Connect with us

Eveniment

Un bărbat a murit înecat cu o bucată de mâncare într-un mall. În loc să-l ajute, martorii l-au filmat

Published

on

Un bărbat a murit înecat cu o bucată de mâncare într-un mall. În loc să-l ajute, martorii l-au filmat

Un bătrân a murit înecat cu o bucată de mâncare, într-un mall din Botoşani. Cei care erau de față, în loc să-l ajute, au continuat să mănânce liniștiți și l-au filmat.  
 
Un apel la 112 a solicitat un echipaj al ambulanţei în incinta mall-ului Uvertura din Botoşani, după ce un bărbat de 81 de ani a căzut din senin, în timp ce se afla la o masă aflată în zona destinată restaurantelor.

Martorii spun că bărbatul s-ar fi înecat cu o bucată de mâncare, iar până să primească ajutor de la ceilalţi oameni din jur s-a sufocat. De pe margine zeci de oameni filmau întreaga scenă cu telefoanele mobile. Alţii, pur şi simplu stăteau şi priveau de la masă cum omul îşi pierde viaţa, în timp ce continuau să mănânce. În cele din urmă oamenii agenţii de pază din incinta mall-ului au intervenit şi au eliberat zona.

Un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului, cadrele medicale începând manevrele de resuscitate. După aplicarea acestora zeci de minute, pe podea, medicii au decis să îl transporte pe bătrân la spital, în speranţa de a putea fi readus la viaţă.

Şansele erau reduse cu atât mai mult cu cât bărbatul nu avea puls în momentul în care medicii l-au urcat în ambulanţă “Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Probabil a fost o asfixie mecanică, cu un bol alimentar. S-a făcut tot ce e omenește posibil, dar inima nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Evenimentul este cu atât mai tragic, cu cât singura rudă a bărbatului care se afla în oraş era nepotul acestuia, care mâine avea programată petrecerea de majorat. Tânărul a fost sunat de medicii de pe ambulanţă chiar de pe telefonul bunicului. El a fost chemat la camera de gardă a spitalului, acolo unde i s-a dat cumplita veste, potrivit observatornews.ro.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Published

on

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Your trial has expired. Please update your subscription plan at rss.app. – (xaqrmXCdNE82kkIK)

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna

Published

on

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat că România urmează să primească alte sute de mii de vaccinuri anti-COVID în această lună.
“În această lună, vom mai primi, în cursul acestei săptămâni, 303.030 BioNTech/Pfizer şi acelaşi număr săptămâna viitoare – 303.030 de doze Pfizer. Pentru Moderna sunt dozele din această săptămână, 355.200 de doze, iar livrările pentru sfârşitul lunii sunt incerte. La fel şi pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson: în afară de livrările de săptămâna trecută, livrările din această săptămână, de 300.000 de doze, iar pentru finalul lunii livrările sunt incerte. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca livrările au fost suspendate pentru moment”, a declarat Baciu, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou

Published

on

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou


Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou al cazurilor de COVID, precizând, însă, că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare.
Întrebat marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria dacă vârful valului 4 va fi atins în luna octombrie sau mai târziu și cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an, Valeriu Gheorghiță a spus că este posibil ca acum să ne apropiem spre un platou. 

“Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave – şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie, tocmai pentru că așa putem să identificăm din timp acele semne de alarmă, de gravitate care trebuie să ne ducă la spital, în felul acesta cred că putem să avem un control mai bun a presiunii pe spitale”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

În ceea ce privește cât de “liniștite” vor fi sărbătorile, medicul a spus că acest lucru depinde de fiecare dintre noi.

“Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evident că, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”, a mai completat Gheorghiță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate