Sport

Patronul clubului CFR Cluj a făcut o investiție într-o academie de fotbal din Africa, declarând că acest demers va aduce numeroase talente în Superligă.

Inspirat de succesul transferurilor din Africa pe care le-a realizat în ultimii ani la CFR Cluj, Neluțu Varga a luat decizia de a investi într-o academie de fotbal din Burkina Faso. Oficialul clubului din Gruia are planuri ambițioase și speră să atragă jucători talentați de acolo la CFR.

Patronul fostei campioane a României a achiziționat 51% din acțiunile unei academii de fotbal din Burkina Faso. Conform informațiilor de la Fanatik, este vorba despre academia Salitas, care are aproximativ 600 de copii legitimați.

Varga a investit 700.000 de euro în acest proiect, cu speranța de a aduce jucători promițători în România. Omul de afaceri a dezvăluit că are planuri ambițioase și că este extrem de entuziasmat de această nouă aventură în care s-a implicat.

„Eu am 51% din academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a declarat Neluțu Varga, conform sursei citate.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 week ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago