Sponsorizat
Economie

Familia cu buget separat, o nouă tendință?

Sponsorizat
Sponsorizat

O schimbare radicală de abordare financiară pare să se profileze, captivând atenția tot mai multor români, chiar dacă această inițiativă primește reacții mixte din partea diferitelor părți.

O româncă a stârnit interes și a surprins pe mulți cu o postare pe Facebook, revelând un detaliu neobișnuit din familia ei: gestionarea separată a banilor și cheltuielilor individuale, chiar și în timpul vacanțelor. Mesajul ei pe grupul “Buget de familie” a devenit viral, iar ulterior, această femeie, care administrează grupul respectiv, a revenit cu o provocare uluitoare.

Costurile pentru excursia mea în Thailanda. În familia noastră avem banii separați și fiecare își acoperă cheltuielile. Traseul: Brașov – București – Bangkok – Chang Mai – Phuket – București – Brașov. Biletele de avion au fost achiziționate direct de pe site-urile companiilor aeriene și doar un zbor a fost cumpărat prin Vola (voucher). Hotelurile – două dintre ele au fost rezervate direct prin programul de fidelitate al Accor, care include Ibis, Novotel, Mercure, Sofitel, Fairmont, etc. Hotelul din Phuket a fost rezervat prin Booking. Dacă aveți întrebări sau credeți că vă pot ajuta cu ceva, lăsați-mi un comentariu. Sper să vă fie de folos!”, a scris ea.

Datorită interesului generat, a oferit mai multe detalii: ”Postarea mea despre concediul recent a atras atenția nu prin suma cheltuită, ci prin ideea de a avea un buget separat în familie. Nu mi-am dat seama că acest aspect este atât de interesant pentru mulți. Cred că este mai mult o curiozitate legată de modul în care gestionăm banii în familie, decât nevoia de a vedea cum îi împărțim. Însă întreb acum. Doriți să dezbatem cum se poate gestiona un buget separat în cadrul unei familii?

Aproape jumătate dintre cei care au citit mesajul păreau a fi tentați să adopte o abordare similară. Reacțiile au fost variate și captivante. Cei 47% din grupul respectiv au manifestat dorința de a explora subiectul mai profund. 10% au respins vehement ideea, în timp ce 43% s-au arătat interesați, menționând că explorează subiectul din pură curiozitate.

Printre comentarii s-au strecurat și păreri diverse. Unul a sugerat schimbarea numelui grupului din ”… de familie” în „buget separat”, amuzând pe mulți. Altul a fost curios să afle detalii despre gestionarea cheltuielilor uzuale. O altă voce a subliniat că ideea de a avea banii separați este ciudată pentru ei, considerând că banii sunt totuși folosiți pentru nevoile familiei și că esențială este comunicarea și înțelegerea în utilizarea lor.

Chiar aș fi interesat să discutăm cum ca familie aveți banii separat. Grupul se numește buget de familie, ce înseamnă familie? Ce înseamnă bugetul acesteia?”, a comentat un internaut. „Buget de familie, dar separat. Este foarte interesantă mărturisirea aceasta”, a intervenit altul. „Unul cheltuie mai mult și celălalt nu. E normal în cazul acesta. Probabil dacă ați cheltui mai puțin și ați câștigă mai mult v-ar conveni această abordare”, a fost de părere cineva.

Am avut banii la comun și nu ne-am putut înțelege. El este obișnuit să cheltuie mult mai ușor și eu nu. Plus că investim banii diferit. El își asumă riscuri cu care eu nu sunt ok. Cheltuielile uzuale se achita împreună dintr-un cont în care punem amândoi o parte din bani”, a venit răspunsul, după care a completat: „Nu mi-am dat seama că asta e cel mai interesant din acesta postare, dar sunt deschisă să vorbesc despre asta.

Sincer, dacă faci un post dezvoltat sunt curioasă tare. Noi nu funcționăm așa. Din mai multe motive. Însă sunt curioasă cum funcționează oamenii așa”, a fost altă curiozitate. „Mie mi se pare ciudat să fie la comun, oricum banii sunt folosiți pentru nevoile familiei. Ideea e să existe comunicare, înțelegere și minte în folosirea lor”, a fost altă opinie.

Mie mi se pare ciudat sa fim separați… suntem străini? Banii separați, atunci mâncarea separată. Totul separat, therefore nu mi-aș dori să mai locuim împreună. E interesant, dar și ciudat să locuiesc în aceeași casă cu un om cu care să împart doar cheltuielile comune, ca și cum ar fi un chiriaș”, a reacționat altcineva.

Dacă salariile intră pe card, cum faci sa ai banii la comun? Până la urmă tot pentru familie se folosesc, dar nu îi scoți să-i pui la grămadă”, a spus alta.

În final, dezbaterea a adus la suprafață întrebări semnificative despre relația dintre bani, încredere și responsabilitățile în cadrul unei familii. Fie că optează pentru un buget separat sau comun, membrii grupului au subliniat importanța unei abordări deschise și a înțelegerii reciproce în ceea ce privește gestionarea finanțelor familiale.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

🟥 Accident cu două mașini la Sălicea: un autoturism răsturnat și un bărbat rănit

Accident rutier la Sălicea, Cluj – Mașină răsturnată și un rănit Un accident rutier a…

3 hours ago

🚨 Salina Turda, în pericol! Infiltrații masive pun în pericol cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj. Autoritățile cer fonduri pentru consolidare urgentă

🔴 Salina Turda, în pericol! Consolidare urgentă necesară pentru a evita un dezastru ca la…

19 hours ago

Cluj inaugurează primul spital construit din fonduri PNRR: Centrul Regional de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie

Clujul se pregătește să inaugureze la sfârșitul acestui an primul spital construit integral prin Programul…

22 hours ago

Un nou început pentru Stația Meteo Vlădeasa: containere modulare până la reconstrucție

Stația Meteo Vlădeasa distrusă. Meteorologii vor sta în containere Stația meteo de pe Vârful Vlădeasa,…

2 days ago

🆔 Probleme cu noile buletine electronice: domiciliul nu mai apare la vedere și ai nevoie de un document în plus

Deși introducerea cății de identitate electronice a fost așteptată ca un pas spre modernizarea sistemului…

2 days ago

🚨 Accident grav la Jucu de Sus: Trei persoane rănite, una transportată cu elicopterul SMURD la spital

Accident grav la Jucu de Sus: Femeie preluată de elicopter SMURD, alte două persoane rănite…

3 days ago