Connect with us

Orasul Tau

Armata Americană înarmată pană in dinţi cu Humvee-urile in Cluj – Ce ne ascunde Guvernul?

Published

on

Autor Text si Imagine – Mihnea Radu

Am văzut poza asta cu Humvee-ul, făcută azi în Piața Mihai Viteazul. Nu că o dau în OZN-uri sau ceva, dar citeam acum vreo două săptămâni mai multe articole legate de pandemia Covid-19, cum că ar fi un pretext pentru mișcarea în tihnă a trupelor americane pe teatrele operaționale, mai exact programul lor numit “Defender Europe 2020”. În plus de asta, din cele citite acolo, nici unul din soldații americani nu a fost văzut să poarte mască. Pe lângă asta, tocmai a scos astăzi Iohannis armata în stradă. Totul perfect până aici, cu excepția a minim 2 aspecte care imi vin așa, la rece, în cap:
1. De ce sunt echipați soldații full, cu arme la ei?
2. De unde au apărut Humvee-urile?
Întreb asta pentru că n-am văzut până acum niciodată echipamentul ăsta și atâtea H-uri, nici măcar la paradele de 1 Decembrie, numai ARO-uri, ROMAN-uri și DAC-uri. Știu că România e satelit al SUA, DAR… nu e un pic overkill faptul că toată România a devenit împânzită de Humvee-uri și soldați echipați full?
Acum câteva luni de zile, China, aliata Rusiei, a încheiat un contract de colaborare cu Italia, ca să își consolideze puterea în ceea ce privește comerțul în Mediterană, dar și datorită poziției strategice a Italiei în caz de conflicte. Bineînțeles, automat, puterea SUA scade asupra Italiei, din cauza Chinei. MIE UNUL mi se pare FOARTE ciudat că virusul a pornit din China, dar exploatează exagerat de tare Italia. Nu numai din punct de vedere al infectaților de acolo, dar și mass-media vuiește toată despre Italia, asta în condițiile în care nu în Italia a izbucnit Covid-ul, ci în China. Perdea peste ochii oamenilor de rând? Io zic că DA!
De ani buni, China și Rusia sunt oponenții comerciali incontestabili ai SUA, din cauză că importanța și puterea comercială pe care o au chinezii și rușii amortizează super tare monopolul dolarului la nivel global —>>>> pierderi economice masive pentru SUA. De ceva vreme, SUA provoacă încontinuu Rusia cu dizlocări militare și mișcări de piață, iar Putin strânge calm din dinți televizat.
DAR cel mai grăitor exemplu, după părerea mea, este faptul că, deși tot mapamondul se “ascunde” de Covid-19, SUA decide să continue exercițiul militar “Defender Europe 2020”, care ar fi putut fi amânat DE TOT, nu doar redus efectivul, având în vedere “starea de urgență” de pe planetă și faptul că oamenii sunt obligați să stea în casă.
DE CE nu ai voie să ieși între 22:00-06:00 din casă?!?! Ei bine, fiindcă trupele și echipamentele militare se mișcă noaptea, pe culoare bine stabilite dinainte, fără să existe “curioși”, care să fie un ghimpe în curul americanilor. În plus de asta, nu vi se pare ciudat faptul că RUSIA nu prea apare pe la televizor cu haosul Covid-19, deși e imensă ca țară? 🤔😊 #numazic

French soldiers of the 501st Main Battle Tank Regiment, Free French 2nd Armoured Division prepare their Leclercs in Parsberg Nov. 1, 2019. They are taking part In the Dragoon Ready exercise at the Joint Multinational Readiness Center in Hohenfels, Germany. Dragoon Ready is a 7th Army Training Command led exercise designed to ensure readiness and certify the 2nd Cavalry Regiment in NATO combat readiness and unified land operations. Working with NATO allies and partners, the 2nd Cavalry Regiment will culminate the exercise with a multinational combined arms live fire and force on force field training exercise. Held annually, Dragoon Ready will incorporate roughly 5,300 multinational Soldiers and over 1,000 pieces of equipment. (U.S. Army photo by Spc. Enrique Moya, Joint Multinational Readiness Center)

Facebook Comments Box

Afaceri Cluj

Magia Sărbătorilor Prin Ochiul Aristic al Decoratiunilor Handmade de la Andra Sally Art

Published

on

Cu sosirea lunii decembrie, atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă începe să își facă simțită prezența, transformând totul într-un colț de poveste plin de lumini strălucitoare și căldură familială. Printre cele mai încântătoare elemente care contribuie la această atmosferă feerică se numără decoratiunile de Crăciun. În acest context, Andra Sally Art se distinge prin creațiile sale handmade, aducând în casele noastre farmecul unic al ornamentelor, soldățeilor și casuțelor de Crăciun, realizate cu pasiune și migală manuală.

Magia Decoratiunilor de Crăciun Handmade

Decoratiunile de Crăciun reprezintă elementul central al fiecărei case în perioada sărbătorilor. Prin intermediul ornamentelor și decorurilor, transformăm spațiul nostru într-o scenă desprinsă dintr-un basm de iarnă. Andra Sally Art aduce o abordare aparte prin creațiile sale handmade, unde fiecare detaliu este realizat cu grijă și atenție la calitate.

Ornamente Pline de Personalitate

Ornamentele de Crăciun handmade de la Andra Sally Art nu sunt doar simpli înlocuitori ai ornamentelor obișnuite. Ele sunt opere de artă mici, fiecare purtând amprenta creativității și originalității. De la globuri sclipitoare la steluțe din lemn gravate manual, fiecare ornament are o poveste de spus și aduce o notă de autenticitate și căldură în decorul sărbătorilor.

Soldaței Pline de Farmec

Printre personajele clasice ale Crăciunului, soldățeii ocupă un loc special. Realizați cu pricepere și pasiune, soldațeii handmade de la AndraSallyArt sunt adevărate bijuterii decorative. Fiecare detaliu, de la uniforma fin decorată până la expresiile delicate ale fețelor, demonstrează măiestria și atenția acordată fiecărui element.

Casuțe de Crăciun – Magia Detaliilor Lucrate Manual

Casuțele de Crăciun sunt, fără îndoială, niște simboluri încărcate de magie și tradiție. Andra Sally Art aduce un suflu proaspăt acestui element tradițional prin casuțele handmade, lucrate manual cu pricepere. Materialele alese cu grijă și atenția la detalii transformă fiecare casuță într-o mică operă de artă, aducând un farmec aparte fiecărui colț de masă sau pervaz.

Andra Sally Art – Povestea din Spatele Creațiilor

Andra Sally Art nu este doar un brand de decoratiuni de Crăciun, ci și o poveste pasionată și creativă. Andra, artistul din spatele brandului, aduce în fiecare creație o doză unică de emoție și inspirație. Fiecare obiect este realizat cu dragoste și devotament pentru a aduce bucurie și magie în casele celor care își aleg decoratiunile de Crăciun de la Andra Sally Art.

Cumpărături Online la andrasallyart.ro – Descoperă Farmecul Unic

Pentru cei dornici să aducă magia Andra Sally Art în propria casă, magazinul online andrasallyart.ro este destinația ideală. Acest spațiu virtual devine o poartă către lumea fascinantă a decoratiunilor de Crăciun realizate manual, unde fiecare clic deschide o fereastră spre creativitate și frumusețe.

Fie că alegi să îți împodobești bradul cu ornamente sclipitoare sau să aduci un strop de magie în fiecare colț cu ajutorul casuțelor și soldațeilor, andrasallyart.ro oferă o gamă variată de opțiuni pentru toate gusturile și preferințele.

Concluzie – O Sărbătoare Îmbogățită de Creație și Originalitate

În final, decoratiunile de Crăciun de la Andra Sally Art nu sunt doar obiecte frumoase care împodobesc casele noastre, ci povești conturate în fiecare detaliu. Cu pasiunea și talentul său, Andra reușește să aducă un strop de bucurie și magie în fiecare cămin care alege să își împodobească sărbătorile cu creațiile sale.

Descoperă farmecul unic al sărbătorilor cu decoratiunile de Crăciun handmade de la AndraSallyArt și transformă-ți casa într-un colț de basm autentic și personalizat. Bucură-te de magia sărbătorilor cu creații care îți încălzesc inima și aduc un zâmbet pe chipul celor dragi.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Orasul Tau

Doi soţi din Cluj au murit nevinovaţi din cauza unui şofer băut şi drogat.Ce a fost aseară, Doamne, fereşte!

Published

on

Doi soţi au murit seara trecută, spulberaţi într-o secundă de un tânăr care s-a urcat băut şi drogat la volan. S-a întâmplat pe un drum naţional din judeţul Cluj. Şoferul vinovat a depăşit o maşină care era deja pe contrasens. Când s-a întors în mare viteză pe banda sa a lovit din spate autoturismul cuplului.

Accidentul a avut loc pe drumul de la Gherla spre Dej. O cameră de supraveghere a surprins depăşirea incredibilă a tânărului de 24 de ani.

Aici, uite, intră în depăşire! A ieşit de pe contrasens! A depăşit două maşini şi s-a dus glonţ înapoi!

După ce a redresat maşina, şoferul a intrat în plin în autoturismul condus de un bărbat de 67 de ani din Dej. Era alături de soţia lui, cu patru ani mai tânără, profesoară de chimie. Mergeau spre casă după ce participaseră la un concert într-o biserică.

Tânăr: Eram a treia, a patra maşină! Veneam de pe partea aia! Ce a fost aseară… Doamne, fereşte! A depăşit şi nu s-a băgat când trebuie pe banda lui!

Alex Prunean, reporter Observator: După ce a fost izbită din spate, maşina celor doi soţi a fost proiectată în afara drumului. S-a răsturnat lovind capătul acestui podeţ, iar mai apoi la câțiva metri distanţă a căzut pe roţi. Fără să exagerez din autoturism a rămas doar un morman de fiare, practic partea din spate s-a contopit cu cea din faţă iar victimele nu au mai avut nicio şansă.

Soţii au fost resuscitaţi de medicii chemaţi să intervină, dar au murit la doar câteva minute distanţă, unul de celălalt. Martorii povestesc că după impact, şoferul nu s-a grăbit să acorde ajutor victimelor.

Reporter-martor: El ce făcea? Pe el l-aţi văzut?

– El încerca să-şi răstoarne maşina! Încerca să-şi răstoarne maşina! Au zbierat oamenii la el! Să nu atingă maşina!

– Era beat?

– Da. Era beat!

– S-a văzut pe el! 

Poliţiştii au descoperit că tânărul consumase nu doar alcool.

Iulian Timşa, purtător de cuvânt IPJ Cluj: A fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 00.60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul drug test au reieşit indicii cu privire la prezenţa substanţelor psihoactive.

Reporter-martor: Şoferul băut

– Şi drogat. Vedeţi ce înseamnă să te urci la volan! Doamne ferește! 

Şoferul, care îşi luase carnetul în urmă cu doi ani, circula deseori cu viteză. De altfel, pe internet circulă o filmare cu el, din luna aprilie a anului trecut, când dansează la volan şi apasă puternic pedala de acceleraţie.

Femeia care a murit aseară era dascăl de o viaţă. Deşi se pensionase, s-a întors la catedră rugată de colegi. Cu două săptămâni înainte îşi căsătorise fiica mai mică. Pe pagina liceului unde preda au apărut deja mesaje de condoleanţe. “A pășit pentru prima dată pe porțile școlii noastre, ca dascăl, acum 40 de ani și de atunci nu a mai plecat nici măcar pentru o zi”. 

Şoferul vinovat a fost arestat pentru 30 de zile.

Reporter-şofer: Ne spui te rog ce s-a întâmplat aseară? Ce ai făcut? Îţi mai aminteşti ce s-a întâmplat? Erai beat? Cât ai băut?

Alex Prunean, reporter Observator: În faţa procurorului şoferul a declarat că nu îşi aminteste nimic, pentru că totul s-a întâmplat foarte repede. A recunoscut că a consumat alcool, dar insistă că nu s-a atins de substanţe interzise, cel puţin recent. Chiar şi asa, va fi judecat dupa legea Anastasia, ceea ce înseamnă că la final va primi o pedeapsă cu executare.

Surse Observator spun că tânărul ar fi ieşit pozitiv la două substanţe interzise. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă cel puţin 10 ani de închisoare.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Media

Incident șocant: Monumentul emblematic al Clujului călcat în picioare de un vandal! “Mai fă-le lucruri frumoase, ca să aibă ei pe ce să își șteargă picioarele!” – VEZI VIDEO

Published

on

Un individ lipsit de respect față de patrimoniul Clujului s-a filmat călcând cu brutalitate pe noul punct de atracție al orașului, zona de belvedere de la Turnul Pompierilor.

Acolo unde turiștii se opresc pentru a admira frumusețea panoramei orașului, a fost plasată cu grijă o machetă detaliată din bronz, oferind o perspectivă clară asupra orașului și a obiectivelor importante. Scopul era să ajute oamenii să înțeleagă mai bine spațiul din jur și să aprecieze frumusețea pe care o au la îndemână. Cu toate acestea, individul în cauză nu a avut niciun respect față de acest gest de bunăvoință și educație civică.

A urcat cu brutalitate cu picioarele pe placheta de bronz, nesocotind nu doar munca celor care au contribuit la realizarea acesteia, dar și valoarea culturală și istorică a locului. A preferat să facă un gest de nepricepere și lipsă de respect, demonstrând astfel că nu îi pasă de patrimoniul orașului și de contribuția fiecărui clujean la păstrarea și îmbogățirea lui. Un astfel de comportament este inacceptabil și ar trebui condamnat de întreaga comunitate.

Conform Legii 422/2001, articolul 55, paragraf 1 „Desfiinţarea neautorizată, distrugerea parţială sau totală, exproprierea fără avizul Ministerului Culturii şi Cultelor, degradarea, precum şi profanarea monumentelor istorice constituie infracţiuni şi se sancţionează conform legii”.

Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) se sancţionează cu amendă de la 30.000.000 lei la 70.000.000 lei, iar cele menţionate la alin. (1) lit. b), c) şi d) se sancţionează cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei”, este precizat in legea 422/2001.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate