Connect with us

Justitie

Condamnare pe viață pentru Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat tragedia din stațiunea 2 Mai, cerută de avocatul Adrian Cuculis

Published

on

Avocatul Adrian Cuculis a cerut să se schimbe modul în care este evaluat legal comportamentul lui Vlad Pascu în cazul în care acesta a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, fiind sub influența drogurilor. Familia Robertei Dragomir, una dintre victime, a făcut această solicitare. Mai precis, avocatul Adrian Cuculis a solicitat să se treacă de la încadrarea juridică a faptei de ucidere din culpă la omor calificat și tentativă la omor calificat în cazul lui Vlad Pascu, susținând că ar trebui să fie condamnat pe viață. Motivația avocatului se bazează pe faptul că Vlad Pascu a avut un comportament iresponsabil, conducând cu viteză excesivă sub influența drogurilor într-o zonă cunoscută pentru aglomerație și fugind de la locul accidentului fără să-și arate preocuparea pentru consecințele sale. Dacă această cerere va fi acceptată, Vlad Pascu ar putea primi o condamnare pe viață.

Avocatul consideră că acest demers poate duce la o condamnare pe viață pentru Vlad Pascu după ce procurorii vor evalua argumentele prezentate în cerere. Avocatul Adrian Cuculis a solicitat ca acțiunile lui Vlad Pascu să fie tratate drept omor calificat și tentativă la omor calificat în cazul accidentului de la 2 Mai. Dacă procurorii vor aproba această cerere și dosarul va ajunge la Tribunalul Constanța cu această încadrare, Vlad Pascu poate fi condamnat la închisoare pe viață.

Avocatul Adrian Cuculis a evidențiat comportamentul nepăsător al lui Vlad Pascu, care a ales să conducă după ce a consumat șase tipuri diferite de droguri. Acest aspect poate influența modul în care fapta sa este încadrată legal și poate contribui la schimbarea încadrării la omor calificat și tentativă la omor calificat.

Avocatul susține că Vlad Pascu a acționat cu imprudență și neglijență, conducând mult peste limita legală de viteză într-o zonă cunoscută pentru prezența constantă a tinerilor pe străzi. Fuga de la locul accidentului indică lipsa de preocupare pentru consecințele faptei sale. Potrivit avocatului, aceste aspecte justifică schimbarea încadrării legale din culpă în omor calificat, reflectând o intenție indirectă.

Cazul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident tragic în stațiunea 2 Mai, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la sistemul judiciar și la modul în care autoritățile gestionează cazurile de conducere sub influența substanțelor interzise. Este evident că există probleme în abordarea acestor situații și că tragediile precum aceasta ar trebui să determine o mai mare responsabilizare a autorităților și a instituțiilor implicate în asigurarea siguranței în trafic.

Facebook Comments Box

Justitie

Procurorul Oana Schmid Hăineală cere executarea silită a Parchetului General

Published

on

Procurorul Oana Schmid Hăineală a depus o cerere de executare silită a Parchetului General, la Judecătoria Bacău, în aceeași zi în care i s-a refuzat continuarea delegării ca adjunct al DIICOT de către CSM. Instanța a admis cererea.

Fostul adjunct al DIICOT – structura Centrală, Oana Schmid Hăineală a depus, la Judecătoria Bacău, o cerere prin care cere încuviințarea executării silite a Ministerului Economiei și Finanțelor, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum și a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Instanța a admis cererea de încuviinţare a executării silite și a autorizat creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu, potrivit soluției.

Decizia instanței este fără cale de atac și pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor.

Surse judiciare spun pentru Mediafax că este vorba despre drepturi salariale pe care le solicită fostul adjunct al DIICOT, procurorul Oana Schmid Hăineală.

Dosarul a fost înregistrat în 19 decembrie 2019, în aceeași zi în care Oanei Schmid Hăineală i-a fost respinsă cererea de continuare a delegării ca adjunct al DIICOT și trimiterea ei să lucreze ca procuror de execuție.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat, în aceeași zi, că la Secţia pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu şi Oana Hăineală în funcţii de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”.

Înainte de a deveni director al Direcției pentru Relația cu Ministerul Public și de prevenire a criminalității și corupției, în cadrul Ministerului Justiției și apoi membru CSM, în perioada 2004 – 2007, Oana Schmid Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Redactare G.M.

source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate