Connect with us

International

“Românii din Spania primesc o veste așteptată de ani de zile: Dubla cetățenie devine posibilă începând din acest an!”

Anamaria Ioana

Published

on

O veste extraordinară pentru comunitatea românească din Spania! Autoritățile au făcut public anunțul mult așteptat de către concetățenii noștri de peste hotare. Din anul 2024, se va deschide posibilitatea de a obține dubla cetățenie. Această decizie vine după o perioadă în care s-au făcut diverse promisiuni și se constituie într-un pas semnificativ pentru comunitatea românească din Spania.

Nicolae Ciucă, liderul Senatului României, a făcut o declarație de maximă importanță cu privire la situația românilor stabiliți în Spania. Problema dublei cetățenii este crucială pentru concetățenii noștri din diaspora și a fost adusă în discuție în cadrul unei întâlniri de înalt nivel între oficialul român și omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Românii din Spania vor fi încântați să afle că au acum posibilitatea de a obține dublă cetățenie. Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, a efectuat o vizită oficială în Spania, unde a avut o întâlnire cu omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda. În cadrul acestei întâlniri, Ciucă a evidențiat importanța diplomației parlamentare în relația bilaterală dintre cele două țări și a discutat despre o serie de probleme relevante pentru românii care lucrează peste hotare.

Luni, 19 februarie, președintele Senatului României a făcut un anunț important pe pagina sa de Facebook, declarând că, începând din acest an, românii din Spania vor putea obține dublă cetățenie. El a subliniat, de asemenea, cuvintele calde și apreciative exprimate de către președintele Senatului Spaniei cu privire la comunitatea românească din țară.

Ciucă a remarcat contribuția semnificativă a românilor la societatea spaniolă, evidențiind vasta lor experiență de muncă, calificările înalte și mentalitatea occidentală. Această decizie vine ca urmare a eforturilor depuse de Ciucă în calitate de prim-ministru și reprezintă un pas important pentru comunitatea românească din Spania. Este demn de menționat că Spania are asemenea acorduri de dublă cetățenie în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia și Franța.

Facebook Comments Box

International

VIDEO:Tragedie Șocantă: Influencerul care și-a Lăsat Bebelușul să Moară de Foame, Pretinzând că îl „Hrănea” doar cu „Lumina Soarelui

Stefania Heinz

Published

on

“Influencerul Rus Maxim Lyutyi, 44 de Ani, Riscă 8 Ani de Închisoare pentru Tragedia Fiului Său, Kosmos”

Maxim Lyutyi, un influencer cunoscut pentru angajamentul său față de mediul înconjurător și stilul de viață vegan, se confruntă acum cu perspective sumbre, fiind acuzat de implicare în moartea tragică a fiului său, Kosmos, în vârstă de doar 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, Lyutyi și-a împiedicat soția, Oxana Mironova, în vârstă de 34 de ani, să îl alăpteze pe micuț și i-a impus acestuia o dietă strictă bazată exclusiv pe “lumina soarelui”. Această practică extremă a condus la malnutriția severă a bebelușului și, în cele din urmă, la decesul acestuia.

Chiar dacă Lyutyi a fost cunoscut pentru promovarea unui stil de viață sănătos și ecologic, apropiații susțin că acesta consuma carne în secret, dezvăluind astfel o ipocrizie șocantă în filozofia sa de viață.

Evenimentele tragice au avut loc în martie anul trecut, când părinții au dus copilul la spital pentru că acesta părea obosit, dar, din păcate, micuțul Kosmos a murit în drum spre clinică, cântărind doar 1,3 kilograme.

Lyutyi a recunoscut acum că și-a împiedicat soția să îl hrănească pe copil și a provocat astfel moartea acestuia din cauza malnutriției. Procesul împotriva sa a început recent, iar influencerul se confruntă cu o posibilă pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Această tragedie cutremurătoare aruncă o lumină crudă asupra pericolelor fanatismului și extremismului în adoptarea unor practici de viață neinformate și extreme, care pot avea consecințe devastatoare pentru cei implicați.

Facebook Comments Box
Continue Reading

International

Imagini de la Londra astăzi în timp ce fosta “London Eye” este demontată, pregătită pentru lungul drum către malurile Loch Lomond.

Anamaria Ioana

Published

on

Inițial planificată ca o atracție turistică pentru Loch Lomond, a fost închiriată orașului Londra pentru 25 de ani, iar acum expiră.

EDITARE – tocmai am primit o actualizare privind călătoria. “Loch Lomond Aye”, cum va fi cunoscută, va fi mutată prin Scoția în timpul weekendului de Paște. Convoyul format din secțiuni lungi de 2 mile va circula cu o viteză de 10 mile pe oră. Poliția a avertizat să se aștepte unele întârzieri.

Articolul ar putea fi dezvoltat prin adăugarea de informații despre istoricul și importanța fostei “London Eye”, precum și despre procesul de demontare și mutare a acesteia către Loch Lomond. De asemenea, ar putea include detalii despre impactul pe care această mutare ar putea să-l aibă asupra comunității din zonă și a turismului local.

Facebook Comments Box
Continue Reading

International

Meta explică ce a cauzat masiva întrerupere a Facebook și Instagram.

Stefania Heinz

Published

on

Meta a emis o declarație clarificând exact ce a cauzat imensa întrerupere la nivelul Facebook și Instagram.

Mai devreme astăzi (5 martie), utilizatorii Facebook și Instagram au raportat că au fost delogați în masă din serviciu.

Utilizatorii au constatat apoi că nu au putut să se autentifice din nou în conturile lor, unii primind rapoarte că parola lor nu este validă.

Oamenii s-au îndreptat către Twitter pentru a întreba dacă și alții întâmpinau aceleași probleme ca și înainte.

Un utilizator a scris: “Când îți dai seama că atât Facebook, cât și Instagram sunt indisponibile și toată lumea se grăbește spre X.”

Un al treilea a postat: “Deci, toată lumea este pe X să verifice dacă sunt singurii care au fost deconectați în Facebook Messenger și Insta (la fel).”

Întreruperea pare să fi afectat utilizatorii din întreaga lume, cu serviciile pe platformele Meta Facebook, Instagram și Facebook Messenger fiind toate afectate de întrerupere.

Și un angajat Meta s-a adresat ulterior acestei probleme.

 

Reports for Facebook on Down Detector. Credit: Down Detector
Reports for Facebook on Down Detector. Credit: Down Detector

O declarație emisă de Directorul de Comunicare de la Meta, Andy Stone, către X, spune: “Mai devreme astăzi, o problemă tehnică a făcut ca oamenii să întâmpine dificultăți în accesarea unor servicii.

“Am rezolvat problema cât mai repede posibil pentru toți cei afectați și ne cerem scuze pentru orice neplăcere.”

Cu toate acestea, explicarea nu a ajuns destul de repede pentru a-l întrece pe proprietarul X, Elon Musk, care a făcut o glumă despre situație.

Facebook went down, with users unable to log in. Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Musk a folosit platforma pentru a face glume la adresa Meta după ce platformele au căzut, tweetând: “Dacă citiți acest mesaj, este pentru că serverele noastre funcționează.”

A fost însoțit de contul oficial pentru X, care a tweetat: “Știm de ce sunteți toți aici acum.”

Mulți utilizatori s-au îngrijorat că contul lor personal a fost spart.

Unul a scris: “Nu eu îmi schimb parolele de pe FB de trei ori în cinci minute crezând că am fost spart, doar pentru a descoperi că Facebook/IG sunt indisponibile pentru toată lumea.”

Serviciul de mesagerie WhatsApp, de asemenea deținut de Meta, nu a părut să întâmpine nicio întrerupere a serviciilor sale în timpul întreruperii.

Întreruperea a început în jurul orei 15:00 GMT, cu serviciile reluându-și activitatea după aproximativ o oră și jumătate de inaccesibilitate.

 

Instagram also went down. Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
 Credit: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Site-ul Down Detector a arătat că Facebook a avut peste jumătate de milion de rapoarte de întrerupere a serviciului.

Mulți utilizatori de pe X s-au folosit de platformă pentru a împărtăși glume despre câți oameni sosesc să verifice dacă sunt singurii care au fost izolați.

Unul a estimat aproximativ câți bani ar fi putut pierde Facebook în timpul întreruperii.

Luând în considerare veniturile din publicitate ale Facebook pentru site-urile sale din anul trecut, care au fost de 84,2 miliarde de dolari, asta înseamnă aproximativ 160.000 de dolari pe minut, sau aproximativ 2.670 de dolari pe secundă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite