Connect with us

Eveniment

Anul nou vine cu scumpiri. Taxa pentru gunoi crește cu 1 leu la Cluj-Napoca

Published

on

Anul nou vine cu scumpiri. Taxa pentru gunoi crește cu 1 leu la Cluj-Napoca


Ridicarea gunoiului va costa 10,92 de lei de persoană pe lună în Cluj-Napoca începând cu 1 ianuarie 2020. Noile tarife au fost aprobate la ultima ședință de către consilierii locali.
Creșterea prețurilor intervine ca urmare a prevederilor legale referitoare la valoarea contribuției pentru neutralizarea deșeurilor municipale, de la 30 de lei la 80 de lei /tonă depozitată.

”E o taxă prevăzută de lege. Este o taxă de neutralizare pe care o primește ultimul din lanț, cel care neutralizează deșeurile. În cazul nostru, de exemplu, se încasează această taxă de la populație, adică cel care produce deșeurile trebuie să o plătească, dacă le produce municipalitatea o plătește municipalitatea, dacă le produc cetățenii o plătesc cetățenii. Taxa e încasată astfel de firmele de salubrizare, care la rândul lor o plătesc mai departe RADP-ului care administrează rampa. Iar RADP-ul dacă de exemplu transferă gunoiul la Oradea o plătește acolo. Dacă va putea duce gunoiul la CMID o va plăti la CMID, iar CMID-ul din acei bani va suporta neutralizarea deșeurilor, închiderea depozitelor. Taxa rămâne la cel care neutralizează efectiv deșeurile. Pentru populație vorbim de o creștere de aproape 1 leu per persoană lunar”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru Ziua de Cluj.

Noile tarife sunt de 10,92 de lei/ persoană sau 53,25 lei/mc la persoane  fizice și 76,32 lei/mc la persoane juridice.

Pentru deșeurile din construcții și demolări prețurile valabile pentru 2020 sunt de 37,01 lei /mc de la populație și 53,45 lei/mc de la firme.

În 2019 tarifele la gunoi erau 9,88 lei/ persoană sau 48,58 lei /mc la persoane fizice și 61,82 lei/mc la persoane juridice, în cazul deșeurilor sortate.

Și în 2020, la fel ca în acest an, pentru deșeurile nesortate se aplică o majorare de 25% de tarif.

Cresc tarifele și la curățenie stradală și deszăpezire
Noile prevederi legale modifică și prețurile practicate de firmele de salubrizare la curățenia stradală și deszăpezire. Astfel, la aceeași ședință, consilierii locali au aprobat majorările de preț cerute de Rosal și Brantner pentru aceste servicii prestate pentru municipalitate.

Astfel, pentru Brantner au fost aprobate tarife de 11,01 lei/1.000mp față de 10,40 lei pentru măturat, aspirat mecanic trotuare și carosabil și 10,17 lei/1000 mp față de 10,04 lei pentru măturat manual carosabil și trotuare.

În cazul Rosal, noile tarife sunt 8,01 lei/1000mp față de 7,40 lei pentru măturat, aspirat mecanic trotuare și carosabil și 14,25 lei/1000 față de 13,93 lei pentru măturat manual carosabil și trotuare.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Clarificări în scandalul cu jandarm de la Untold. Instituția vine cu noi precizări

Published

on

Clarificări în scandalul cu jandarm de la Untold. Instituția vine cu noi precizări

Jandarmeria Cluj-Napoca a face câteva precizări în legătură cu scandalul de pe Cluj Arena în care a fost implicat un jandarm aflat în timpul liber.
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca a transmis, miercuri, un comunicat cu câteva precizări în legătură cu implicarea jandarmului aflat în timpul liber, într-o altercaţie în pe stadionul Cluj Arena, duminică dimineața, la Untold.

“Având în vedere informatiile vehiculate in spatial public, cu privire la implicarea unui jandarm, aflat în timpul liber, într-o altercație în incinta stadionului “Cluj Arena” , facem următoarele precizări:

În dimineața zilei din 06.08.2022, în jurul orei 03.00, a avut loc o altercație verbală între un participant la festival și un agent de pază.

Ulterior, participantul la festival a fost scos în afara Arenei, de către agenții de pază.

Imediat după producerea evenimentului, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit faptul că participantul la festival este un jandarm, aflat în timpul liber.

Având în vedere acest aspect, conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj a dispus verificări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

De asemenea, precizăm faptul că, în cursul acestei zile jandarmul, aflat în timpul liber, a depus plângere prealabilă, cu privire la acest incident la IPJ Cluj.

Facem precizarea că în spațiul public au fost difuzate imagini cu o altă altercație, din interiorul festivalului, pentru care, deja la nivelul IPJ Cluj au fost demarate verificări din oficiu.

Foarte important de menționat este faptul că sunt două incidente distincte”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca. 

Incidentul la care se face referire a avut loc duminică dimineața, în jurul orei 03:00, când jandarmul a fost implicat într-un scandal cu un agent de pază (detalii AICI). Ulterior, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a dispus verificări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Foto) Așa da! O nouă cabană din Cluj lăudată

Published

on

(Foto) Așa da! O nouă cabană din Cluj lăudată 1

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a oferit un nou exemplu de arhitectură rurală din județul Cluj. El a lăudat o cabană din Someșu Cald.”Încă un exemplu reușit de cabană – amplasat într-o zonă tare dragă mie – localitatea Someșu Cald, comuna Gilău.
Felicitări echipei de proiect: arh. Victor Corbean
ing. Razvan Pausan
Felicitări și beneficiarilor! Așa DA!”, scrie Salanță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Video) Octavian Berceanu, despe Untold Cluj: ”Să te poţi plimba liniştit printr-un parc curat, la numai două zile după ce a fost călcat de 400.000 de oameni, chiar e de poveste”

Published

on

(Foto/Video) Claudiu Pândaru: „UNTOLD arată senzațional anul ăsta! Mă bucur să fiu la Cluj alături de oameni faini!”

Octavian Berceanu, fostul şef de la Garda de Mediu, a dat Clujul ca exemplu pentru București după festivalul UNTOLD. Acesta a remarcat că deşi prin Parcul Central au trecut peste 400.000 de oameni, în urmă cu câteva zile, parcul e deja curat.“Mulţumesc UNTOLD pentru lecţia asta de ce putem face dacă ne dorim să generăm prosperitate în jurul nostru şi fericire, uite că Untold a reuşit. Şi migala oamenilor de a aduce parcul la condiţii normale e admirabilă. Mulţumesc mult UNTOLD“, şi-a încheiat Berceanu Postarea.Un clujean spune că mare parte din laudele acestea ar trebui să meargă şi spre angajaţii Rosal. Cureţenia “de poveste” din parc s-a întâmplat şi “datorită oamenilor de la Rosal, muncitori ţigani pe care tot îi criticați şi a celor de pe strada Cantonului”.Referindu-se la Festivalul UNTOLD şi la curăţenia care a fost făcută după festival, Berceanu a spus că poate se întâmplă ceva bun şi prin parcurile din Bucureşti pe modelul din Cluj-Napoca.“Sutele de artişti şi 400.000 de oameni aduşi împreună pentru muzica sunt doar o parte din povestea Untold. Festivalul a strâns oameni, în patru zile cât tot litoralul românesc în cele mai bune trei weekenduri împreună.Şi să te poţi plimba liniştit printr-un parc curat, la numai două zile după ce a fost călcat de 400.000 de oameni, chiar e de poveste. Anul trecut organizatorii au refăcut parte din parc pe bani. Poate se întâmplă ceva bun şi prin parcurile Bucureştiului, who knows?”, a scris Octavian Berceanu, citat de Ziua de Cluj. Berceanu a precizat că organizatorii Untold au investit anul trecut un milion de lei pentru refacerea parcului.“Anul trecut au investit din propria iniţiativă un milion de lei din câştigul lor, pentru refacerea parcului. Nu-i laud. Este un gest cât se poate de normal pentru un brand ajuns top 5 mondial”, a mai afirmat fostul şef al Gărzii de Mediu.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate