Orasul Tau

Cluj Arena Înregistrează Cele Mai Ridicate Venituri în 2023! Aproape 6 Milioane de Euro, Depășind Semnificativ Veniturile Înregistrate de Arena Națională

𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 𝐬-𝐚 𝐫𝐞𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐚 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐞𝐥 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐝𝐞𝐩𝐚𝐬𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢.

În ciuda scopului său inițial pentru evenimente sportive, arena a devenit un centru profitabil pentru concerte, festivaluri și evenimente culturale. Anul trecut, Consiliul Județean Cluj a încasat 5,9 milioane lei din diverse activități desfășurate pe această arenă, reflectând o creștere constantă a veniturilor.

Chiriile permanente, închirierea sălilor și activitățile legate de concerte și parcare au contribuit semnificativ la acest succes financiar. În ciuda alocării inițiale pentru meciurile de fotbal, evenimentele sportive au devenit secundare, reprezentând doar aproximativ 19% din încasări în ultimii cinci ani. Numărul total de evenimente organizate în 2023 a fost de 98, cu doar 26 fiind evenimente sportive.

 

Investiția de 44 de milioane de euro în construcția Cluj Arena în 2011 a avut ca beneficiar principal clubul FC Universitatea Cluj. Evoluția stadionului a dus la depășirea nivelului de venituri din 2019, atingând 5,9 milioane lei în 2023. Printre evenimentele notabile găzduite se numără concerte ale artiștilor locali și internaționali, precum și festivalul Untold.

Comparativ, Arena Națională din București, cu un singur meci în plus față de Cluj Arena, a organizat doar 39 de evenimente în 2023. Cu toate acestea, stadionul din București a încasat aproximativ 1 milion de euro din exploatarea sa.

Facebook Comments Box
Anamaria Ioana

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 week ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago