Connect with us

Eveniment

Manuscrito, marele câștigător la eAwards 2022. Start-up-ul care învață copiii să scrie merge în finala mondială / Maria Metz, CEO NTT DATA Romania: „Veți fi un trendsetter”

Published

on

Manuscrito, marele câștigător la eAwards 2022. Start-up-ul care învață copiii să scrie merge în finala mondială / Maria Metz, CEO NTT DATA Romania: „Veți fi un trendsetter”

NTT DATA Romania i-a premiat, joi, pe antreprenorii care vor reprezenta România în cadrul competiției internaționale Global eAwards 2022 a NTT DATA Foundation. Start-up-ul Manuscrito primește 10.000 de euro și are șansa de a-și suplimenta finanțarea cu alți 60.000, la finala de la Madrid.
12 start-up-uri s-au înscris la eAwards România 2022 și și-au perezentat, joi, la sediul NTT DATA Romania din Cluj, proiectele bazate pe tehnologii durabile, inovatoare, scalabile, care îmbunătățesc calitatea vieții sau vin cu soluții pentru probleme de sănătate sau mediu.

EatSmart, DocOS, StoolTechnologies, David Technologies, Full Track 4.0, Agramonia, XR Med, Snood, Manuscrito (marele câștigător), Nooka Space, AIMINDED, Heymedica s-au luptat pentru premiul de 10.000 de euro și pentru oportunitatea unică de a-și prezenta startup-ul la NTT DATA Talent Week și la finala internațională a Global eAwards de la Madrid, cu șansa de a câștiga premiul în valoare de 60.000 de euro și un program de accelerare exclusiv al NTT DATA Foundation.

Manuscripto, start-up-ul românesc care dezvoltă o aplicație interactivă pe care cei mici o pot utiliza încă de la vârsta de 4 ani pentru învăța să scrie de mână și a-și dezvolta abilitațile matematice, este câștigătorul etapei locale eAwards 2022 și avansează în marea finală globală de la Madrid. 

Aplicația care îi ajută pe copii să învețe să scrie 
Paul Tudor Pop, CPO (Chief Product Officer – n.red.) Manuscrito, a prezentat în cadrul evenimentului de la sediul NTT DATA Romania, aplicației pentru tablete Manuscripto:

Am conceput aplicația astfel încât să fie compatibilă cu orice stylus (pix/creion special pentru ecrane tactile – n. red.), nu doar cu unele scumpe, cum ar fi cele de la Apple sau Samsung, pentru a nu fi costisitor. Totul este făcut local, s-a lucrat foarte mult la algoritm, astfel încât aplicația să nu necesite internet până la trimiterea progresului către cadrul didactic. Există o platformă pentru părinți și profesori, în momentul în care tableta se conectează la internet putem să vedem exact ce fac copiii noștri sau clasa – Paul Tudor Pop, CPO Manuscrito
Maria Metz, CEO NTT DATA Romania: “Veți fi un trendsetter pentru România”
CEO-ul NTT Data România, Maria Metz, i-a felicitat pe câștigători, cărora le-a înmânat premiul, o finanțare de 10.000 de euro, și a declarat că Manuscrito reprezintă un trendsetter pentru ecosistemul de start-upuri din România.

Sper să vă ajute (premiul – n.red.) să faceți un pas înainte. În ceea ce privește compania noastră, sunt foarte bucuroasă că am reușit să aducem acest concept al grupului și în România și sunt convinsă ce este doar un prim pas. Mă bucur foarte mult că am avut candidați mulți și buni. M-am uitat înainte la calculele juriului, să văd dacă decizia finală este corectă. Vă felicit pe toți cei care ați participat. Țineți aproape, există posibilitate să găsim alte metode de colaborare. Câștigătorilor le doresc mult succes la finala globală de la Madrid. Vă încurajez din tot sufletul, dacă simțiți că aveți nevoie de sprijin, să apelați la noi. Este important pentru NTT DATA Romania să faceți o figură bună la Madrid. Până la urmă veți fi un trendsetter pentru România. Mă bucură că avem azi, aici, o concentrație înaltă de administrație locală, universități și tineri entuziaști și implicați tot mai mult în societatea românească. Am găsit soluții pentru a transforma această societate în una sustenabilă – Maria Metz, CEO NTT DATA România
Și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a transmis un mesaj prin care i-a felicitat pe toți participanții la eAwards 2022 și a mulțumit în numele municipalității clujene companiei NTT DATA Romania pentru că a fost prima care s-a implicat și a susținut cluster-ul local de educație. 

Sincer, este o supriză, încă procesez. Vom da tot ce putem la Madrid, ca să reprezentăm țara, să facem România mândră. Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat. Abia așteptăm să colaborăm în ceea ce urmează pe partea de dezvoltare – Paul Tudor Pop, CPO Manuscrito, după înmânarea premiului.
“Toate proiectele prezentate au abordat probleme cu care societatea se confruntă în acest moment”
„Acesta este primul an în care companiile româneșto sunt invitate să participe la această competiție prestigioasă. Fundația NTT DATA Romania încurajează talentele care, prin tehnologie, antreprenoriat și inovație, promovează calitatea vieții și grija față de mediu. Proiectul câștigător din România a primit 10.000 de euro și un program de mentorat. Acesta va reprezenta România în finala internațională a Global eAwards 2022, având șansa de a câștiga o investiție suplimentară de 60.000 de euro și un program exclusiv de accelerare, condus de experți din cadrul NTT DATA Group. Pentru ediția din acest an a premiilor eAwards, am căutat proiecte bazate pe tehnologii durabile, inovatoare, scalabile și cu impact puternic, care contribuie la îmbunătățirea caității vieții și/sau la rezolvarea problemelor de mediu prin intermediul modelelor de afaceri digitale și/sau prin utilizarea intensivă a tehologiei”, a delcarat, la rândul ei, Alexandra Tugui-Rusu, CCO (Chief Communication Officer) al NTT DATA Romania.

Ea mai menționează faptul că cei 12 finaliști s-au prezentat extraordinar, „a fost foarte multă energie pe care am resimțit-o, avem prezentări foarte, foarte bune, soluții care toate adresează o problemă cu care noi, ca societate, ne confruntăm în acest moment, iar misiunea juriului a fost destul de dificilă”.

NTT DATA Romania a participat pentru prima dată la cea de-a 21-a ediție a premiilor în domeniul antreprenoriatului, eAwards. 

Miza finalei eAwards de la Madrid: 60.000 de euro
Finala va avea loc în cadrul NTT DATA Talent Week, la Madrid, între 18 și 20 octombrie 2022 unde se reunesc startup-uri internaționale care schimbă lumea. Având la bază cultura japoneză a inovației, NTT DATA Foundation oferă participanților instrumente și metode de lucru alături de investitori și experți pentru a răspunde nevoilor specifice ale startup-urilor înscrise.

Echipa câștigătoare din România va concura în finală cu startup-uri din Belgia, Brazilia, Chile, Columbia, Spania, Olanda, Italia, Mexic, Peru, Portugalia, Zona DACH și Regatul Unit. Cel mai bun startup va fi recompensat cu un premiu în valoare de 60.000 de euro și cu un program exclusiv de accelerare.

Drumul spre succes pentru startup-uri poate fi unul lung. Premiile eAwards reprezintă o etapă fantastică din călătoria unui start-up și sprijină produsele și serviciile cu impact astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni din întreaga lume.

Pe parcursul acestor 21 de ani de promovare a antreprenoriatului și a inovației, NTT DATA Foundation a susținut peste 9.000 de proiecte din toată lumea. Printre acestea se numără: CHECKTOBUILD, un serviciu de control inteligent al proiectelor din construcții disponibil printr-o pagină web cu inteligență artificială; RECIRCULAR, o platformă digitală care ajută la identificarea oportunităților de a readuce la viață deșeurile, generând economii de costuri și beneficii pentru mediu; SYCAI MEDICAL, un asistent digital care ajută la diagnosticarea timpurie a cancerului de pancreas prin imagistică; AIRWAY SHIELD, primul dispozitiv de intubare endotraheală din lume; ECUSTOMS, o platformă care facilitează sincronizarea operațiunilor logistice, de transport, vamale etc.; YAKK, o platformă digitală care facilitează închirierea oricărui obiect cu ușurință și în siguranță pentru cât timp are nevoie utilizatorul.

Despre NTT DATA Foundation
NTT DATA Foundation încurajează contribuția la îmbunătățirea calității vieții și responsabilitatea față de mediu prin tehnologie, antreprenoriat și inovare. Cu un angajament ferm față de societate, fundația își îndrumă profesioniștii către proiecte cu potențial în domeniile științei, tehnologiei și matematicii. De asemenea, promovează și consiliază proiecte antreprenoriale inovatoare și/sau proiecte de cercetare strategice, scalabile, durabile și responsabile din punct de vedere social. Datorită contribuției altruiste a profesioniștilor săi, NTT DATA Foundation transformă talentul, antreprenoriatul și inovația în soluții de valoare pentru societate. În acest moment este prezentă în 15 țări din Europa și America Latină. 

Despre NTT DATA
NTT DATA – parte a NTT Group, este compania inovatoare de servicii IT cu prezență globală și sediul central în Tokyo. Sprijinim clienții în transformarea digitală a business-ului prin consultanță, soluții de industrie, managementul proceselor de business și digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA asigură acestora, și societății în general, acces la un viitor digitalizat. Suntem dedicați pe termen lung succesului clienților noștri și îmbinăm acoperirea globală cu prezența locală în peste 50 de țări din întreaga lume.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Un colonel și un locotenent de la ISU Cluj au trecut în rezervă

Published

on

Un colonel și un locotenent de la ISU Cluj au trecut în rezervă

Colonelul Pavel Baltaru, prim adjunct al inspectorului șef a trecut în rezervă după 38 de ani de carieră militară. Totodată, a trecut în rezervă și locotenentul Constantin Greblă, specialist din cadrul inspecției de prevenire a ISU Cluj.
Pavel Baltaru, trecut în rezervă după aproape 40 de ani de carieră militară
„38 de ani de carieră militară, mii de intervenții și situații de urgență gestionate cu succes. Nenumărate persoane ajutate de profesionalismul dumnealui și zeci de tineri ofițeri care l-au avut ca model.

Astăzi, colonelul Pavel Baltaru, prim adjunct al inspectorului șef, a trecut în rezervă.

Domnule colonel, vă mulțumim pentru tot și vă asigurăm că ISU Cluj va fi oricând casa dumneavoastră. Cu siguranță ne vor lipsi spiritul jovial și vorbele bune pe care ni le-ați adresat întotdeauna!”, a scris ISU Cluj pe pagina de Facebook a instituției.

Specialistul ISU Cluj în prevenire, Constantin Greblă, trecut și el în rezervă
„Locotenentul Constantin Greblă, un specialist cu experiență din cadrul inspecției de prevenire a ISU Cluj, a trecut de astăzi în rezervă.

Un bun inspector de prevenire se documentează permanent, cunoaște ca în palmă legislația și este gata oricând să îi ajute pe cei care îi solicită sprijinul. Un astfel de profesionist este Costi!

Îți mulțumim pentru tot și îți dorim multă sănătate!”, a mai scris ISU Cluj într-o altă postare pe Facebook.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Piață pe model finlandez în două locații din Cluj Napoca. Întâlnire între producători și cumpărători, fără intermediari

Published

on

Piață pe model finlandez în două locații din Cluj Napoca. Întâlnire între producători și cumpărători, fără intermediari 1

În fiecare miercuri, ROA Cluj – vânzare directă de produse – te așteaptă în două noi locații din oraș: Piața Karl Liebknecht (17:45-18:30) și Piața 1 Mai, zona străzii Tăbăcarilor (18:45-19:30).Primăria Cluj-Napoca realizează această inițiativă, în parteneriat cu ROA Cluj, în scopul activării temporare și revitalizării urbane a cartierului Iris, prin proiectul european AGORA – Interreg Danube Transnational Programme, co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI).Municipiul Cluj-Napoca este lider de consorțiu în acest proiect, în care mai sunt orașe din Germania, Cehia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Croația ș.a.Roade Online Ardelenești (ROA) aduce la Cluj un model inovativ de a face cumpărăturile, adoptând modelul REKO (consum responsabil) finlandez. Acesta constă în întâlnirea dintre producători și cumpărători, fără intermediari, cu ajutorul unei rețele de socializare. Producătorii au creat un grup unde săptămânal postează oferta, incluzând numele produsului, modul de ambalare și prețul. Cei interesați comandă prin comentariu produsul dorit, specificând cantitatea și locația de unde doresc să îl ridice.„ROA CLUJ sau Roade Online din Ardeal -reprezintă o inițiativă lansată de un grup de producători din Cluj și împrejurimi prin intermediul căreia ne propunem crearea unei rețele de vânzare directă și consum echitabil pentru hrana produsă local. Tipul de vânzare este REKO sau REjäl KOnsumtion (suedeză), în traducere liberă – 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥 – se bazează pe încredere reciprocă între consumatori și producători, având ca suport deschiderea producătorilor pentru tot ceea ce înseamnă producția locală;Producătorii și consumatorii care doresc să participe la dezvoltarea acestei comunități solicită înscrierea pe acest grup, pe baza unei recomandări sau a unei invitații, fiind ulterior acceptați de către administratorii grupului;Distribuțiile au loc în mod regulat, în spații fixe și stabilite de comun acord de către grupul de producători, în urma anunțurilor cu produse făcute de aceștia și a comenzilor efectuate de către consumatori.𝐂𝐚̂𝐭̦𝐢𝐯𝐚 𝐩𝐚𝐬̦𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐚𝐜 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐮𝐥 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐬̦𝐢 𝐮𝐭𝐢𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐮𝐦𝐞𝐚:1. Unul dintre producători anunță data următoarei distribuții, locul în care se va desfășura și creează o postare cu propriile produse însoțite de imagini reprezentative, specificând modalitatea de plată și data până la care se poate plasa comanda;2. Ceilalți producători îi urmează exemplul și revin cu postări individuale pentru produsele disponibile la distribuția din data respectivă (inclusiv cu specificarea modalității de plată);3. Consumatorii încep să plaseze comenzi sub formă de comentarii în postările active dedicate distribuției următoare;4. Producătorii comunică consumatorilor, în privat, detaliile suplimentare (în cazul în care este necesar);5. Procesul se reia înainte cu minim câteva zile de fiecare distribuție în parte.REKO (înființat în Finlanda~2013) reprezintă o alternativă de vânzare directă pe bază de precomandă pentru un grup de producători cu valori similare, nefiind confundat cu târguri, piețe agroalimentare sau piețe volante.”

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Cluj: Patru copii au golit de bani trei dozatoare de lapte

Published

on

Cluj: Patru copii au golit de bani trei dozatoare de lapte

Patru minori au furat bani din trei aparate de distribuit lapte amplasate în municipiul Gherla.
Poliția municipiului Gherla a fost sesizată luni, 3 octombrie, despre furtul sumei de 400 de lei, din trei aparate de distribuit lapte situate în oraș.

“În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Astfel, în cursul zilei de azi, 4 octombrie, în urma activităților de cercetare au fost identificate persoanele bănuite de comiterea infracțiunii, fiind vorba despre patru minori”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate