Sponsorizat
Categories: Social

Parcul Feroviarilor va fi redat publicului larg peste o lună: „De pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător să vedem alei cu dale și iarbă”

Sponsorizat
Sponsorizat

Clujenii se vor putea bucura în curând de cele peste 5 hectare modernizate ale Parcului Feroviarilor. Înaintea investiției de 9 milioane de euro, parcul se afla într-o stare deplorabilă. Clujenii se vor putea bucura în curând de cele peste 5 hectare modernizate ale Parcului Feroviarilor, civicii clujeni au verificat cum arată parcul cu o lună înainte de redarea în circuit pentru publicul larg. Cei de la comunitatea „Someșul nostru” spun că de pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător să vadă zone umede cu stufărișuri, alei permeabile, alei cu dale și iarbă ori flori. Oamenii au ajuns să se bucure de lucrurile simple, făcute cu bun simț, după ce câteva zone ale Clujului au fost intens betonate (vezi aici: VIDEO din dronă. „Pavaje, betoane și puțin verde”, clujenii sunt dezamăgiți de lucrările la Parcul Ștefan cel Mare, cu care se laudă Boc).
„E Parcul Feroviarilor cu o lună înainte de redarea în circuit pentru publicul larg. Ne-ar fi plăcut să comunice cu Someșul nostru cu maluri mai line, că de pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător sa vedem zone umede cu stufărișuri, alei permeabile, alei cu dale și iarbă ori flori. Trunchiurile de copaci la râu au fost idee bună ca sa avem priveliște la apă. Spre deosebire de Parcul Armătura, decizia salutară a arhitectului a fost de a nu tăia copacii la râu, chiar dacă s-a defrișat cam invaziv în parc. Ne-am implicat din 2008 ca parcul sa fie preluat de Primărie de la Ministerul Transporturilor, cam mult până la redare în circuit și s-a acceptat cu scopul de a susține dezvoltarea imobiliară, care pune pe piața acum apartamente extrem de scumpe și clădiri mult prea înalte folosindu-se de bunuri publice pentru profit, în condițiile în care noi ne-am implicat cvasivoluntar pentru bunuri comune.Totuși, sunt mai multe plusuri decât minusuri. Unul dintre parcurile copilăriei noastre este acum disponibil pentru noi, pentru copiii noștri, dar să sperăm că și pentru multe alte vietăți la acest spațiu public verde imens pe care îl vedem la râu, un parc al Someșului la nivel metropolitan, continuu, o infrastructură verde-albastră, care ne va scoate din poluarea și stresul zilnic. În momentul de față, culoarul verde albastru la Someș, realizat cu Soluții Bazate pe Natură, este cea mai generoasă idee de spațiu public verde din România, alaturi de salba de lacuri de pe Colentina, dar noi suntem mult mai avansați în proiectare și realizare față de București”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”.

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Arestat la doar 19 ani pentru trafic de droguri de mare risc vindea minorilor in Cluj

Un tânăr de doar 19 ani a fost arestat la Cluj, după ce a fost…

4 hours ago

Clujul sărbătorește! De Joi, orașul prinde viață la Zilele Clujului 2025

În perioada 22–25 mai, Clujul prinde viață și îmbracă cele mai colorate straie de sărbătoare!…

6 hours ago

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj lansează zborurile directe Cluj – Istanbul, operate de Pegasus Airlines

Cluj-Napoca, 20 mai 2025: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță cu bucurie inaugurarea noii rute…

7 hours ago

Sfârșitul unei ere: Armătura Cluj își închide porțile după 141 de ani de activitate…

Pe 24 iunie 2025, acționarii companiei Armătura vor decide închiderea și lichidarea societății, care are…

9 hours ago

Când GPS-ul zice „pe jos”, dar tu iei calul… pe drumul european! 🐎🇷🇴

Cine mai are timp de ambuteiaje când ești un adevărat cavaler urban? Un clujean a…

10 hours ago

Zilele Clujului 2025: Patru zile de sărbătoare, culoare și emoție în inima Transilvaniei!

Cluj-Napoca își deschide larg porțile pentru una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului: Zilele…

17 hours ago