Connect with us

Eveniment

Clujenii printre cei mai “cuminți” români față de restricțiile de circulație

Stefania Heinz

Published

on

Clujenii printre cei mai "cuminți" români față de restricțiile de circulație

Google a publicat statistici rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume.
Conform statisticilor publicate de Google, ieșirile recreaționale ale românilor au scăzut cu 81% față de începutul lunii februarie, după instalarea situației de urgență care a dus la închiderea restaurantelor, mall-urilor și altor locuri de relaxare.

Interesant este că și deplasările de strictă necesitate, la magazinele alimentare și farmacii, au scăzut cu 53%, arată datele Google, în timp ce plimbările în parc s-au redus cu 60%.

De asemenea, au scăzut cu 72% deplasările în stațiile de transport în comun, în timp ce ieșirile în zona de reședință sunt cu 15% mai reduse.

Google a mai constatat că deplasările la locurile de muncă ale utilizatorilor platformei sale sunt cu 39% mai reduse față de luna februarie.

Cei mai ascultători români
Datele Google la nivel de țară, defalcate pe județe, ne arată și care sunt cei mai ascultători români față de restricțiile de circulație, dar și cei mai nepăsători.

Astfel, au scăzut cu nu mai puțin de 85% ieșirile recreaționale ale românilor din județele Cluj, Brașov, Covasna, Suceava și București, zone în care se află astfel cei mai ”cuminți” locuitori.

Tot cu reduceri de peste 80% a deplasărilor în scop de recreație sunt județele Alba (83%), Arad (81%), Bacău (80%), Bihor (80%), Bistrița Năsăud (82%), Constanța (80%), Galați (80%), Hunedoara (82%), Iași (82%), Maramureș (81%), Mureș (81%), Neamț (80%), Prahova (81%), Satu Mare (82%), Sibiu (83%), Sălaj (82%), Timiș (83%), Vrancea (81%).

Cei mai nepăsători români
La polul opus, cei mai nepăsători români față de restricțiile de deplasare sunt cei din Teleorman (reducere cu 56% a ieșirilor recreaționale), Ialomița (62%), Giurgiu (63%), Călărași (65%), Olt (70%).

Rapoartele, care se referă la 131 de ţări, vor fi săptămânale și vor releva ”tendinţele generale ale deplasării persoanelor, în timp şi pe zone geografice, în diferite locuri cum sunt centre de divertisment, magazine alimentare, farmacii, parcuri, staţii de transport în comun, locuri de muncă şi locuinţe”, precizează Google.

Google spune că protejează datele

”Sperăm ca aceste rapoarte să-i ajute pe responsabilii sănătăţii publice să ia decizii privind modul de gestionare a pandemiei de COVID-19.

De exemplu, aceste informaţii îi pot ajuta pe factorii de decizie să înţeleagă schimbările de tendinţe în deplasările esenţiale, ceea ce i-ar putea determina să facă noi recomandări privind programele de funcţionare sau oferirea de servicii de livrare”, explică Google.

”Pentru a proteja viaţa privată, nu va fi pusă la dispoziţie nicio informaţie ce poate contribui la identificarea persoanelor, cum sunt locaţia, contactele sau deplasările individuale”, notează compania.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Două autoturisme s-au ciocnit la Jucu, într-o zonă care pare “blestemată”

Stefania Heinz

Published

on

Două autoturisme s-au ciocnit la Jucu, într-o zonă care pare "blestemată"

Imaginile accidentului au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă.
Pe imagini se vede cum un autoturism de culoare albă traversează calea ferată și iese în șoseaua principală, fără să se asigure. Șoferul nu a mai putut evita impactul cu o altă mașină, care venea cu viteză.

Cadrele postate pe Facebook, au stârnit numeroase comentarii:

“Mulți idioți , incredibil. Linie dreaptă , vizibilitate, tot ce vrei. Benzină puneam pe ăla”.

“Forte urâtă zonă, trebuie să fii foarte atent,  vizibilitate stânga nu prea este,  dacă ai un auto care face dreapta spre trecerea la nivel cu calea ferată”.

În zona barierei de la Jucu au avut loc, de-a lungul timpului, mai multe evenimente rutiere.

Citește și: Inconștiență la volan. Un autobuz plin cu muncitori a trecut o cale ferată în Jucu, exact când s-a lăsat bariera

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Femeie de 73 de ani, moartă după vaccinare. Explicația autorităților

Stefania Heinz

Published

on

Femeie de 73 de ani, moartă după vaccinare. Explicația autorităților

Femeia, care avea multiple afecțiuni cronice, s-a stins la câteva ore după ce a părăsit centrul de vaccinare. 
Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat vineri decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Femeia a fost vaccinată în aceeaşi zi împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

„În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca <evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, anunţă Grupul de Comunicare al CNCAV.

Cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Femeia din Gherla, căreia i s-a făcut rău după vaccinare, rămâne în continuare în spital

Stefania Heinz

Published

on

Femeia din Gherla, căreia i s-a făcut rău după vaccinare, rămâne în continuare în spital

Angajata Căminului de Persoane Vârstnice a suferit o reacție adversă după ce i s-a administrat serul anti-COVID. Inițial, s-a crezut că a făcut șoc anafilactic. 
Incidentul a avut loc în 20 ianuarie. Colegii femeii povestesc că, la scurt timp după administrarea vaccinului, aceasta era galbenă la față și că ambulanța ar fi venit după aproape o oră. 

Femeia a fost transportată  la spitalul din Gherla pentru verificări amănunțite.

Medicii spun că prezenta o stare de lipotimie și că nu a fost vorba de șoc anafilactic. Ea va rămâne în continuare internată, pentru monitorizare. 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate