Connect with us

Sport

Aeroportul Cluj a ajuns pentru prima dată în istorie la 3 milioane de pasageri, în 2023. Pasagera norocoasă, primită cu muzicieni și voie bună. VIDEO

Stefan Petre

Published

on

Nicoleta Turcitu, pasagerul cu numărul 3 milioane de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, 24 noiembrie 2023/ Foto: monitorulcj.ro

Actualitate

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 3 milioane în anul 2023 pentru prima dată în istoria sa.

Nicoleta Turcitu, pasagerul cu numărul 3 milioane de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, 24 noiembrie 2023/ Foto: monitorulcj.ro

  Aeroportul din Cluj a sărbătorit, vineri, 24 noiembrie, în premieră absolută, pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat pe aeroportul clujean, în anul 2023. Pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM pe zborul de la București la Cluj-Napoca.Cine este pasagerul cu numărul 3 milioane?Nicoleta Turcitu este pasagerul cu numărul 3 milioane. Norocoasa pasageră a fost selectată și premiată la debarcare cu un bilet de avion , flori și un cadou din partea aeroportului clujean. Pasagera norocoasă a aterizat la Cluj-Napoca de la București și a fost întâmpinată cu muzică și voie bună pe aeroport.„Sunt copleșită de emoții. Recunosc că de multe ori când decid să zbor încerc să evit întârzierile și aleg TAROM. Sunt mamă și artist de colaje și mereu sunt pe drumuri. Aș dori să vă felicit pentru tot și vă mulțumesc”, a declarat Nicoleta Turcitu.
„Marcăm astăzi în premieră absolută reușita și excelența operațiunilor aeroportuare de pe aeroport, printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii și partenerii noștri și anume depășirea pragului de 3.000.000 de pasageri.
Dacă în anul 1996 aeroportul înregistra aproximativ 32.000 pasageri anual, iată că acum, în anul 2023, traficul a crescut de 100 de ori, atingându-se recordul absolut de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un singur an calendaristic.
Operatorul aerian național TAROM este cel mai vechi partener comercial al regiei, ceea ce reprezintă un motiv de mândrie și recunoștință pentru aeroportul clujean, dar în egală măsură dorim să apreciem contribuția avută de către companiile Wizz Air, Lufthansa, Ryanair, Hi Sky, Turkish Airlines, LOT Polish Airlines, Air Connect, Aero Express Regional sau companiile charter turistice la această reușită excepțională cum este borna de 3 milioane.
Confortul pasagerilor este cel mai important”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Avram Iancu.Narcis Obeadă, directorul comercial al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române, TAROM, prezent la eveniment a declarat următoarele: „TAROM, în cei 60 de ani de operare a cursei interne București – Cluj-Napoca, marchează aniversarea partenerului său, Aeroportul Internațional Cluj, și anunță că pentru această destinație tot mai aleasă de pasagerii români și internaționali, va suplimenta numărul curselor, de la 1.037 în 2023, la 1.250 în 2024”. În perioada ianuarie-septembrie, Aeroportul Cluj a înregistrat deja 2,5 milioane de pasageri, iar numărul poate să ajungă la 3,1 milioane de pasageri la finalul anului 2023, estimau reprezentanții instituției la finalul lunii octombrie. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

David Popovici devine cel mai rapid înotător din istorie la 50, 100 și 200 m liber

Maria Costea

Published

on

David Popovici face din nou istorie: cel mai rapid om din toate timpurile la 50, 100 și 200 de metri liber

La doar 20 de ani, David Popovici continuă să redefinească limitele natației mondiale. Vineri, 11 aprilie, sportivul român a anunțat cu mândrie pe pagina sa de Facebook că a devenit primul om din lume care a spart toate cele trei bariere de elită în stilul liber:

  • Sub 22 de secunde la 50 m

  • Sub 47 de secunde la 100 m

  • Sub 1:43 la 200 m

Performanța care a completat acest trio legendar a fost reușită chiar vineri, când Popovici a obținut un nou record național la 50 m liber, cu timpul de 21.83 secunde.

„De asta sunt tare mândru”, a scris David, într-un mesaj sincer și emoționant, care a rezonat cu fanii din toată lumea.


O revenire conștientă, după Jocurile Olimpice de la Paris

După ce a urcat din nou pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, Popovici a decis să ia o pauză de opt luni. Nu din cauza oboselii fizice, ci pentru a-și regăsi echilibrul interior.

„A fost nevoie de timp – pentru a respira, a mă bucura, pentru a înțelege ce am realizat și mai ales, pentru a mă reconecta cu de ce-ul din spatele acestui drum”, a explicat el.

Campionul vorbește deschis despre faptul că adevărata performanță nu înseamnă doar antrenamente sau medalii, ci mai ales claritate mentală, echilibru și bucuria sinceră de a înota.

„Am ales conștient această pauză, iar acum revin cu și mai multă claritate, motivație și încredere.”


Titluri naționale și un mesaj către fani

La Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni, Popovici a cucerit deja aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber, cu un timp excelent de 1:45.07 în proba de 200 m.

În stilul său autentic, David nu s-a limitat doar la medalii – a transmis și un mesaj deschis fanilor, invitându-i să fie parte din povestea înotului românesc:

„Energia voastră contează mai mult decât credeți!”


David Popovici nu doar că face valuri în bazin, ci și în inimile oamenilor. Cu maturitatea unui campion și sufletul unui adevărat lider, el inspiră o generație întreagă. Iar povestea lui abia începe.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Șoc la CFR Cluj! Paszkany și Mureșan, în fața judecății pentru FURT! Prejudiciu de 10 milioane de euro!

Cosmin Ardelean

Published

on

Cutremur la CFR Cluj! Paszkany și Mureșan, judecați pentru delapidare! Prejudiciu de 10 milioane de euro!

Un nou scandal de proporții zguduie fotbalul clujean! Procesul în care Arpad Paszkany (53 de ani), fost patron al CFR Cluj, și Iuliu Mureșan (71 de ani), fost președinte al clubului, sunt acuzați de infracțiuni grave este pe cale să înceapă.

Tribunalul Cluj a decis începerea procedurilor judiciare în acest dosar, în care Paszkany și Mureșan sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Acuzațiile sunt extrem de grave: cei doi foști conducători ar fi delapidat fonduri provenite din participarea echipei în grupele Ligii Campionilor, provocând un prejudiciu uriaș de aproximativ 10 milioane de euro clubului CFR Cluj. Se presupune că sumele ar fi fost deturnate între anii 2008 și 2013, prin intermediul unor contracte fictive încheiate cu firme offshore.

Arpad Paszkany, care a condus CFR Cluj până în 2017, este acuzat de:

  • Săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat
  • Instigare la delapidare, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată
  • Instigare la evaziune fiscală în formă agravată și continuată
  • Instigare la spălarea banilor, în formă continuată

Iuliu Mureșan, înlăturat din conducerea clubului în aceeași perioadă cu Paszkany, este considerat complice la săvârșirea acestor fapte.

Între timp, Arpad Paszkany trăiește în Marbella, Spania, alături de iubita sa cu 24 de ani mai tânără, Antonela Pătruț, cunoscută pentru participarea la emisiunea “Insula Iubirii”.

Această perioadă controversată din istoria clubului CFR Cluj contrastează puternic cu succesele sportive obținute sub conducerea lui Paszkany: promovarea în Superliga, câștigarea a trei campionate și participarea în Liga Campionilor.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Legenda halterelor din Cluj: Povestea campionului care a scris istorie

Cosmin Ardelean

Published

on

Ștefan Tașnadi – Clujeanul care a ridicat România pe podiumul olimpic

Ștefan Tașnadi (Tasnádi István), unul dintre cei mai mari halterofili ai României și un adevărat simbol al Clujului, rămâne o legendă a sportului. Cu o carieră impresionantă și peste 50 de recorduri naționale doborâte, Tașnadi și-a pus amprenta asupra halterelor românești, devenind primul sportiv din țară care a cucerit medalii la categoriile mari de greutate.

Născut pe 21 martie 1953, lângă Cluj, la Sic, Tașnadi și-a început cariera în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, iar ulterior a fost legitimat la AS Clujana. A devenit rapid unul dintre cei mai valoroși sportivi români, fiind selecționat în lotul olimpic de haltere al României între 1976 și 1984.

Argint olimpic la Los Angeles
Momentul de glorie al carierei sale a fost la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, unde a cucerit medalia de argint la categoria 110 kg. Pe lângă această performanță remarcabilă, a obținut și o medalie de bronz la Campionatele Europene și Mondiale de la Moscova în 1983.

De la campion la mentor
După retragerea din activitatea competițională, Tașnadi și-a dedicat viața antrenoratului, formând generații de sportivi la CS Universitatea Cluj. De asemenea, a activat ca arbitru internațional, contribuind la dezvoltarea acestui sport. Pentru meritele sale excepționale, i-au fost acordate titlurile de Maestru Emerit al Sportului și Clujean de Onoare.

Marele campion s-a stins din viață pe 28 februarie 2018, însă moștenirea sa continuă să inspire tinerii halterofili și să rămână un reper al excelenței în sport.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite