Connect with us

Politica

Posibilă candidatură a Dianei Șoșoacă pentru Primăria Iași

Anamaria Ioana

Published

on

Potrivit informațiilor transmise de BZI, există posibilitatea ca Diana Șoșoacă să-și anunțe candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Iași. Întrebată de jurnaliștii publicației în legătură cu acest aspect, senatoarea a declarat că “este posibil orice”, subliniind importanța orașului Iași în contextul național. Aceasta a subliniat că Iașul ocupă locul al doilea în ierarhia orașelor din România și că este un loc cu o semnificație specială pentru ea. Diana Șoșoacă a adăugat că consideră că personalitatea sa puternică și angajamentul său față de valorile naționale ar putea contribui la transformarea Iașului în “cel mai important oraș al țării”.

Diana Șoșoacă, lider al partidului S.O.S. România, sugerează o posibilă candidatură pentru Primăria Iași, evidențiind potențialul orașului ca fiind al doilea ca importanță în România. În contextul schimbării strategiilor partidelor, susținerea lui Mihai Chirica din partea PNL și PSD rămâne probabilă. Diana Șoșoacă a devenit membră a S.O.S. România în mai 2022, un partid orientat către naționalism progresist și promovarea valorilor românești autentice.

Facebook Comments Box

Politica

Rareș Bogdan: Românii înțeleg importanța Uniunii Europene și se mobilizează pentru alegerile europarlamentare

Dani Muresan

Published

on

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, a analizat recent rezultatele celui mai recent sondaj Eurobarometru realizat de Parlamentul European înaintea scrutinului. Conform acestor date, există o tendință ascendentă în ceea ce privește principalii indicatori electorali, cu doar câteva săptămâni înainte de votul din iunie. Acest lucru reflectă o creștere semnificativă în comparație cu sondajul realizat în primăvara anului 2019, cu trei luni înainte de alegerile europene precedente.

În ceea ce privește participarea și interesul pentru alegeri, se observă o creștere remarcabilă. Potrivit sondajului, 74% dintre alegători afirmă că este posibil să voteze, în creștere față de 55% înregistrat în 2019. De asemenea, 68% dintre români consideră că alegerile europene sunt de o importanță majoră în contextul geopolitic actual.

Rareș Bogdan a subliniat importanța acestei tendințe pozitive, menționând că oamenii simt din ce în ce mai mult că apartenența la Uniunea Europeană aduce beneficii concrete și că trebuie să continue să întărească această legătură, percepută ca o garanție de securitate și o investiție în bunăstare.

În plus, delegația EPP România, în care colegii din PNL au avut un rol exemplar în acest mandat, a fost activă în promovarea intereselor României în cadrul instituțiilor europene. Aceștia au insistat asupra găsirii soluțiilor în probleme precum criza energetică și dificultățile cu care se confruntă fermierii români.

Rareș Bogdan a subliniat, de asemenea, că abordarea lor a fost bazată pe argumente solide și deschidere la dialog, fără a recurge la populism sau minciuni pentru a atrage voturi. De asemenea, a evidențiat implicarea sa în Dosarul Schengen, unde a avut un rol important în obținerea rezoluției favorabile intereselor României.

Astfel, pe fondul creșterii interesului și a conștientizării avantajelor aduse de apartenența la Uniunea Europeană, Rareș Bogdan și echipa sa reafirmă angajamentul lor de a reprezenta interesele României la nivel european și de a contribui la consolidarea statutului său în cadrul UE.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Emil Boc s-a întâlnit la Cluj-Napoca cu Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Investiții majore și colaborare instituțională

Dani Muresan

Published

on

Sursa:Facebook/Emil Boc

Astăzi, la Cluj-Napoca, a avut loc o întâlnire între primarul Emil Boc și ministrul Justiției, doamna Alina Gorghiu.Discuțiile au vizat aspecte esențiale cu privire la modernizarea sistemului judiciar și consolidarea colaborării dintre autoritățile locale și guvernamentale.

Unul dintre punctele de interes abordate a fost sprijinul acordat pentru proiectul de modernizare a Palatului de Justiție Cluj, o investiție semnificativă în valoare de 100 de milioane de euro. Despre acest aspect, ministrul Alina Gorghiu a subliniat importanța infrastructurii judiciare moderne și a declarat: Modernizarea instanțelor este esențială pentru asigurarea unui sistem judiciar eficient și accesibil pentru cetățeni.

Sursa:Facebook/Emil Boc

O altă temă discutată a fost colaborarea în vederea înființării unui Centru de prevenire și tratare a adicțiilor, condus de Primăria Cluj-Napoca. Doamna Gorghiu a evidențiat importanța adoptării unor modele de bune practici, atât la nivel național, cât și internațional, afirmând: Abordarea integrată și preventivă a problemelor legate de adicții este crucială pentru sănătatea comunității.

Sursa:Facebook/Emil Boc

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea relocării secției externe a Penitenciarului Gherla din municipiul Cluj-Napoca într-o altă locație. Această inițiativă are drept scop îmbunătățirea condițiilor de detenție și adaptarea sistemului penitenciar la standardele actuale.

În încheiere, au fost abordate și alte aspecte tehnice referitoare la colaborarea instituțională dintre administrația locală și Ministerul Justiției. Cu privire la acestea, ministrul a subliniat necesitatea unei cooperări strânse pentru a asigura buna funcționare a sistemului judiciar la nivel local.

Această întâlnire a evidențiat angajamentul autorităților în promovarea reformelor în domeniul justiției și dezvoltarea infrastructurii judiciare, reflectând o atitudine proactivă în îmbunătățirea calității serviciilor publice.

Sursa:Facebook/Emil Boc

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Primarul Clujului, Emil Boc: “Nu plec de la Cluj. Iubesc prea mult acest oraș”

Dani Muresan

Published

on

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a infirmat cu fermitate zvonurile privind o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare, într-o intervenție la ZIUA LIVE. Boc a subliniat că legăturile sale puternice cu orașul îl determină să rămână la conducerea acestuia, punând accent pe viitorul localității.

În timpul emisiunii, primarul a declarat: “Nu plec de la Cluj. Iubesc prea mult acest oraș încât să plec. Mă interesează în primul rând viitorul acestui oraș.” Aceasta este o replică la speculațiile vehiculate de adversarii săi politici, care sugerau o eventuală candidatură la Bruxelles.

Emil Boc a fost explicit în respingerea acestei ipoteze: “Am spus-o clar ca lumina zilei: «Nu plec de la Cluj». Să fie o dată clar pentru toată lumea.” În plus, Boc a subliniat că discuțiile despre eventuale candidaturi la Primărie sunt premature, iar focusul său este pe problemele actuale ale orașului.

Referindu-se la ofertele primite de la alte partide politice, Boc a menționat: “Nu mă consider eu o ‘locomotivă’. Da, am avut o asemenea ofertă, am apreciat enorm de mult eleganța domnului președinte Ciucă, a conducerii partidului, dar am spus «Mulțumesc foarte mult, sunt, evident, trup și suflet alături de PNL, pun umărul la tot ce înseamnă susținerea Partiului Național Liberal, dar nu sunt interesat să plec de la Cluj»”, a afirmat Emil Boc.” În contextul speculațiilor cu privire la candidații pentru europarlamentare, Boc a subliniat că orașul deja are un europarlamentar consacrat, evidențiind contribuția semnificativă a Clujului în Parlamentul European prin persoana lui Daniel Buda.

Neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, a “transpirat” prima listă cu candidații alianței dintre social-democrați și liberali pentru alegerile europarlamentare. Printre cei 19 candidați comuni, Daniel Buda, Președintele PNL Cluj, iese în evidență în mod deosebit, fiind menționat în această listă alături de Senatorul PSD Cluj, Vasile Dâncu.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite