Connect with us

Eveniment

România începe producţia de măşti FPP2 şi de ventilatoare

Published

on

România începe producţia de măşti FPP2 şi de ventilatoare

România va produce măşti FFP2 începând cu sfârşitul lunii aprilie, a spus Ludovic Orban. Totodată, Executivul a discutat şi despre variantele viabile în ce priveşte fabricarea de ventilatoare autohtone.
Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că la sfârşitul lunii, România va produce măşti FFP2.
 
„Pot să anunţ că aproximativ în jurul datei de 25 aprilie, 1 mai, vom avea capacitatea să producem în România şi măşti de tip  FFP2 care asigură protecţie de 92%”, a declarat acesta, la DIGI 24, citat de Mediafax.
 
Premierul a vorbit şi despre producerea ventilatoarelor la noi în ţară. Sunt deja discuţii avansate cu grupul Renault- Dacia.
 
„Vom produce şi ventilatoare. La ora actuală avem încredere că vom reuşi să achiziţionăm ventilatoare într-o cantitate importantă. Însă nu am stat numai în aceste căutări, am căutat să găsim surse sigure pentru ventilatoare. La Ministerul Apărării este în curs de realizare un prototip de ventilator, care va fi un produs autohton. De asemenea am avut discuţii. Şi le mulţumesc celor de la grupul Dacia- Renault”, a spus Ludovic Orban. 

Acesta a vorbit despre două variante privind tipul de ventilatoare ce va fi produs în România.

„Există două variante. Fie de un prototip francez, fie pe baza unui proiect care a fost pus la dispoziţia noastră de către o importantă companie americană. Există de asemenea eforturi care se fac şi de diferite companii şi la Timişoara şi la Târgu-Mureş pentru a avea capacitatea să producem şi noi ventilatoare în România. Am luat de asemenea cele 190 de ventilatoare stricate şi punem în funcţiune aproximativ 90-100 de ventilatoare. Chiar avem o perspectivă cu un grad mare de probabilitate de a contracta 400 de ventilatoare”, a mai anunţat Orban. 

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Published

on

Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de polițiștii celorlalte inspectorate de poliție județene din țară au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.
In acest context, au fost efectuate peste 1.170 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 11 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 22.25, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise(cannabis și metaamfetamină). În urma controlului a fost identificată o substanță vegetală.

De asemenea, în jurul orei 01.00, a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea cu aparatul drug test a indicat rezultat pozitiv la substanțe psihoactive, respectiv cocaină și cannabis.

În jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

BĂTAIE la concertul lui David Guetta de la UNTOLD

Published

on

BĂTAIE la concertul lui David Guetta de la UNTOLD

La concertul lui David Guetta, mai mulți festivalieri s-au luat la bătaie în mulțime, în dreptul scenei principale de la festivalul UNTOLD.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Video) Andreea Esca, DJ la Untold Cluj

Published

on

(Video) Andreea Esca, DJ la Untold Cluj

Nu mai este un secret faptul că Andreea Esca iubeşte festivalul Untold, acolo unde este prezentă în fiecare an.Pe lângă distracţia de care a avut parte, vedeta de la ProTV le-a oferit tinerilor un show de zile mari. Îndrăgita prezentatoare „a dat” pentru câteva ore pupitrul ştirilor pe cel de la Untold. Vedeta a pus muzică împreună cu DJ-ul Otravă, anunță ClickAndreea Esca s-a simţit foarte bine, a cântat, a dansat şi a făcut atmosferă pentru cei prezenţi. Sute de persoane s-au adunat în faţa scenei pentru momentul său artistic, potrivit Can Can.@thefrancisc #untold #andreeaesca #thefrancisc ♬ sunet original – theFRANCISCDJ Morten, interviu de la UNTOLD 2022: „Un loc unde vii și apoi pleci neștiind ce-i cu tine”Aflat pentru prima dată în line-up-ul de UNTOLD, Morten s-a declarat fericit că se află la Cluj-Napoca. DJ-ul danez a urcat pe scenă în prima zi de festival și a electrizat publicul venit din toată lumea, anunță Stirile Pro Tv.Cu 30 de minute înainte de întâlnirea cu fanii UNTOLD, o echipă PRO TV l-a reținut în culise pentru un interviu exclusiv. „Sunt fericit că mă aflu aici”, le-a spus artistul colegilor noștri, încă de la început.„Mi se pare ceva gigantic, magic și misterios. Pare un loc unde vii și apoi pleci neștiind ce-i cu tine”, a spus Morten despre UNTOLD.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate