Connect with us

International

Magnificul Domeniu Locuit de Președintele SUA: Cea Mai Costisitoare Proprietate din Lume și Prețul său Uimitor de Vânzare

Anamaria Ioana

Published

on

Domeniul Gordon Pointe, situat în frumosul stat american Florida, în prestigioasa zonă Port Royal din stațiunea Naples, este pe cale să intre în istorie ca fiind cea mai scumpă proprietate din lume. Localizată într-o comunitate exclusivistă cu acces controlat, această proprietate imensă a fost oficial pusă în vânzare pe data de 7 februarie. Cu un preț solicitat pe măsură de excepționalitatea sa, dacă proprietarul va obține suma cerută, această proprietate va stabili un nou record ca fiind cea mai costisitoare din lume.

Așa arată cea mai scumpă proprietate din lume. Președintele SUA a locuit aici. Cu cât se vinde impresionatul domeniu
Pe o peninsulă pitorească pe malul coastelor Floridei, în inima Golfului Mexic, se înalță impresionantul Domeniu Gordon Pointe. Acest paradis privat adăpostește nu mai puțin de trei vile de lux, împreună cu trei piscine de proporții impresionante și un bazin special conceput pentru iahturi. În plus față de luxul și confortul oferit de aceste facilități, proprietatea se bucură de spații verzi întinse, iar terenul generos oferă posibilitatea de a dezvolta în continuare această oază de rafinament și exclusivitate.

Gordon Pointe, cunoscută drept cea mai costisitoare proprietate din lume, este o reședință luxoasă ce aparține moștenitorilor finanțatorului John Donahue. Istoria acestei proprietăți începe în anul 1985, când Donahue a achiziționat terenul inițial pentru 1 milion de dolari și a început să construiască. Pe acest vast teren, s-au ridicat trei impresionante clădiri: o reședință principală cu o suprafață de aproape 11.500 de metri pătrați și alte două case, fiecare cu o suprafață de 5.500 și, respectiv, 5.800 de metri pătrați.

Proprietatea se distinge prin amplasamentul său pitoresc, fiind înconjurată de apă pe trei laturi, cu trei piscine de dimensiuni impresionante și un port privat. Cu o întindere de 2.613.600 de metri pătrați, acest domeniu situat la malul mării impresionează prin frumusețea naturală a verdeaței care îl înconjoară. Cu un preț de listare de 295 de milioane de dolari, dacă va fi vândută la acest preț, această proprietate va detrona recordul anterior stabilit de miliardarul fondului de acoperire, Ken Griffin.

Recent, o altă proprietate notabilă, denumită „The One”, a fost listată la un preț similar de 295 de milioane de dolari. Situată în Bel Air, Los Angeles, această impresionantă construcție se întindea pe aproape 10.000 de metri pătrați, oferind numeroase camere, cinci piscine, 42 de băi și o multitudine de alte facilități luxuriante. Cu toate acestea, proprietarul nu a reușit să obțină prețul cerut, vânzând în cele din urmă proprietatea mult sub valoarea inițială, cu aproximativ 141 de milioane de dolari.

În prezent, domeniul Gordon Pointe este pe cale să depășească acest record și să devină cea mai scumpă proprietate din lume. Situat în prestigiosul și exclusivistul cartier Port Royal din Naples, acest domeniu are o istorie încărcată și a fost adăpost pentru numeroase personalități importante de-a lungul timpului, inclusiv unul dintre președinții Statelor Unite.

Facebook Comments Box

International

VIDEO:Tragedie Șocantă: Influencerul care și-a Lăsat Bebelușul să Moară de Foame, Pretinzând că îl „Hrănea” doar cu „Lumina Soarelui

Stefania Heinz

Published

on

“Influencerul Rus Maxim Lyutyi, 44 de Ani, Riscă 8 Ani de Închisoare pentru Tragedia Fiului Său, Kosmos”

Maxim Lyutyi, un influencer cunoscut pentru angajamentul său față de mediul înconjurător și stilul de viață vegan, se confruntă acum cu perspective sumbre, fiind acuzat de implicare în moartea tragică a fiului său, Kosmos, în vârstă de doar 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, Lyutyi și-a împiedicat soția, Oxana Mironova, în vârstă de 34 de ani, să îl alăpteze pe micuț și i-a impus acestuia o dietă strictă bazată exclusiv pe “lumina soarelui”. Această practică extremă a condus la malnutriția severă a bebelușului și, în cele din urmă, la decesul acestuia.

Chiar dacă Lyutyi a fost cunoscut pentru promovarea unui stil de viață sănătos și ecologic, apropiații susțin că acesta consuma carne în secret, dezvăluind astfel o ipocrizie șocantă în filozofia sa de viață.

Evenimentele tragice au avut loc în martie anul trecut, când părinții au dus copilul la spital pentru că acesta părea obosit, dar, din păcate, micuțul Kosmos a murit în drum spre clinică, cântărind doar 1,3 kilograme.

Lyutyi a recunoscut acum că și-a împiedicat soția să îl hrănească pe copil și a provocat astfel moartea acestuia din cauza malnutriției. Procesul împotriva sa a început recent, iar influencerul se confruntă cu o posibilă pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Această tragedie cutremurătoare aruncă o lumină crudă asupra pericolelor fanatismului și extremismului în adoptarea unor practici de viață neinformate și extreme, care pot avea consecințe devastatoare pentru cei implicați.

Facebook Comments Box
Continue Reading

International

Imagini de la Londra astăzi în timp ce fosta “London Eye” este demontată, pregătită pentru lungul drum către malurile Loch Lomond.

Anamaria Ioana

Published

on

Inițial planificată ca o atracție turistică pentru Loch Lomond, a fost închiriată orașului Londra pentru 25 de ani, iar acum expiră.

EDITARE – tocmai am primit o actualizare privind călătoria. “Loch Lomond Aye”, cum va fi cunoscută, va fi mutată prin Scoția în timpul weekendului de Paște. Convoyul format din secțiuni lungi de 2 mile va circula cu o viteză de 10 mile pe oră. Poliția a avertizat să se aștepte unele întârzieri.

Articolul ar putea fi dezvoltat prin adăugarea de informații despre istoricul și importanța fostei “London Eye”, precum și despre procesul de demontare și mutare a acesteia către Loch Lomond. De asemenea, ar putea include detalii despre impactul pe care această mutare ar putea să-l aibă asupra comunității din zonă și a turismului local.

Facebook Comments Box
Continue Reading

International

Meta explică ce a cauzat masiva întrerupere a Facebook și Instagram.

Stefania Heinz

Published

on

Meta a emis o declarație clarificând exact ce a cauzat imensa întrerupere la nivelul Facebook și Instagram.

Mai devreme astăzi (5 martie), utilizatorii Facebook și Instagram au raportat că au fost delogați în masă din serviciu.

Utilizatorii au constatat apoi că nu au putut să se autentifice din nou în conturile lor, unii primind rapoarte că parola lor nu este validă.

Oamenii s-au îndreptat către Twitter pentru a întreba dacă și alții întâmpinau aceleași probleme ca și înainte.

Un utilizator a scris: “Când îți dai seama că atât Facebook, cât și Instagram sunt indisponibile și toată lumea se grăbește spre X.”

Un al treilea a postat: “Deci, toată lumea este pe X să verifice dacă sunt singurii care au fost deconectați în Facebook Messenger și Insta (la fel).”

Întreruperea pare să fi afectat utilizatorii din întreaga lume, cu serviciile pe platformele Meta Facebook, Instagram și Facebook Messenger fiind toate afectate de întrerupere.

Și un angajat Meta s-a adresat ulterior acestei probleme.

 

Reports for Facebook on Down Detector. Credit: Down Detector
Reports for Facebook on Down Detector. Credit: Down Detector

O declarație emisă de Directorul de Comunicare de la Meta, Andy Stone, către X, spune: “Mai devreme astăzi, o problemă tehnică a făcut ca oamenii să întâmpine dificultăți în accesarea unor servicii.

“Am rezolvat problema cât mai repede posibil pentru toți cei afectați și ne cerem scuze pentru orice neplăcere.”

Cu toate acestea, explicarea nu a ajuns destul de repede pentru a-l întrece pe proprietarul X, Elon Musk, care a făcut o glumă despre situație.

Facebook went down, with users unable to log in. Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Musk a folosit platforma pentru a face glume la adresa Meta după ce platformele au căzut, tweetând: “Dacă citiți acest mesaj, este pentru că serverele noastre funcționează.”

A fost însoțit de contul oficial pentru X, care a tweetat: “Știm de ce sunteți toți aici acum.”

Mulți utilizatori s-au îngrijorat că contul lor personal a fost spart.

Unul a scris: “Nu eu îmi schimb parolele de pe FB de trei ori în cinci minute crezând că am fost spart, doar pentru a descoperi că Facebook/IG sunt indisponibile pentru toată lumea.”

Serviciul de mesagerie WhatsApp, de asemenea deținut de Meta, nu a părut să întâmpine nicio întrerupere a serviciilor sale în timpul întreruperii.

Întreruperea a început în jurul orei 15:00 GMT, cu serviciile reluându-și activitatea după aproximativ o oră și jumătate de inaccesibilitate.

 

Instagram also went down. Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
 Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Site-ul Down Detector a arătat că Facebook a avut peste jumătate de milion de rapoarte de întrerupere a serviciului.

Mulți utilizatori de pe X s-au folosit de platformă pentru a împărtăși glume despre câți oameni sosesc să verifice dacă sunt singurii care au fost izolați.

Unul a estimat aproximativ câți bani ar fi putut pierde Facebook în timpul întreruperii.

Luând în considerare veniturile din publicitate ale Facebook pentru site-urile sale din anul trecut, care au fost de 84,2 miliarde de dolari, asta înseamnă aproximativ 160.000 de dolari pe minut, sau aproximativ 2.670 de dolari pe secundă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite