Categories: Social

Experții Primăriei lovesc din nou. Iluminatul de pe malurile Someșului e o catastrofă: „Nu vă luați de lumini, sunteți pe pista aeroportului”

Clujenii trebuie să stea cu ochii ațintiți doar pe activitatea administrației locale în ultimii ani. „Experții” Primăriei eșuează lamentabil la cele mai banale proiecte de modernizare a orașului. Lucrările de modernizare a malurilor Someșului nu au fost încheiate conform termenului, în aprilie 2023, zona de promenadă încă nu este finalizată, iar clujenii deja sunt îngrijorați de calitate acestora. Bănci fără spătar și lumini la nivelul solului, nu este foarte clar cum își alege administrația Boc proiectanții dacă aceștia reușesc să creeze polemici la cele mai banale situații. Oare unde își petrec serile proiectanții Primăriei dacă li s-a părut o idee excelentă să plaseze pe malurile Someșului „lumini de tip Untold” și bănci pe care cu greu le poți numi „de șezut”? 
„Este normal sa se scurga pământul peste alei , sa arate așa luminile de tip Untold din marea esplanada încă neinaugurata cu mii de panglici, a proiectului socialist “Amenajarea Someșului”? Jumătate din lumini merg prost sau deloc, aleile sunt pline de pământ drenat de ploaie, netasat, practic poți să cazi și să mori în Someș fără probleme, este mai rău decât pe gheață”, a transmis un clujean pe „Clujul civic”.„Iluminatul acela va fi o problema permanentă. Vor exista segmente de balustrada defecte și stalpi. Acolo va fi necesara multa intretinere”; „Nu vă luați de lumini!!! Merg foarte bine, sunteți pe pista aeroportului. Pământul e de la roțile avioanelor”; „Pe malul înclinat de vizavi e plin de șiroiri, tot pământul e adus peste alei și făcut noroi de calitate la fiecare ploaie, iar iluminatul ăsta la nivel de talpă e o catastrofă, orice ar spune experții primăriei. Specialiștii adică” – au comentat și alți clujeni. Primarul Emil Boc susține că lucrările la malurile Someșului vor fi finalizate în luna octombrie a acestui an. De asemenea, edilul precizează că clujenii vor avea cu 1,2 hectare mai multă suprafață verde decât era înainte. Această suprafață verde se rezumă mai ales la numărul de copaci plantați, care potrivit administrației locale ajunge la 1000. Nu este însă clar, câți dintre arborii plantați vor supraviețui.
Foto/video: Facebook/Clujul civic – Claudiu Olenici

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago