Connect with us

Sport

Goga şi Florescu rămân la Universitatea Cluj! Falub va antrena echipa până în vară

Published

on

Goga şi Florescu rămân la Universitatea Cluj! Falub va antrena echipa până în vară

Conducerea clubului a reziliat contractele mai multor jucători străini care au dezamăgit în prima parte a sezonului şi a decis ca Dorin Goga şi George Florescu să rămână la echipă cel puţin până în vară. În ultima perioadă cei doi au fost contestaţi de mai multe voci, inclusiv în cadrul clubului, iar Florescu a fost lăsat la Cluj înaintea unui meci după un conflict cu oficialii echipei.

Florescu şi Goga au revenit la Universitatea Cluj în momentul în care echipa a reclădită în Liga a 4-a şi au fost doi dintre jucătorii exponenţiali în promovările succesive ale echipei până în Liga a 2-a.

O altă veste importantă pentru fanii Universităţii Cluj este legată de postul de antrenor. Conducerea tehnică nu a găsit un antrenor, iar Adrian Falub are şanse mari să rămână în această funcţie până la finalul sezonului.

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Zahăr românesc, din sfeclă recoltată în Cluj, pe rafturile magazinelor. Fabrica din Luduș a început distribuția în țară.

Published

on

Etapa de procesare, fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Facebook.com

Economie

Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de doi antreprenori români, a început distribuția în țară a zahărului 100% românesc, din sfeclă recoltată în Cluj și alte câteva zone din țară.

Etapa de procesare, fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Facebook.com

  La sfârșitul lunii septembrie, Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de la grupul francez Tereos de doi antreprenori români, reîncepea producţia, după ce preluase deja primele transporturi de sfeclă de zahăr de la cultivatori. Sfecla contractată de Fabrica din Luduş, de pe o suprafață totală de 3.400 de hectare, provine din judeţele Cluj, Mureș, Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov și Arad.Campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr a început în 22 septembrie, iar primele cantități de zahăr românesc au fost deja livrate către punctele comerciale, potrivit anunțului făcut miercuri de ministerul Agrriculturii.  „Pe 22 septembrie a început campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr, fiind deja livrate cantități de zahăr către magazinele din România, astfel încât consumatorii români să poată găsi la raft zahăr românesc 100%.CITEȘTE ȘI: 
Fabrica de zahăr de la Luduș reîncepe producția. Compania a fost salvată de doi antreprenori româniProcesarea sfeclei de zahăr s-a realizat pe o suprafață de aprox. 3400 ha, de la fermieri din județele: Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Alba, Bistrița-Năsăud și Arad”, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 
Fabrica de zahăr din Luduș/Foto: Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale/Facebook.comProcesarea reprezintă unul dintre aspectele însemnate ale etapei de producție, iar potrivit ministerului de profil, în perioada următoare va fi lansată procedura de depunere a cererilor pentru un program dedicat investițiilor în sectorul alimentar, care beneficiază de o alocare de 600 milioane de euro, pentru mai multe categorii de produse, inclusiv procesarea zahărului în România. Suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr ar putea crește în viitor, iar fabrica de la Luduș va intra într-un proces de retehnologizare.  Fabrica de Zahăr Premium Luduș a fost preluată de la grupul francez Tereos de către doi investitori români, la sfârșitul lunii ianuarie 2023.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

În ce lume trăim? O învățătoare din Bistrița a legat de scaun cu bandă scotch un copil de 8 ani!

Published

on

Caz de abuz față de un elev din Bistrița / Foto: arhivă monitorulcj.ro

Ştiri din Transilvania

O mamă din Bistrița acuză că învățătoarea i-a legat de scaun copilul de 8 ani și că a tras de urechi mai mulți copii din clasă.

Caz de abuz față de un elev din Bistrița / Foto: arhivă monitorulcj.ro

   Mama băiatului a declarat pentru bistriteanul.ro că fiul său s-a întors acasă cu urechile umflate și roșii, moment în care a decis s-o confrunte pe învățătoare.  Aceasta i-ar fi spus că s-a enervat după ce băiețelul a aruncat cu o bucățică de plastilină după o colegă, dar copilul i-ar fi spus mamei sale că a fost legat de scaun pentru că s-a tot ridicat în picioare.Important de menționat este și faptul că băiețelul ar avea și tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD). Un alt părinte a confirmat faptul că învățătoarea deseori trage copiii de urechi la clasă.Incidentul a ajuns și în atenția IȘJ Bistrița-Năsăud: „Doamna va fi în concediu fără plată până se stabilește exact ce a fost acolo. O să vină un înlocuitor. E neplăcut pentru toată lumea, doamna nu o să mai fie la clasă”, spune inspectorul școlar general pentru bistriteanul.ro.  Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Fată de 12 ani cu anevrism cerebral, transferată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj-Napoca

Published

on

Fată transportată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj / Foto: arhivă ISU Cluj

Actualitate

O fată de 12 ani a fost transferată de urgență cu elicopterul SMURD din Satu Mare la spital în Cluj-Napoca.

Fată transportată cu elicopterul SMURD la spital în Cluj / Foto: arhivă ISU Cluj

  Potrivit presasm.ro, fata s-a prezentat în camera de gardă la Spitalul de Urgență din Satu Mare în stare confuză. Din cauza dotărilor modeste de la spital, medicii au decis că aceasta trebuie transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, având un diagnostic preliminar de anevrism cerebral hemoragic.Deseori, din cauza lipsurilor de acest tip, pacienții din județele învecinate sunt transferați la spitalele din Cluj-Napoca. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate