Connect with us

Eveniment

Consiliul Județean Cluj cumpără echipamente de 13 milioane de lei pentru stațiile de transfer de deșeuri

Published

on

Consiliul Județean Cluj cumpără echipamente de 13 milioane de lei pentru stațiile de transfer de deșeuri


Cele trei stații de transfer a deșeurilor prevăzute în cadrul proiectului Sistem de Magement Integrat al Deșeurilor vor fi dotate în perioada următoare. Consiliul Județean organizează o licitație în acest sens, valoarea estimată a dotărilor fiind de 13 milioane de lei.
Astfel, potrivit caietului de sarcini se vor achiziționa pentru stațiile de transfer din Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu următoarele echipamente: 14 camioane tip 8×4 cu norma de poluare Euro 6, (2 bucăți la Huedin, 4 bucăți la Gherla, 8 bucăți la Mihai Viteazu), 19 prescontainere cu o capacitate de 24 m3 ( 6 bucăți la Huedin, 13 bucăți la Gherla), o presă statică pentru Stația de Transfer Mihai Viteazu cu o capacitate de funcționare de cel puțin 60 tone /h și 21 de containere simple cu o capacitate de 30 m3 pentru stația de la Mihai Viteazu compatibile cu presa statică.

Participanții pot depune oferte până în 21 ianuarie 2020, iar garanția de participare la licitație este de 130.000 lei.

”Toate cele trei stații de transfer vor încorpora sistemul de transfer separat pentru fluxurile de deșeuri umede și uscate. Stația de transfer din Mihai Viteazu va fi diferită față de celelalte două, deoarece va avea un sistem de presare staționar pentru fracția umedă, în loc de containere mobile de presare. De aceea, la stația de transfer Mihai Viteazu a fost prevăzută o presă statică pentru deșeurile umede, datorita capacității zilnice mari”, se mai arată în caietul de sarcini.

Perioada de garanție pentru produsele livrate este de minim 24 luni pentru fiecare echipament livrat.

Recent președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat că în prima parte a anului 2020 va fi deschisă și prima celulă a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, care așteaptă aviz de mediu.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Lovitură pentru “mafia lemnului” din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Published

on

Lovitură pentru "mafia lemnului" din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Polițiștii din Huedin și comisarii Gărzii Forestiere au confiscat o cantitate mare de lemn, în urma unor controale efectuate în ultimele zile.
Poliția Rurală Huedin, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control, în perioada 29-30 martie, la un operator economic pe raza comunei Mărgău, județul Cluj.

„În urma neregulilor constatate, a fost dispusă confiscarea cantității totale de 98,69 mc lemn rotund din specia molid, pentru deținerea materialului lemnos fără documente de proveniență”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Published

on

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Un client a fost păgubit cu peste 50 de lei după o cursă Bolt, deoarece șoferul nu ar fi oprit  „ceasul” după ce pasagerul a coborât la destinație.
„Când șoferul Bolt nu îți închide cursa când te dai jos din malșină crezându-se șmecher. De fapt asta este țară… de oameni care se cred speciali, care cred că totul li se cuvine și care vor să fure de pe unde apucă. Până la urmă țară și politicienii ei sunt de fapt oglinda poporului. Pentru că cei corecți, onești devin excepții în timp ce combinatorii, șmenarii devin regula. Șoferul Bolt – (…)”, a scris jurnalistul Stelian Muscalu într-o postare pe Facebook.

Sursă: Facebook – stelianmuscalu.ro
„Am pățit asta în Cluj” / „Mai bine folosesc taxi la Cluj”
Cum firma Bolt activează și în Cluj, în comentarii au apărut și pățiții locali, care au relatat ce exeperiențe au avut cu serviciul de ride-sharing și unii șoferi.

„Am pățit asta in Cluj”, a scris o doamnă.

„Bolt, sunteți de tot râsul cu tariful dinamic, mai bine folosesc taxi, la Cluj funcționează foarte bine, voi sunteți japcarii din orașe, nu taximetriștii tatuați!” a mai comentat un bărbat.

Cineva i-a răspuns că daca folosește serviciul clasic de taxi, este mai rău, dar o altă persoană l-a contrazis.

„La Cluj nu funcționează așa, majoritatea taxiurilor sunt curate, și șoferii civilizați. E drept că am întâlnit și loaze, un șofer odată la 5 ani. Cei cu învârteli sunt Activ taxi, aka rechinii de pe vremuri”, a spus un alt domn.

Răspunsul Bolt
„Bună ziua, (…)! În primul rând, ne pare rău pentru această experiență neplăcută. Comportamentul șoferului nu este unul pe care ni-l dorim de la partenerii noștri și tocmai de aceea luăm măsuri care să descurajeze aceste incidente. Pentru a putea remedia situația față de tine și pentru a putea aplica măsurile necesare în cazul șoferului, te rugăm să raportezi cursa în aplicație, prin funcția de Asistență. Echipa noastră de suport a fost deja înștiințată și așteaptă mesajul tău”, au transmis cei de la Bolt.

Ce pățesc astfel de șoferi
În comentarii, oamenii au explicat și ce se poate întâmpla cu șoferii care fac precum cel din situația amintită mai sus. De la suspendare temporară, până la permanentă.

„(…) soferul ia roșu adică 1 săptămâna – 1 lună nu mai conduce Bolt”; „Poate fi suspendat și definitiv de pe platformă”; „Reclamație la Bolt. Șoferul își poate pierde dreptul de a-i mai folosi.”

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate