Connect with us

National

Trupa Divertis revine pe scenă după 15 ani, într-un spectacol memorabil. Reuniunea membrilor va avea loc în această toamnă și, cu acest prilej, i se va aduce un omagiu lui Ioan Gyuri Pascu.

Stefania Heinz

Published

on

Trupa Divertis revine pe scenă după 15 ani, într-un spectacol memorabil. Reuniunea membrilor va avea loc în această toamnă și, cu acest prilej, i se va aduce un omagiu lui Ioan Gyuri Pascu. Pe 26 septembrie se împlinesc opt ani de la moartea regretatului actor.

Trupa Divertis, emblematică pentru umorul românesc, se reunește după 15 ani pentru un spectacol memorabil. Evenimentul va avea loc în această toamnă și va include un omagiu special adus lui Ioan Gyuri Pascu, la opt ani de la trecerea sa în neființă.

Reuniunea și Omagiul

Spectacolul de reunire este programat pentru 18 noiembrie, la Sala Palatului, sub titlul „Divertis. Povestea”. Membrii trupei, printre care Toni Grecu, Doru Antonesi, Florin Constantin, Cristian Grețcu, Valentin Gora, Cătălin Mireuță, Valentin Darie, Silviu Petcu, Ioan T. Morar, Doru Pârcălabu și Ghighi Bejan, vor urca pe scenă pentru a aduce zâmbete și a reînvia magia umorului care i-a consacrat.div10

Un moment special al spectacolului va fi dedicat regretatului Ioan Gyuri Pascu. Actorul, care a murit la vârsta de 55 de ani în urma unui infarct, a fost o figură centrală în cadrul trupei Divertis. Moștenirea sa artistică și contribuțiile la succesul grupului vor fi celebrate prin diverse momente emoționante și amuzante.

Istoria și Impactul Trupei Divertis

Fondată în 1981, trupa Divertis a devenit rapid un reper al umorului românesc. Printre membrii săi notabili s-au numărat Toni Grecu, Doru Octavian Dumitru, Ioan Gyuri Pascu, Florin Călinescu și mulți alții. Grupul a fost cunoscut pentru satirele sale inteligente și critice, care au captivat publicul și au rămas relevante de-a lungul decadelor.

În 2008, din cauza divergențelor interne, trupa s-a scindat în două entități: Divertis, condusă de Toni Grecu, și Distractis, formată din foști membri ai grupului. Toni Grecu a recunoscut că orgoliile personale au jucat un rol semnificativ în destrămarea trupei, adăugând o notă de regret asupra unui capitol important din istoria umorului românesc.

Reuniunea – Un Nou Început

Reuniunea trupei Divertis marchează un nou început și o ocazie de a retrăi momentele de glorie ale grupului. Cu promisiunea unui spectacol plin de umor și momente emoționante, evenimentul de pe 18 noiembrie este așteptat cu nerăbdare de fanii vechi și noi ai trupei.

Spectacolul „Divertis. Povestea” nu este doar o celebrare a trecutului, ci și o reafirmare a relevanței și impactului umorului inteligent în societatea contemporană. Trupa Divertis demonstrează că, indiferent de provocările întâmpinate, umorul de calitate rămâne atemporal și esențial.

div10

„Așa i-a fost momentul și așa i-a fost destinul. Nu am niște răspunsuri prea sofisticate. Ca în orice căsnicie, dacă la un moment dat vezi că nu prea mai ai cine știe ce satisfacții din treaba asta, mai bine îți vezi de cale.

Cam asta a fost. Nu am ce povești să fac. Un lucru este clar, nu am niciun fel de resentimente față de nimeni și niciun fel de critici nimănui. Îmi asum și părțile bune, și părțile proaste. Am făcut și greșeli din orgoliu, dar nu atât de multe, dar am făcut, dar nu neapărat pe zona asta profesională. Noi nu trăim doar ca să muncim, mai avem și alte lucruri de făcut pe lume’, a mărturit acesta în emisiunea lui Denise Rifai.

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Actualitate

România intră în RĂZBOI! Primele drone ROMÂNEȘTI, gata de zbor! Clujul, la putere!

Cosmin Ardelean

Published

on

România intră în era dronelor! Producția militară începe ACUM! Clujul, implicat în planul național de înarmare!

România se pregătește să devină un jucător important pe piața de armament! Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că, până la finalul acestui an, se va începe producția de serie a primelor drone românești cu utilizare militară și civilă. Această decizie marchează un pas semnificativ în dezvoltarea industriei de apărare naționale și are implicații majore pentru economia clujeană, având în vedere potențialul sectorului IT din regiune.

“În momentul de faţă, ceea ce o să avem sigur până la final de an, e faptul că o să avem dronele noastre, că o să avem RDX-ul şi TNT-ul, lucrăm la remodernizarea liniilor de producţie pe aceste două componente extrem de importante. O să avem, în aproximativ doi ani şi jumătate, propriile noastre pulberi, într-un joint venture cu o mare companie din afara României, şi, de asemenea, avem mecanismul FMS pentru muniţie calibrul 155”, a declarat ministrul.

Investițiile în industria de apărare vor fi masive. Bogdan Ivan a precizat că un miliard de lei vor fi alocați în acest an proiectelor de producție de tehnică militară, bani care vor ajunge la companiile naționale din domeniu.

Pentru a asigura succesul acestui proiect ambițios, se lucrează strâns cu Ministerul Apărării pentru a identifica nevoile Armatei Române și a vedea cum poate industria autohtonă să le acopere. Se analizează capacitățile de producție existente și se fac investiții țintite pentru a le extinde și moderniza.

România nu se limitează doar la producția internă, ci dorește să joace un rol activ și în mecanismul SAFE al Uniunii Europene, dedicat înarmării. Ministrul Ivan a evidențiat avantajele competitive ale României în domenii precum tehnologia avansată, securitatea cibernetică, AI și drone, domenii în care Clujul are un potențial semnificativ de contribuție.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Șoferii din țară șocați: Clujeanul s-a sinucis intrând cu mașina sub un TIR? Detalii cutremurătoare!

Cosmin Ardelean

Published

on

Tragedie șocantă: Tânăr clujean de 18 ani, mort la volan după ce a intrat cu mașina sub un TIR. Permisul, obținut cu doar o lună în urmă.

Un accident rutier cumplit a avut loc aseară pe Calea Chișinăului din Iași, soldându-se cu moartea unui tânăr de 18 ani. Șoferul, care obținuse permisul de conducere cu doar o lună în urmă, a intrat cu autoturismul direct sub un TIR staționat, impactul fiind devastator.

În urma coliziunii violente, tânărul a rămas încarcerat în mașina distrusă și a intrat în stop cardio-respirator. Echipele de salvare au intervenit rapid, reușind să îl extragă dintre fiarele contorsionate ale vehiculului. Medicii au efectuat manevre de resuscitare și au reușit să îl stabilizeze inițial, însă, din păcate, tânărul a decedat ulterior la spital din cauza rănilor grave suferite.

Primele informații de la fața locului sugerează o ipoteză șocantă: tânărul ar fi intrat intenționat sub TIR, ca urmare a unor probleme personale. Se pare că acesta se confrunta cu dificultăți în relația cu iubita și la locul de muncă, ceea ce ar fi putut declanșa un gest disperat.

Acest incident tragic ridică semne de întrebare cu privire la siguranța rutieră și la starea emoțională a șoferilor tineri, în special a celor cu experiență redusă la volan. De asemenea, pune în evidență importanța sprijinului psihologic pentru persoanele care se confruntă cu probleme personale, pentru a preveni astfel de tragedii.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Un vis românesc pierdut? Povestea celor 9 avioane ROMBAC și ce a rămas din ele!

Cosmin Ardelean

Published

on

42 de ani de la primul zbor internațional al avionului ROMBAC 1-11 – Ce s-a întâmplat cu aeronavele românești?

Pe 23 martie 1983, România intra în istorie cu primul său avion de pasageri produs local, ROMBAC 1-11. Cu un zbor inaugural pe ruta București – Londra, această aeronavă reprezenta o realizare tehnologică de excepție pentru industria aviatică românească.

ROMBAC 1-11 era echipat cu două turboreactoare Rolls-Royce Spey Mk 512-14DW, fiecare cu o forță de împingere de aproximativ 6.000 kgf. Avea o capacitate de 119 pasageri, atingea o viteză de croazieră de 870 km/h și avea o autonomie de 3.500 de kilometri.

Întreprinderea de Avioane București, actuala Romaero Băneasa, a construit 9 astfel de avioane (plus două neterminate), România fiind singura țară comunistă din Europa, în afară de URSS, care a reușit să producă un avion comercial cu reacție. Toate aeronavele ROMBAC au fost inițial cumpărate de Tarom și Romavia, iar mai târziu unele au fost operate și de alte companii aeriene din Asia și Africa.

Deși proiectul inițial prevedea fabricarea a 80 de avioane, planurile nu au fost niciodată finalizate. Opt dintre aparatele ROMBAC 1-11 au fost vândute de TAROM către alte companii aeriene, iar în 2010 încă două avioane românești operau curse charter pentru turiști în Egipt.

Astăzi, nu există o statistică clară despre ce s-a întâmplat cu aceste aeronave, însă un lucru este cert: niciun ROMBAC 1-11 nu a fost implicat vreodată într-un accident aviatic soldat cu victime.

Deși proiectul ROMBAC a fost abandonat, acest avion rămâne un simbol al ambiției României de a se afirma în industria aviatică mondială.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite