Connect with us

National

Tânără care se spânzurase, salvată în ultimul moment de un vecin: „După ce s-a terminat, m-am întors la soţia mea și am luat-o în braţe”

Published

on

O tânără care se spânzurase a fost salvată de un vecin jandarm / Foto: depositphotos.com

Național

O tânără care se spânzurase a fost salvată, în ultimul moment, de un vecin jandarm, care este și psihoterapeut.

O tânără care se spânzurase a fost salvată de un vecin jandarm / Foto: depositphotos.com

  


O tânără de 25 de ani care se spânzurase cu o eşarfă legată de ţeava de gaz a fost salvată de un jandarm, acesta fiind alertat de un vecin speriat că prietena lui nu mai răspunde la telefon. Cazul a fost semnalat de Jandarmeria Română, într-un mesaj transmis joi pe pagina de Facebook a instituției.„Colegul nostru era acasă, în timpul liber, împreună cu soţia. La un moment dat, primeşte pe grupul locatarilor un mesaj din partea unuia dintre vecini: ‘Dacă e cineva acasă, vă rog să mergeţi până la mine, la uşă. Prietena mea nu mai răspunde la telefon, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea’. Colegul nostru a coborât la parter, acolo unde era apartamentul fetei. Uşa era descuiată. A bătut la uşă, însă nimeni nu a răspuns. Apoi a intrat în casă. Luminile erau aprinse în baie. La un moment dat, pe holul casei, într-o lumină obscură a observat o siluetă. ‘Sunteţi bine?’. Niciun răspuns. Când s-a apropiat, a văzut tânăra, care se spânzurase cu o eşarfă de ţeava de gaz. ‘Imaginea aceea m-a şocat pe moment. Aveam două variante: să sun la 112 şi să aştept până vin ajutoare sau să intervin imediat’. A ales să intervină. A ridicat-o pe braţ, iar cu cealaltă mână a reuşit să îi desfacă eşarfa din jurul gâtului. A aşezat-o apoi pe podea şi a verificat semnele vitale. Nu respira, nu avea puls. A început manevrele de resuscitare şi respiraţie gură la gură. În timpul acesta a sunat şi la 112 şi a cerut sprijin”, spun colegii jandarmului salvator.CITEȘTE ȘI:
O fetiță de 4 ani din Cluj care s-a înecat cu o gumă, salvată ca prin minune! Intervenție contracronometru a SMURD și Poliției
Descoperire macabră în Turda! Un fiu și-a găsit tatăl spânzurat de țeava de gaz
 După aproximativ patru minute, tinerei i-au apărut primele semne de viaţă. Avea puls şi începuse să respire, însă era inconştientă. În scurt timp, a sosit ambulanţa, care a preluat-o pe femeie şi a transportat-o la spital. „După ce s-a terminat totul şi am predat-o pe fată echipei medicale, m-am reîntors acasă, la soţia mea. Mă aştepta cu micul dejun. Am luat-o în braţe şi i-am spus că tocmai am readus la viaţă o tânără”, declară jandarmul. El lucrează de 17 ani în Jandarmeria Română, iar din anul 2009 face parte din cadrul echipei Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. El este şi psihoterapeut.


„Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa fetei. Asta nu trece repede, sunt emoţii contradictorii. Însă sunt împăcat cu faptul că am dăruit o nouă şansă la viaţă unei tinere”, mai spune salvatorul.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:Source link

Facebook Comments Box

Justitie

Condamnare pe viață pentru Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat tragedia din stațiunea 2 Mai, cerută de avocatul Adrian Cuculis

Published

on

Avocatul Adrian Cuculis a cerut să se schimbe modul în care este evaluat legal comportamentul lui Vlad Pascu în cazul în care acesta a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, fiind sub influența drogurilor. Familia Robertei Dragomir, una dintre victime, a făcut această solicitare. Mai precis, avocatul Adrian Cuculis a solicitat să se treacă de la încadrarea juridică a faptei de ucidere din culpă la omor calificat și tentativă la omor calificat în cazul lui Vlad Pascu, susținând că ar trebui să fie condamnat pe viață. Motivația avocatului se bazează pe faptul că Vlad Pascu a avut un comportament iresponsabil, conducând cu viteză excesivă sub influența drogurilor într-o zonă cunoscută pentru aglomerație și fugind de la locul accidentului fără să-și arate preocuparea pentru consecințele sale. Dacă această cerere va fi acceptată, Vlad Pascu ar putea primi o condamnare pe viață.

Avocatul consideră că acest demers poate duce la o condamnare pe viață pentru Vlad Pascu după ce procurorii vor evalua argumentele prezentate în cerere. Avocatul Adrian Cuculis a solicitat ca acțiunile lui Vlad Pascu să fie tratate drept omor calificat și tentativă la omor calificat în cazul accidentului de la 2 Mai. Dacă procurorii vor aproba această cerere și dosarul va ajunge la Tribunalul Constanța cu această încadrare, Vlad Pascu poate fi condamnat la închisoare pe viață.

Avocatul Adrian Cuculis a evidențiat comportamentul nepăsător al lui Vlad Pascu, care a ales să conducă după ce a consumat șase tipuri diferite de droguri. Acest aspect poate influența modul în care fapta sa este încadrată legal și poate contribui la schimbarea încadrării la omor calificat și tentativă la omor calificat.

Avocatul susține că Vlad Pascu a acționat cu imprudență și neglijență, conducând mult peste limita legală de viteză într-o zonă cunoscută pentru prezența constantă a tinerilor pe străzi. Fuga de la locul accidentului indică lipsa de preocupare pentru consecințele faptei sale. Potrivit avocatului, aceste aspecte justifică schimbarea încadrării legale din culpă în omor calificat, reflectând o intenție indirectă.

Cazul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident tragic în stațiunea 2 Mai, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la sistemul judiciar și la modul în care autoritățile gestionează cazurile de conducere sub influența substanțelor interzise. Este evident că există probleme în abordarea acestor situații și că tragediile precum aceasta ar trebui să determine o mai mare responsabilizare a autorităților și a instituțiilor implicate în asigurarea siguranței în trafic.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Confiscarea mașinii și 10 ani fără permis pentru șoferii beți sau drogați

Published

on

Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în România. În fiecare an, sute de oameni mor sau sunt răniți în astfel de accidente.

În urma tragediei din stațiunea 2 Mai, în care un tânăr șofer de 19 ani, drogat, a ucis doi tineri, Guvernul României a anunțat că va modifica legislația pentru a pedepsi mai aspru această infracțiune.

Conform noilor propuneri, cei care vor fi prinși la volan băuți sau drogați vor fi pedepsiți cu închisoare de la un an la trei ani și interzicerea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 10 ani. De asemenea, autovehiculul folosit în momentul comiterii infracțiunii ar putea fi confiscat de poliție.

„Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că aceste măsuri sunt necesare pentru a descuraja conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

„Vrem să fim cât mai severi cu cei care pun în pericol viața celorlalți. Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor este o infracțiune gravă care poate avea consecințe tragice”, a spus Predoiu.

Noile măsuri sunt încă în stadiul de propunere și trebuie să fie aprobate de Parlament.

Critici ai noilor propuneri susțin că acestea ar fi prea dure și ar putea duce la discriminarea persoanelor care au consumat alcool sau droguri în afara traficului.

Alții susțin că măsurile sunt necesare pentru a descuraja conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor și pentru a salva vieți.

Rămâne de văzut dacă noile măsuri vor fi introduse în lege și dacă vor avea impactul scontat.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Actrița Daniela Nane oferă suport micuței Ioana Maria Lupașcu, rămasă orfană după decesul pianistei: ‘Nu va fi niciodată singură pe acest pământ’

Published

on

Lumea artistică din țară a fost zguduită de tristețea adusă de pierderea talentatei pianiste Ioana Maria Lupașcu. În urma ei, a rămas o micuță de doar 13 ani, despre care se spunea că nu mai are niciun alt membru de familie. Cu toate acestea, există o rază de speranță, deoarece această tânără este acum în grija celei mai bune prietene a mamei sale, actrița Daniela Nane

Faimoasa pianistă a murit la vârsta de 45 de ani / foto: Facebook

În ultima zi a lunii august, lumea artistică din țara noastră a fost lovită de o veste tragică – pierderea unei valori remarcabile a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. Pianista Ioana Maria Lupașcu, care a luptat eroic împotriva cancerului și era internată la Institutul Oncologic din București, ne-a părăsit pe 31 august. La momentul tragic al dispariției sale, Ioana avea doar 45 de ani.

Regretabil, această tragedie a lăsat în urmă o copilă de numai 13 ani, numită Fatima Maria, fiica pianistei. O asemenea pierdere este copleșitoare pentru un copil, indiferent de circumstanțe, mai ales că micuța nu avea alte rude apropiate care să poată avea grijă de ea. În acest context deosebit de dificil, actrița Daniela Nane, cea mai bună prietenă a lui Ioana Maria Lupașcu, a intervenit pentru a ajuta, luând sub a sa grijă micuța Fatima Maria.

Actrița Daniela Nane preia custodia fetiței pianistei Ioana Maria Lupașcu

Fatima Maria urmează să rămână cu actrița Daniela Nane

Actrița Daniela Nane a confirmat prin intermediul paginii sale de Facebook că fetița prietenei ei cea mai bună este acum sub tutela sa.

“Ei bine, dragi prieteni, este oficial. Fetita Ioanei Maria Lupașcu va rămâne cu mine. Nu este singură pe această lume, așa cum s-a vehiculat. Are niște verișori și nepoți la gradul 4-5, cu care va menține legătura. A apărut chiar și un frate vitreg în vârstă de 19 ani, pe care tocmai l-a cunoscut.

Am observat și postările pe contul meu de ONG, cu privire la cei care doresc să ajute. Cu siguranță, orice sprijin financiar este binevenit, dar trebuie să știți că situația nu este disperată, și avem încredere că Bunul Dumnezeu va călăuzi totul. Acum trebuie să ne adaptăm la noua viață, să rezolvăm chestiunile legale în instanță, și să găsim un apartament unde să locuim împreună, preferabil într-o zonă mai aproape de restul familiei mele. Acestea sunt prioritățile noastre imediate. Vom face un pas în față împreună și vom rezolva totul. Vă mulțumim din inimă pentru sprijin!”, a scris actrița Daniela Nane pe pagina sa personală de Facebook.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate