Connect with us

Justitie

Condamnare pe viață pentru Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat tragedia din stațiunea 2 Mai, cerută de avocatul Adrian Cuculis

Dani Muresan

Published

on

Avocatul Adrian Cuculis a cerut să se schimbe modul în care este evaluat legal comportamentul lui Vlad Pascu în cazul în care acesta a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, fiind sub influența drogurilor. Familia Robertei Dragomir, una dintre victime, a făcut această solicitare. Mai precis, avocatul Adrian Cuculis a solicitat să se treacă de la încadrarea juridică a faptei de ucidere din culpă la omor calificat și tentativă la omor calificat în cazul lui Vlad Pascu, susținând că ar trebui să fie condamnat pe viață. Motivația avocatului se bazează pe faptul că Vlad Pascu a avut un comportament iresponsabil, conducând cu viteză excesivă sub influența drogurilor într-o zonă cunoscută pentru aglomerație și fugind de la locul accidentului fără să-și arate preocuparea pentru consecințele sale. Dacă această cerere va fi acceptată, Vlad Pascu ar putea primi o condamnare pe viață.

Avocatul consideră că acest demers poate duce la o condamnare pe viață pentru Vlad Pascu după ce procurorii vor evalua argumentele prezentate în cerere. Avocatul Adrian Cuculis a solicitat ca acțiunile lui Vlad Pascu să fie tratate drept omor calificat și tentativă la omor calificat în cazul accidentului de la 2 Mai. Dacă procurorii vor aproba această cerere și dosarul va ajunge la Tribunalul Constanța cu această încadrare, Vlad Pascu poate fi condamnat la închisoare pe viață.

Avocatul Adrian Cuculis a evidențiat comportamentul nepăsător al lui Vlad Pascu, care a ales să conducă după ce a consumat șase tipuri diferite de droguri. Acest aspect poate influența modul în care fapta sa este încadrată legal și poate contribui la schimbarea încadrării la omor calificat și tentativă la omor calificat.

Avocatul susține că Vlad Pascu a acționat cu imprudență și neglijență, conducând mult peste limita legală de viteză într-o zonă cunoscută pentru prezența constantă a tinerilor pe străzi. Fuga de la locul accidentului indică lipsa de preocupare pentru consecințele faptei sale. Potrivit avocatului, aceste aspecte justifică schimbarea încadrării legale din culpă în omor calificat, reflectând o intenție indirectă.

Cazul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident tragic în stațiunea 2 Mai, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la sistemul judiciar și la modul în care autoritățile gestionează cazurile de conducere sub influența substanțelor interzise. Este evident că există probleme în abordarea acestor situații și că tragediile precum aceasta ar trebui să determine o mai mare responsabilizare a autorităților și a instituțiilor implicate în asigurarea siguranței în trafic.

Facebook Comments Box

Info

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Diana Petrescu

Published

on

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf de la Banca Transilvania, pare să ducă un stil de viață care amintește de opulența mafioților americani din epoca de aur a Americii.

Pe rețelele de socializare, Hosu a postat un mesaj inspirațional: ”Lasă-i să te judece. Lasă-i să te înțeleagă greșit. Lasă-i să te bârfească. Părerile lor nu sunt problema ta. Tu rămâi un om bun, iubește și simte-te liber în autenticitatea ta. Indiferent ce spun sau fac alții, să nu îndrăznești să te îndoiești de valoarea ta.”

În prezent, trăiește o viață care pare desprinsă din filmele despre mafia americană: mașini de lux, o casă impunătoare și o familie pe măsură.

Jaful de la Banca Transilvania, comis în februarie 2009, a fost finalmente rezolvat de justiție printr-o sentință controversată dictată în mai 2015. De la o condamnare inițială la 17 ani de închisoare, s-a ajuns, în cele din urmă, la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

După peste cinci ani de procese îndelungate, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât ca Andrei Hosu și Bogdan Baciu, doi tineri din Cluj-Napoca, să execute câte trei ani de închisoare, considerându-i autorii jafului de la Banca Transilvania.

Cu toate acestea, probele în dosarul celor doi tineri ridică semne de întrebare. Două expertize realizate de specialiștii Serviciului Român de Informații arată că înălțimea persoanelor surprinse în camerele de luat vederi din timpul jafului diferă de cea a celor doi acuzați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, cu zece centimetri.

De asemenea, expertizele ADN prelevate de la fața locului au fost contestate, probele fiind alterate și incapabile să ofere un rezultat clar.

Jaful propriu-zis a durat doar 66 de secunde, timp în care doi tineri mascați au intrat în sediul băncii din cartierul clujean Mănăștur și au reușit să sustragă suma de 256.000 de lei. În ciuda acestei rapide intervenții, paznicul băncii a fost imobilizat, iar angajații au încercat să opună rezistență.

Procesul celor doi acuzați a fost marcat de numeroase controverse și schimbări de decizii. După un verdict inițial de achitare pentru Bogdan Baciu și de 17 ani de închisoare pentru Andrei Hosu la Tribunalul Cluj, procesul a continuat la Curtea de Apel Cluj, unde verdictul a fost revizuit la câte zece ani de închisoare pentru fiecare dintre tineri.

Recursul la Înalta Curte de Casație a modificat din nou sentința, redusă acum la trei ani de închisoare pentru fiecare. Această nouă hotărâre presupune ca cei doi tineri să mai execute șase luni de închisoare pentru a putea fi eliberați condiționat. De asemenea, sunt obligați să plătească Băncii Transilvania suma de 70.000 de euro, valoarea prejudiciului provocat de jaful comis.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Membrii aceleiași familii, traficanți de substanțe interzise de mare risc, reținuți la Cluj! Operațiunea a dezvăluit o „afacere” desfășurată timp de doi ani – FOTO

Diana Petrescu

Published

on

Trei bărbați, inclusiv doi membri ai aceleiași familii, sunt acuzați că au vândut în mod repetat substanțe psihoactive către consumatori din județul Cluj, în perioada 2022 – martie 2024.

„De asemenea, în sarcina unuia dintre bărbați, s-a reținut faptul că, în intervalul 2023 – martie 2024, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut și  comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal).

Ieri, 13 martie, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, în județul Cluj, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantități de substanță psihoactivă (2MMC), un grinder, obiecte purtând urme de materie vegetală, precum și alte mijloace de probă.

La data de 13 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor trei bărbați, pentru 24 de ore”, transmite IPJ Cluj.

Astăzi, doi bărbați reținuți pentru trafic de substanțe interzise au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, în timp ce al treilea bărbat va fi supus măsurii controlului judiciar de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Justitie

Operațiune amplă de combatere a corupției în sectorul energetic: DNA efectuează percheziții la domicilii și sedii de companii

Dani Muresan

Published

on

Joi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor companii din sectorul energetic, în cadrul unei ample anchete privind suspiciuni de corupție. Operațiunea vizează mai multe județe, inclusiv București, Brașov, Dâmbovița, Ilfov și Gorj, și are ca țintă atât funcționari publici, cât și persoane din sectorul privat.

Procurorii suspectează săvârșirea unor infracțiuni precum dare/luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și deturnarea licitațiilor publice. Astfel, DNA pare să pună sub lupă o serie de practici ilegale care ar fi avut loc în cadrul unor tranzacții financiare din sectorul energetic.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Aleph News, procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a subliniat importanța implicării instituției în investigarea potențialelor fapte de corupție din domeniul energetic. “În zona de energie se învârt sume mari de bani și eu cred că DNA trebuie să fie prezentă“, a declarat Voineag, evidențiind nevoia de transparență și integritate într-un sector vital pentru economie.

Această acțiune vine în contextul unei atenții sporite asupra combaterii corupției la nivel înalt, în special în sectoare cheie ale economiei naționale. DNA, prin această operațiune, își reafirmă angajamentul față de eradicarea fenomenului de corupție și asigurarea unui mediu de afaceri corect și echitabil.

Pe durata perchezițiilor, procurorii au avut grijă să respecte rigorile legale și drepturile individuale, asigurându-se că acțiunile desfășurate sunt în conformitate cu legea. „Este crucial să respectăm procedurile legale și să acționăm cu fermitate împotriva corupției, garantând totodată drepturile fundamentale ale persoanelor implicate în această anchetă”, a subliniat Voineag.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite