Connect with us

Eveniment

Anul nou vine cu scumpiri. Taxa pentru gunoi crește cu 1 leu la Cluj-Napoca

Published

on

Anul nou vine cu scumpiri. Taxa pentru gunoi crește cu 1 leu la Cluj-Napoca


Ridicarea gunoiului va costa 10,92 de lei de persoană pe lună în Cluj-Napoca începând cu 1 ianuarie 2020. Noile tarife au fost aprobate la ultima ședință de către consilierii locali.
Creșterea prețurilor intervine ca urmare a prevederilor legale referitoare la valoarea contribuției pentru neutralizarea deșeurilor municipale, de la 30 de lei la 80 de lei /tonă depozitată.

”E o taxă prevăzută de lege. Este o taxă de neutralizare pe care o primește ultimul din lanț, cel care neutralizează deșeurile. În cazul nostru, de exemplu, se încasează această taxă de la populație, adică cel care produce deșeurile trebuie să o plătească, dacă le produce municipalitatea o plătește municipalitatea, dacă le produc cetățenii o plătesc cetățenii. Taxa e încasată astfel de firmele de salubrizare, care la rândul lor o plătesc mai departe RADP-ului care administrează rampa. Iar RADP-ul dacă de exemplu transferă gunoiul la Oradea o plătește acolo. Dacă va putea duce gunoiul la CMID o va plăti la CMID, iar CMID-ul din acei bani va suporta neutralizarea deșeurilor, închiderea depozitelor. Taxa rămâne la cel care neutralizează efectiv deșeurile. Pentru populație vorbim de o creștere de aproape 1 leu per persoană lunar”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru Ziua de Cluj.

Noile tarife sunt de 10,92 de lei/ persoană sau 53,25 lei/mc la persoane  fizice și 76,32 lei/mc la persoane juridice.

Pentru deșeurile din construcții și demolări prețurile valabile pentru 2020 sunt de 37,01 lei /mc de la populație și 53,45 lei/mc de la firme.

În 2019 tarifele la gunoi erau 9,88 lei/ persoană sau 48,58 lei /mc la persoane fizice și 61,82 lei/mc la persoane juridice, în cazul deșeurilor sortate.

Și în 2020, la fel ca în acest an, pentru deșeurile nesortate se aplică o majorare de 25% de tarif.

Cresc tarifele și la curățenie stradală și deszăpezire
Noile prevederi legale modifică și prețurile practicate de firmele de salubrizare la curățenia stradală și deszăpezire. Astfel, la aceeași ședință, consilierii locali au aprobat majorările de preț cerute de Rosal și Brantner pentru aceste servicii prestate pentru municipalitate.

Astfel, pentru Brantner au fost aprobate tarife de 11,01 lei/1.000mp față de 10,40 lei pentru măturat, aspirat mecanic trotuare și carosabil și 10,17 lei/1000 mp față de 10,04 lei pentru măturat manual carosabil și trotuare.

În cazul Rosal, noile tarife sunt 8,01 lei/1000mp față de 7,40 lei pentru măturat, aspirat mecanic trotuare și carosabil și 14,25 lei/1000 față de 13,93 lei pentru măturat manual carosabil și trotuare.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Record european pentru Ciprian Deac și Claudiu Petrila. Jucătorii de la CFR Cluj, greu de depășit

Published

on

Record european pentru Ciprian Deac și Claudiu Petrila. Jucătorii de la CFR Cluj, greu de depășit 1

CFR Cluj este una dintre echipele cu cele mai multe partide jucate în acest sezon. Campioana României a ajuns la 51 de meciuri disputate în actuala stagiune.Calendarul încărcat a făcut ca CFR Cluj să ofere doi jucători în topul mondial al fotbaliștilor cu cele mai multe partide bifate pentru echipa de club în sezon 2022 – 2023. Ciprian Deac este cel mai utilizat jucător al CFR-ului, acesta evoluând în 47 de partide.În clasamentul mondial, imediat după Deac vine Claudiu Petrila, informează prosport.ro.Dacă excludem ligile inferioare și campionatele din afara Europei, Deac și Petrila sunt pe locurile 2 și 3 în acest clasament. Un singur jucător care evoluează într-o primă ligă din Europa a bifat mai multe partide pentru echipa de club decât cei doi români. Este vorba de Jamie Mulgrew de la Linfield FC.Pe primele poziții mai apar jucători de la cluburi din ligile inferioare din Anglia și fotbaliști din Costa Rica.CFR a pus în vânzare biletele pentru derby-ul cu FCSBÎn cursul zilei de miercuri, CFR Cluj a anunțat că a scos la vânzare biletele pentru duelul programat peste o săptămână și jumătate. Prețul tichetelor variază de la 30 de lei la 600 de lei, după cum urmează:“Start la bilete online pentru meciul cu FCSBNe vedem în Gruia la derby-ul cu FCSB din 9 aprilie, de la ora 21:00! Începând de astăzi vă puteți cumpăra bilete online pentru meciul etapei a treia din play-offPrețurile tichetelor pentru meciul cu FCSB:Business Lounge – 600 lei
VIP B – 120 lei
VIP A – 100 lei
Tribuna 1 – 60 lei
Tribuna 2 – 50 lei
Peluză – 30 lei“, a transmis CFR.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Cluj: Investiții de 3 milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Published

on

Cluj: Investiții de 3 milioane de lei la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va realiza noi investiții, în valoare de peste 3.464.000 de lei.Resursele financiare vor fi utilizate atât pentru amenajarea unui sistem de transport pneumatic, cât și pentru achiziționarea unor echipamente, printre care se numără două spirometre, un oftalmoscop, o sondă pentru impedansmetru, un sistem cu bon de ordine pentru gestionarea numărului de persoane, dar și un ultracongelator.„Pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale de înaltă calitate, dotarea cu aparatură de ultimă generație este extrem de importantă. Încurajăm și susținem spitalele clujene să țină pasul cu evoluția tehnologică și să realizeze investițiile necesare pentru îmbunătățirea continuă a calității actului medical”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.De asemenea, banii vor fi utilizați și pentru realizarea documentațiilor necesare pentru pregătirea de noi investiții.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate