Administrație
Vineri, 3 noiembrie, primarul Emil Boc, alături de viceprimarul Dan Tarcea, au fost prezenți la inaugurarea lucrărilor de conectare a cartierului Mănăștur, prin Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă.
Vineri s-a finalizat lucrarea de conectare a cartierului Mănăștur, prin Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă/ Foto: captură ecran video Emil Boc – Facebook
Vineri, 3 noiembrie, s-a finalizat lucrarea de conectare a cartierului Mănăștur, prin zona Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă.
Potrivit edilului Emil Boc, aceasta a fost recepționată în avans, termenul final fiind data de 1 decembrie.„Astăzi, la ora 11, încheiem proiectul Calea Mănăștur-Mărginașă-Uzinei Electrice, adică se va deschide circulația și peste pod. Poți veni direct de pe Calea Moților dacă vrei și s-o iei la stânga pe strada Oțetului și te duci direct la Polivalentă. Bravo constructorilor. Termenul de finalizare era 1 decembrie, predau lucrările mai repede. Este lucrare de aproximativ 4 milioane de euro”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.
Prezent la inaugurare, primarul Emil Boc a subliniat importanța acestei lucrări prin care se facilitează accesul traficului dinspre Mănăștur spre Grigorescu și Zorilor și totodată din Zorilor spre BT Arena, prin același nod de la Platinia.„Prin acest nod am creat o conexiune în toate direcțiile”, a declarat Emil Boc.
Prioritate pentru transportul publicLa începutul verii, edilul Emil Boc anunța că proiectul culoarului de transport public dedicat, pe direcția Mănăștur-Mărăști, va fluidiza substanțial traficul. „Sper ca după finalizarea străzilor Mărginașă și Fabricii de Bere, să avem un culoar, din Mănăștur până în Mărăști, de transport public prioritizat”, a explicat atunci primarul Emil Boc.
De altfel, ideea a fost avansată și în cadrul unei conferințe de presă susținute în primăvara acestui an. Astfel, proiectul benzilor dedicate pentru transportul public urmează să fie concretizat după încheierea în integralitate a lucrărilor de extindere pe axa Moților-Mănăștur, cel mai probabil din 2024. „Obiectivul nostru este ca transportul public să aibă prioritate în oraș. Sugrumarea din zona fostei Fabrici de Bere reprezenta un impediment substanțial pentru a putea veni cu o linie dedicată de transport public. Cel mai probabil, după finalizarea acestui tronson, anul viitor, să putem trece la implementarea unei linii dedicate pentru transportul în comun pe axa Mănăștur – Mărăști”, explica primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă susținute în luna mai 2023. Proiectul de extindere a Căii Moților-Calea Mănăștur prevedea următoarele investiții:Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI:
Source link