmpia Turzii! Cum a fost experiența

Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii și-a deschis porțile pentru a le oferi șansa tinerilor militari de a interacționa cu echipmanentele militare, dar și cu soldații.
Elevii din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au avut oportunitatea de a vizita Baza 71 Aeriană pentru a înțelege mai bine viața militară și pentru a obține o perspectivă asupra a ceea ce presupune serviciul militar.

Această vizită a inclus prezentarea echipamentelor militare și interacțiuni cu militarii în activitate.

„A fost o experiență educativă și valoroasă pentru tinerii militari, în care au aflat mai multe informații despre misiunile unității, dar și de aspectele legate de apărare și securitate națională”, au transmis reprezentanții Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate